مسئولان به ورزش نگاه تفریحی دارند/ نقشهای برای کسب مدالهای المپیک نداریم
به گزارش خبرنگار سایر حوزههای گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در شرایطی که ورزشکاران ایران تلاش میکنند تا سهمیههای المپیک 2020 توکیو را کسب کنند، در بسیاری از کشورهای مدعی برنامهریزیها برای کسب مدالهای مختلف است تا بتوانند جایگاه مناسبی در پایان بازیهای المپیک به دست آورند.
واعظ آشتیانی درباره اینکه کسب سهمیه المپیک اولویت ورزشکاران است و کمتر در خصوص مدال صحبت میشود، به خبرنگار ورزشی آنا گفت: متأسفانه ورزش ما بهگونهای توسط مسئولان اداره شده که تکلیف خودش را نمیداند. در شرایطی که در دنیا از ورزش استفاده بسیار خوبی میبرند، ما نمیدانیم چه هدفی را دنبال میکنیم. دلیل آن هم این است که ورزش در کشور ما برای مسئولان اولویت اول نیست. نگاه مسئولان به ورزش نگاهی تفریحی و حتی شوخی است که بهوسیله آن بتوانند تا حدودی بار روانی را کاهش دهند و متأسفانه برخی از مدیران از مدیریت، عکس انداختن را یاد گرفتهاند.
وی ادامه داد: نشانه علاقهمندی به ورزش تدابیری است که برای آن اندیشیده شده است. متأسفانه ورزش در کشور ما دارای معلولیت است چون نگاه به آن همگانی نبوده است و از همان ابتدا ورزش قهرمانی را آغاز کردیم. در شرایطی که ورزش همگانی باعث شادابی جامعه و صرفهجویی اقتصادی میشود. وقتی ورزش توسعه پیدا کند باعث نشاط و سلامتی مردم میشود و آنها در سبد خانوار خود به جای هزینه دارو و درمان، هزینه تندرستی و شادابی دارند.
مدیرعامل اسبق استقلال خاطرنشان کرد: استعدادهای نهفته در سطح جامعه بهوسیله ورزش همگانی شناخته میشود و در ادامه فرآیند قهرمانی را میتوان بهدرستی طی کرد ولی در ایران مدیریت گلخانهای باعث ظهور و بروز تکستارهها در ورزشهای مختلف میشود و مدیران امیدوارند که تکستارهها با کسب مدالهای مختلف، نواقص را پوشش دهند. در شرایطی که در ورزش همگانی اولویت اول توسعه صحیح ورزش است تا تعداد قهرمانان بهمرورزمان افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: درحالیکه ما در رشتههای مختلف بابت کسب سهمیه المپیک از خوشحالی ذوق میکنیم، در بسیاری کشورها نقشهها برای کسب مدالهای مختلف کشیده شده است. ورزش گلخانهای باعث میشود در یک دوره از المپیک صاحب 16 مدال شویم و در دوره بعدی تعداد مدالها نصف شود. متأسفانه کسانی که مدیریت ورزش کشور را بر عهده گرفتهاند آگاهی لازم در زمینههای مختلف را ندارند. بهعنوانمثال در ورزش فوتبال بیش از 44 سال است که توفیق صعود به المپیک را کسب نکردهایم. در این دوره هم در ابتدا زلاتکو کرانچار سرمربی بود، بعد سکان تیم ملی را به فرهاد مجیدی دادیم و الان هم حمید استیلی سرمربی شده است.
واعظ آشتیانی تأکید کرد: باید در ورزش پایه از افراد باتجربه استفاده شود تا کودکان و نوجوانان را بهدرستی مدیریت کند. جوانگرایی در مدیریت ورزشی زمانی اثرگذار است که جوانها در جایی که صحیح است به مدیریت بپردازند. یک فرد جوان نمیتواند کودکان و نوجوانان را مدیریت کند چون تجربه انجام این کار را ندارد. مدیریت غلط باعث سوختن استعدادها و هدر رفتن سرمایهها میشود. اگر امروز وضع ورزش کشور ما به مخاطره افتاده دلیلش این است که ورزش برای مسئولین اولویت اول نیست. در شرایطی که ورزش از اقتصاد، صنعت و کشاورزی مهمتر است و دلیل آن این است که جامعه سالم و بانشاط میتواند موفقیت و پویایی را خلق کند.
وی در ادامه یادآور شد: تمام کاستیهایی که در ورزشمان داریم به این خاطر است که در رشتههای ورزشی پایه، انضباط مشخصی نداریم؛ بنابراین در زمانی که به ورزش قهرمانی میرسیم دچار چالش میشویم. باید نیروی انسانی برای مدیریت تربیت کنیم نه اینکه مدیریتها در ورزش طایفهای، قبیلهای، سیاسی و باندی باشد. متأسفانه در تربیت مدیران توجه کافی نداشتیم و از افراد ناکارآمدی استفاده کردهایم که منجر به شکست شده است. رمز موفقیت کشورهایی چون چین، ژاپن، آلمان، روسیه و ... به خاطر تربیت افراد توانمند در مدیریت است. کیفیت برنامهای از پیش تعیین شده است که فرآیندی را طی میکند و به نتیجه میرسد. قهرمانان تمامی رشتههای ورزشی محصول برنامه هدفمند باتربیت نیروهای واجد شرایط است.
انتهای پیام/4048/پ
انتهای پیام/