افزایش ناگهانی قیمت بنزین کار نادرستی بود/ مسئولان دولتی در قضیه افزایش بنزین شفاف عمل نکردند
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست نقد و بررسی طرح افزایش قیمت حاملهای انرژی ظهر امروز در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
مسعود درخشان در این نشست اظهار کرد: اقتصاد ایران در باتلاق قیمت حاملهای انرژی گیر کرده است. دولتهای مختلف چه قبل از انقلاب و چه پس از انقلاب نتوانستند طرح مناسبی برای قیمت حاملهای انرژی ارائه کنند.
وی افزود: در ایران شاهد اقتصادی هستیم که سالها وابسته به فروش نفت برای رفاه ملی بوده و این باید اصلاح شود. به مسئولان ارشد انرژی کشور همیشه توصیه کردهام که قیمت بنزین را افزایش ندهند اما گوش ندادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان کرد: بعد از جنگ تحمیلی اعضای صندوق بینالمللی پول به ایران آمدند تا به حساب و کتاب کشور رسیدگی کنند. همچنین مسئولان دولتی در حال حاضر این افراد را برای رسیدگی به کارهای اقتصادی کشور دعوت میکنند که به ایران بیایند.
درخشان ادامه داد: راه حل صندوق بینالمللی پول برای رفع مشکلات انرژی ایران، شوکتراپی است که مسئولان به طور ناگهانی قیمت بنزین را افزایش دهند. این کار غلطی است و متاسفانه در خصوص افزایش قیمت بنزین از سوی مسئولان شفافیت وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: برخی از مسئولان میگویند یکی از دلایل افزایش بنزین جلوگیری از افزایش قاچاق و رفاه قشر مستضعف جامعه بوده که حرف نادرستی است. مسئولان به جای افزایش ناگهانی بنزین، باید ابتدا از متخصصان و افراد مورد اعتماد مشورت میگرفتند که آیا گران کردن بنزین برای مردم تبعات زیادی دارد یا نه. شوکتراپی که راهکار غربیها برای حل مشکل انرژی است، اشتباه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: مسئولان دولتی ما را از یک باتلاق اقتصادی به باتلاقی دیگر سوق دادند. با افزایش قیمت بنزین موافق هستم اما راهکار دولت فعلی برای افزایش دادن اشتباه بود.
درخشان گفت: جای تعجب است که مسئله مهم افزایش قیمت بنزین چرا در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح نشده است! چنین موضوعهای مهمی باید مورد مشورت این مجمع هم قرار میگرفت.
وی عنوان کرد: سیاست دولت در خصوص افزایش قیمت بنزین، فشار مستقیم به مردم بود و نباید چنین اتفاقی میافتاد؛ دولت نیاز به افزایش درآمد دارد و همه باید دولت را کمک کنند اما باید به دولتی کمک کرد که عاقل باشد و به مردم خدمت کند. مشارکت مردمی بهترین راهکار برای افزایش قیمت بنزین است. دولت باید با مردم به صورت شفاف عمل کند و صادقانه با مردم صحبت کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: پیشنهاد ما به دولت این است که برای خودروهای لوکس، قیمت یک لیتر بنزین را ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان در نظر بگیرد. دولت از طریق خوداظهاری از مردم باید میپرسید که در ماه چند لیتر بنزین مصرف میکنید و گفته آنان اعتماد میکرد و به یک جمع بندی برای افزایش قیمت بنزین میرسید.
درخشان خاطرنشان کرد: در توهمات نمیشود کشور را ادامه کرد. امیدوارم در آینده شاهد شوکتراپی در خصوص افزایش قیمت بنزین نباشیم و یک باره قیمت بنزین به ۸۰۰۰ تومان نرسد.
این برنامه بههمت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/