دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1398 - 14:33
در اولین همایش ملی:

بماند/////////////////////ارائه دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی پژوهشگران حوزه آموزش عالی، علم و فناوری

دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی پژوهشگران حوزه آموزش عالی، علم و فناوری در قالب اولین همایش ملی به میزبانی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی مطرح شد.
کد خبر : 443639

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه از بدو تأسیس آن تاکنون هم شاهد تحولات فراوانی بوده و هم منتقدان جدی داشته است. ظهور پدیده‌هایی همچون دانشگاه‌های نسل اول، نسل دوم، دانشگاه کارآفرین و دانشگاه مسئله‌محور از سویی و طرح شدن سؤالاتی مانند اینکه آیا دانشگاه‌ها هم‌پای تحولات فناوری و نیازهای جامعه پیش رفته است یا نه؟ اینکه آیا دانشگاه محلی برای تولید علم است یا نهادی برای حل علمی مسائل و مشکلات جامعه؟ و اینکه کارکرد دانشگاه، تربیت نیروی متخصص برای نظام اداری و بازار کار است یا محلی برای آزاداندیشی و فعالیت‌های آزادانه علمی، فرهنگی و سیاسی؟ پرسش‌هایی هستند که دانشگاه‌ها را به چالش کشیده است.


همین موضوعات سبب شده است تا پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری سایر نهادها، اولین همایش ملی مطالعات فرهنگی و اجتماعی، آموزش عالی، علم و فناوری، یادمان استاد فقید محمد امین قانعی‌راد را برگزار کند. در این همایش هفت پنل تخصصی با موضوعاتی نظیر دفاع از دانشگاه، پا در هوایی آکادمیک در ایران، مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، اخبار آکادمیک، ایده دانشگاه، مطالعات فرهنگی و اجتماعی علم و فناوری و همچنین جنسیت آموزش عالی برگزار می‌شود که در این پنل‌ها به نتایج 31 پژوهش توسط پژوهشگران حوزه مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی ارائه می‌شود.


حسین میرزایی رئیس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دبیر علمی این همایش پیرامون اهمیت و روند اجرایی برگزاری این همایش علمی گفت: هیچ‌کس شایسته‌تر از دانشگاه و نهادهای دانشگاهی و خود دانشگاه برای نقد دانشگاه وجود ندارد. وظیفه ما این است که خودمان دانشگاه را نقد کنیم و نقد دانشگاه جهت دفاع از دانشگاه است که باید جدی‌تر گرفته شود.


وی افزود: بیش از 85 سال است که دانشگاه در ایران تأسیس شده است و الان زمان آن است که جدی‌تر به آموزش عالی بپردازیم و سعی کنیم کارویژه‌های آن را به‌صورت کامل بررسی کنیم.


میرزایی درباره علت نام‌گذاری این همایش با عنوان دکتر قانعی راد توضیح داد: این نام‌گذاری به این دلیل بوده است که دکتر قانعی راد در سه حوزه مطالعات اجتماعی و فرهنگی و علم و فناوری، کنشگری داشته و دانشمندی مثال‌زدنی است. وی پس از مرگش زنده‌تر شد و حیات علمی قانعی راد پس از درگذشتش بیشتر شده است چرا که به مسائلی اساسی توجه می‌کرد و در حوزه سیاست‌گذاری و حوزه عمومی، حضوری هم‌زمان داشت.


اولین همایش ملی مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شده که در بخش بعدازظهر آن، موضوعاتی نظیر مطالعات فرهنگی و اجتماعی علم و فناوری مطرح خواهد شد. سخنران پایانی این همایش با موضوع مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری و آینده پیش رو توسط علی پایا استاد فلسفه در کالج اسلامی لندن خواهد بود.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب