غذا و اقتصاد سالم از حوزه سلامت و درمان مهمتر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمانشاه، جهانشیر امینی ظهر امروز در همایش پدافند غیرعامل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با تأکید بر جایگاه تولید غذای سالم در کشور اظهار کرد: «اکنون مزارع کشاورزی نقش بسیار مهمی در توسعه ایفا میکنند و باید بدانیم اگر مزرعه را فراموش کنیم، تولید را فراموش کردهایم.»
وی با بیان اینکه امروز تربیت پرستار در حوزه سلامت بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: «فراموش نکنیم پرستار سالم و مفید به مزرعه سالم که غذای سالم تولید میکند، وابسته و امروز در کشور ما غذای سالم یک رکن اساسی است.»
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه تأکید کرد: «20 سال پیش کشور ایران جزء کشورهایی محسوب میشد که کمترین میزان مصرف سم را در مزارع خود داشت؛ اما چند سال اخیر و به دلایل فراوان شاهدیم که جزء کشورهایی هستیم که بیشترین میزان مصرف سم در مزارع را دارد و این مسئله پیامدهای منفی بسیاری را برای ما در پی داشته و دارد.»
امینی خاطرنشان کرد: «بسیاری از محصولات سبزی و صیفی ما عمر مفید کوتاهی دارند و این در حالی است که سمهایی روی این گیاهان مصرف میشود که دوره کارنس یا مدت ماندگاری آنها طولانی است و این بدین معنی است که این سم با گیاه به بدن انسان منتقل شده و امراض و بیماریهای بسیاری را در پی خواهد داشت و این نشانه ناآگاهی و بیتوجهی ما به حوزه سلامت و غذای مردم است.»
وی تصریح کرد: «باید مسئولان ما آموزش کشاورزان و تدوین قوانین ویژه برای کشاورزی سالم را مدنظر خود قرار دهند تا کشاورزان ما با آگاهی نهادههای کشاورزی را مصرف کنند و موجب به خطر افتادن سلامت غذایی و سلامت جانی انسانها نشوند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه بیان کرد: «بحث تحرک در سلامتی انسان بسیار مهم است و بدن انسان در کنار غذای سالم نیازمند تحرک است تا سالم باشد. باید از دوران بچگی، کودکی و نوجوانی تا سنین بالا به مسئله تحرک بدنی و ورزش توجه داشته باشیم. چرا باید زنان و دختران ما از سن 35 سالگی به عارضه پوکی استخوان مبتلا شوند؟ زیرا این مسئله ریشه در کمتحرکی و رژیم غذایی ناسالم دارد.»
امینی ادامه داد: «علاوه بر این مسئله، شاهد رشد بیماری قند خون نیز در جامعه هستیم که این مسئله هم ناشی از رژیم غذایی نامناسب و مصرف غذای ناسالم دارد.»
وی تأکید کرد: «بیشک بخشی از انرژی و پولی که باید صرف زیرساخت شود، امروز متأسفانه صرف امور پزشکی و درمانی میشود و این در حالی است که با برنامهریزی صحیح میتوانیم این مسئله را معکوس کنیم. اگر نسل سالم میخواهیم باید غذای سالم و تحرک را در زندگی خود لحاظ کنیم پس باید الگوی غذایی و تولید را تغییر دهیم.»
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه نظارت بر رستورانها نیز بر سلامت غذایی بسیار تأثیرگذار است، تصریح کرد: «باید رستورانها را مدیریت کنیم و اجازه ندهیم در رستورانها هر نوعی که دوست دارند، غذا بپزند و سلامتی مردم را به مخاطره بیندازند. اگر میخواهیم قدرتمند باشیم باید برای کشاورزی، ابنیه، تأسیسات و سلامت مردم برنامهریزی کنیم و باید قانون جدیدی برای سلامت مردم تدوین کنیم تا نسل سالم و پویایی داشته باشیم.»
به گزارش آنا، همایش پدافند غیرعامل به میزبانی واحد کرمانشاه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و مشارکت اداره کل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه برگزار شد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/