دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مهر 1398 - 16:56
جهانگیری:

تولید بنزین در کشور افزایش یافته است

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به افزایش تولید بنزین کشور و رسیدن آن به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز گفت: امروز بنزین کشور نه‌تنها قابل تحریم نیست، بلکه به یکی از اقلام مهم صادراتی تبدیل شده است.
کد خبر : 441837
3.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهور، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در جلسه هم‌اندیشی با علما و روحانیون که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد با اشاره به شرایط خطیر و پیچیده کشور اظهار کرد: مکرر گفته‌ام شرایط خطیر کشور به‌معنای بن‌بست نیست چراکه ایران کشوری قوی،‌ پرظرفیت و ثروتمند است که از ذخایر سرشار نفت و گاز و منابع معدنی متعدد و موقعیت جغرافیایی استثنایی برخوردار است و می‌تواند با اتکا به این ظرفیت‌ها مسائل خود را حل و فصل کند.


وی ارتباطات وسیع بین‌المللی و برخورداری از جمعیت ۸۳ میلیون نفری را از دیگر مزیت‌ها و ظرفیت‌های کشورمان برشمرد و ضمن مقایسه جمعیت ایران با برخی کشورهای منطقه تصریح کرد: تاریخ، سابقه و تمدن ملت ایران بسیار فراتر از برخی کشورهای منطقه است و خود این کشورها نیز به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران کشوری قدرتمند و جایگاه ایران بسیار مستحکم است.


معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه حل مسائل اقتصادی و سیاسی کشور به انسجام، وحدت و یکپارچگی نیاز دارد، خاطر نشان کرد: نمی‌توان انتظار داشت در شرایطی که هجمه‌های گسترده علیه دولت وجود دارد، دولت بتواند مسائل اقتصادی کشور را حل و فصل کند. نمی‌توان انتظار داشت بخش خصوصی میدان‌دار اقتصاد کشور باشد، اما عده‌ای چوب لای چرخ فعالیت این بخش بگذارند.


جهانگیری با بیان اینکه باید در کشور فضای همدلی، گفتگو و مفاهمه به معنای واقعی شکل گیرد و بتوانیم بر سر مسائل ملی کشور به تفاهم برسیم، گفت: کسانی که نفوذ کلام دارند و از جایگاه ویژه‌ای نزد مردم برخوردار هستند نقش مهمتری در ایجاد همدلی، تفاهم و گفتگو در کشور بر عهده دارند.


وی با اشاره به یکی از تصمیمات دولت در ماه‌های اخیر در خصوص تغییر در نحوه توزیع بنزین خاطرنشان کرد: این تصمیم به‌صورت سری و محرمانه در یکی از جلسات مورد بررسی قرار گرفت که متأسفانه نه یک رسانه بیگانه بلکه یکی از رسانه‌های کشور که اتفاقاً متعلق به یک نهاد حکومتی است، این موضوع را منتشر کرد که ظرف دو سه روز آینده دولت قصد دارد درباره بنزین تصمیم‌گیری کند.


معاون اول رئیس‌جمهور افزود: اگر توانمندی وزارت نفت،‌ قدرت مدیریت دولت و حلم، صبر و بزرگواری مردم نبود، همین موضوع می‌توانست به یکی از بزرگترین بحران‌های کشور تبدیل شود.


جهانگیری ادامه داد: پس از انتشار این خبر صف‌های طولانی در پمپ بنزین‌های کشور تشکیل شد و مصرف روزانه بنزین که روزی ۹۰ میلیون لیتر بود،‌ به روزی ۱۶۰ میلیون لیتر رسید که فراهم کردن و توزیع این میزان بنزین کاری بسیار دشوار بود و هر فردی که باعث چنین اتفاقی شده بود قصد داشته کشور را بهم بریزد و سپس بگوید که دولت قادر به اداره امور کشور نیست.


وی با تأکید بر اینکه باید اعتماد مردم بازسازی شود، خاطرنشان کرد: نباید اعتماد مردم به کارآمدی نظام و دولت از بین برود چراکه بزرگترین سرمایه جمهوری اسلامی ایران، اعتماد مردم است.


معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: سال ۹۲ که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد، شرایط کشور سخت و ویژه بودف اما مردم احساس کردند که دولتی که بر سر کار آمده قادر است مسائل آنها را حل و فصل کند و این باعث شد با وجود آنکه هنوز تحریم‌ها وجود داشت و برجام شکل نگرفته و سیاست‌گذاری و اقدام خاصی نیز انجام نشده بود، اما قیمت دلار نزولی شد و وضعیت بازار به ثبات رسید و بخش خصوصی وارد میدان شد که همه این دستاوردها به‌دلیل امید مردم به آینده کشور و اعتماد به تیم مدیریتی دولت بود.


جهانگیری تصریح کرد: امروز مهمترین هدف‌گذاری آمریکا این است که اعتماد مردم نسبت به توانمندی مدیران کشور و امید آنها به آینده را از بین ببرد و برای تحقق این هدف تلاش می‌کند با تولید و انتشار اخبار جعلی،‌ به مردم القا کند که اقلام و کالاهای ضروری به میزان کافی وجود ندارد تا مردم به بازار هجوم برده و به‌دنبال خرید کالا بیش از نیاز معمول خود باشند.


دولت از نقد سازنده استقبال می‌کند


وی با بیان اینکه دولت از نقدهای سازنده استقبال می‌کند، گفت: معتقد هستیم که ضعف‌ها باید به دولت گفته شود؛ زیرا اگر دولت از اشکالات مطلع نباشد منابع کشور به هدر می‌رود، اما اینکه مدام خبر منفی و جعلی درباره عملکرد دولت تولید و منتشر شود به دور از انصاف است.


معاون اول رئیس‌جمهور افزود: لازمه نقد سازنده این است که تصویر واقع‌بینانه و منصفانه از کشور داشته باشیم و اگر این نگاه واقع‌بینانه وجود داشته باشد آن‌گاه می‌توان موارد را ارزیابی و قیاس کرد و درباره عملکردها نقد سازنده داشت.


جهانگیری با اشاره به برخی دستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش‌های مختلف خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم بخش‌های مختلف کشور را با دوره‌های گذشته مقایسه کنیم، عملکرد دولت تدبیر و امید با هیچ دوره‌ای با توجه به شرایط قابل مقایسه نیست.


وی افزود: تا پیش از خروج آمریکا از برجام، تلاش دولت این بود که اقتصاد کشور را که به تَهِ دره رفته بود بیرون بیاورد و آن را به حرکت وادارد که در این زمینه اتفاقات خوبی رخ داد و دستاوردهایی حاصل شد.


آمریکا پس از خروج از برجام جنگ اقتصادی و روانی به راه انداخت


معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: آمریکا از اواسط سال ۹۶ و پس از خروج از برجام به طور همزمان جنگ اقتصادی و روانی علیه ایران به راه انداخت و تلاش کرد که بذر یأس و ناامیدی را در جامعه ایران بپاشد و مردم را نسبت به آینده کشور مایوس و ناامید کند.


جهانگیری با تأکید بر اینکه تحریم‌های آمریکا پس از خروج از برجام که به تعبیر خودشان جنگ اقتصادی علیه ایران بود با هیچ یک از تحریم‌ها در طول تاریخ قابل مقایسه نیست و چنین فشارهایی تاکنون علیه کشوری در جهان سابقه نداشته است.


وی با بیان اینکه موضوع توقیف نفتکش ایران در جبل‌الطارق امری بی‌سابقه است و قطعاً‌ در تاریخ به ثبت خواهد رسید، خاطرنشان کرد: کشور قدرتمندی مانند آمریکا یک کشتی نفتی را به بهانه انتقال نفت به سوریه توقیف می‌کند که اساساً انتقال یک چنین محموله به کشور دیگر ارتباطی با آنها ندارد و از نظر قوانین بین‌المللی صلاحیت دخالت در این زمینه را نیز ندارند.


معاون اول رئیس‌جمهور افزود: پس از رفع توقیف این کشتی دولت آمریکا به ناخدای این نفتکش ایمیل می‌زند که در مقابل پرداخت مبلغی پول، نفتکش را به بندری در یکی از کشورهای مورد نظر آمریکا منتقل کند که ناخدای کشتی با وجود آنکه ملیت هندی داشت این وعده را نپذیرفت و پس از آن تیم جدیدی از کشور ما اعزام شد تا هدایت کشتی را بر عهده بگیرد.


جهانگیری گفت: آمریکا در راستای فشار بر بخش‌های مختلف اقتصادی ایران، ابتدا به شناسایی مهمترین و موثرترین بخش‌های اقتصاد کشور پرداخت و در گام اول فروش نفت به‌عنوان مهمترین منبع درآمدی کشور و پس از آن بانک‌ها، بنادر و کشتی‌های کشور را مورد تحریم قرار داد تا اگر موفق به فروش نفت شدیم نتوانیم پول آن را دریافت و نتوانیم از طریق کشتی‌های خارجی کالا به کشور وارد کنیم.


معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: حتی در مواقعی که مذاکراتی برای اجاره کشتی از شرکت‌های خارجی انجام می‌شد، آمریکا فوراً با طرف مقابل مذاکره و آنها را تهدید می‌کرد و آنها از همکاری با ایران انصراف می‌دادند.


وی همچنین با اشاره به اعمال فشار و تحریم آمریکا بر صنایع مهم کشور نظیر خودرو و اخلال در صادرات محصولات ارز آور نظیر پتروشیمی، فولاد و مس گفت: همه این فشارها و تحریم‌ها باعث شد که اقتصاد کشور قدری با مشکل و تلاطم مواجه شد، اما خوشبختانه امروز آرامش به کشور بازگشته است.


جهانگیری تصریح کرد: معتقدم که نظام، دولت و مجموعه مدیریتی کشور در سال ۹۷ و ۹۸ برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا عاقلانه‌ترین و مهمترین تدابیر را به کار گرفتند و همین باعث شد که محاسبات و پیش‌بینی‌های آمریکا مبنی بر اینکه ایران قادر نخواهد بود جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را برگزار کند، نقش بر آب شد.


ارز 4200 تومانی مورد تأیید ارکان نظام بوده است


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به انتقادهای گسترده به ارز چهار هزار و 200 تومانی برای برخی اقلام و کالاهای ضروری خاطرنشان کرد: تصمیمی که در این خصوص اتخاذ شد مورد تأیید همه ارکان نظام بود، اما عده‌ای که به‌دنبال جعل خبر و ناامید کردن مردم هستند بارها در رسانه‌ها تیتر زدند که ۱۸ میلیارد دلار از منابع کشور با این تصمیم به باد رفت و یک بار هم توضیح ندادند که استدلالشان چیست؟


وی تصریح کرد: ۱۸ میلیارد دلاری که از آن سخن می‌گویند صرف واردات کالاهای اساسی، ماشین‌آلات، مواد اولیه تولید و مواردی از این دست شده است، البته ممکن است که عده‌ای در این میان ارز دولتی دریافت کرده، اما کالا وارد کشور نکرده باشند که این کار حتماً خیانت است و باید با فرد خائن به خصوص در شرایط جنگی با اشد مجازات برخورد شود.


جهانگیری گفت: کسانی که ارز چهار هزار و 200 تومانی را زیر سؤال می‌برند و می‌گویند که دولت منابع کشور را به باد داده همان کسانی هستند که در مقطعی ۲۲ میلیارد دلار منابع کشور را به استانبول و دبی بردند تا به گفته خودشان قیمت ارز را در کشور کاهش دهند در حالی‌که نه قیمت دلار کاهش پیدا کرد و نه مشخص شد که ۲۲ میلیارد دلار چه شد؟


معاون اول رئیس‌جمهور به تشریح و تبیین برخی دستاوردهای دولت در زمینه‌های مختلف پرداخت و گفت: برداشت گاز ایران در سال ۸۴ از میدان مشترک گازی با قطر برابر بود، اما سال ۹۲ که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد، برداشت روزانه قطر ۵۵۰ میلیون متر مکعب و برداشت ایران ۲۵۰ میلیون متر مکعب بود که این عقب‌ماندگی حتماً ناشی از خیانت بوده؛ زیرا چند 10 میلیارد دلار پول ملت ایران از دست رفته است.


وی افزود: کسانی‌که می‌گویند مدیران دولت ناکارآمد هستند باید بدانند که امروز با وجود آن‌که ۴.۵ سال از ۶ سال دولت تدبیر و امید تحت تحریم بوده‌ایم و حتی یک دلار منابع مالی خارجی برای سرمایه‌گذاری به کشور وارد نشده، میزان برداشت ایران به ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و از قطر پیشی گرفته‌ایم.


تولید بنزین در کشور افزایش یافته است


جهانگیری با اشاره به افزایش تولید بنزین کشور و رسیدن آن به ۱۱۰ میلیون لیتر در روز خاطرنشان کرد: امروز بنزین کشور نه‌تنها قابل تحریم نیست، بلکه بنزین و فرآورده‌های نفتی به یکی از اقلام مهم صادراتی کشور تبدیل شده است.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه میزان برداشت ایران از میدان نفتی غرب کارون که با عراق مشترک است در سال ۹۲ روزانه ۵۰ هزار بشکه بود که امروز به ۳۵۰ هزار بشکه افزایش یافته است.


وی با اشاره به ایجاد خطوط انتقال گاز به کشورهای عراق و ترکیه و برنامه وسیع گازرسانی به روستاهای کشور تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تا سال ۹۲ به حدود ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود که در دولت تدبیر و امید به ۳۰ هزار روستا در کشور گازرسانی شده است و تنها استانی که از نعمت گاز برخوردار نبود استان سیستان و بلوچستان بود که علت آن را عدم توجیه اقتصادی به‌خاطر مسافت طولانی اعلام می‌کردند اما دولت تدبیر و امید این تبعیض را برطرف کرد و امروز خطوط انتقال گاز به این استان احداث شده و مردم این مناطق از نعمت گاز برخوردار هستند.


دستاوردهای خوبی در بخش آب و خاک داشتیم


جهانگیری با بیان اینکه دستاوردهای خوبی در بخش آب و خاک نیز در کشور حاصل شده گفت: البته مقام معظم رهبری کمک بزرگی در این زمینه کردند و اجازه دادند تا دولت با برداشت ۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی موفق بتواند گام های بزرگی بردارد و امروز با اجرای طرح های گسترده آبرسانی، ۵-۴ میلیارد متر مکعب آب به منطقه غرب کشور منتقل شده است.


معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: در سال ۹۲ شش میلیون تن گندم وارد کشور شد که با برنامه ریزی و عملکرد خوب دولت، در چند سال اخیر واردات گندم انجام نشده و واردات سال جاری به خاطر تصمیم در جهت افزایش ذخایر گندم کشور بوده است.


وی افزود: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی هیچ هواپیمای جدیدی برای کشور خریداری نشده بود اما در دولت تدبیر و امید ۱۱-۱۰ هواپیمای جدید خریداری و به ناوگان حمل و نقل هوایی کشور اضافه شد.


جهانگیری خاطرنشان کرد: از دوره قبل قراردادی با کره جنوبی برای خرید ۶ فروند کشتی بزرگ کانتینر بر منعقد شده بود که پس از اعمال تحریم های آمریکا این موضوع با موانعی روبرو شد اما دولت تدبیر و امید با استفاده از راهکارهایی موفق شد برای این موضوع تامین مالی که رقم بزرگی هم بود انجام دهد و فرصت را از آمریکا سلب کرده و یک باره این ۶ کشتی کانتینر بر وارد کشور شد.


معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به موضوعات مطرح شده در سخنان تعدادی از حاضران گفت: فروش نفت کشور با وجود تلاش آمریکاییها برای به صفر رساندن آن متوقف نشده است اما بخشی از درآمدهای ناشی از صادرات نفت که در بودجه پیش بینی شده بود محقق نخواهد شد که با برنامه ریزی به دنبال راه های جایگزین هستیم.


جهانگیری با تأکید بر اینکه دولت از وضعیت معیشت و دشواری های پیش آمده در زندگی مردم آگاه است،‌ گفت: عده ای در این شرایط بطور شبانه روزی دولت را راجع به پرداخت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی نکوهش می کنند اما ما نمی توانیم نسبت به زندگی مردم بی توجه باشیم و نمی گذاریم که با رها شدن قیمت ها فشار مضاعفی به زندگی مردم برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی وارد شود.


وی در خصوص سکوت دولت نسبت به انتقادهای روزافزون گفت: سیاست دولت حفظ آرامش در کشور به عنوان یک ضرورت است و بنابراین از کنار تخریب ها عبور می کند.


جهانگیری درباره کسانی که تلاش کردند تا برجام به شکست منجر شود نیز گفت: این موضوع بر کسی پوشیده نیست اما در برهه کنونی باید با اجتناب از سخنان اختلاف انگیز روی موضوع اصلی یعنی دشمنی آمریکا و عبور کشور از وضعیت کنونی تمرکز کنیم.


معاون اول رئیس‌جمهور درباره مبارزه با فساد نیز تصریح کرد: دولت با فساد به معنای واقع کلمه مخالف است و از تمام توان برای مبارزه با مفاسد بهره خواهد جست ولی این مبارزه باید با روشهای منطقی و عقلایی باشد که منجر به تکثیر فساد نشود.


او با اشاره به ارایه لایحه شفافیت از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی و تاکید به ضرورت ایجاد اتاق شیشه ای برای تصمیم گیران کشور،‌ گفت: خوب است مردم در جریان همه امور از جمله مذاکرات درون دولت،‌ مجلس،‌ شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرند و مطلع شوند. با توجه به تصویب لوایح FATF و CFT در جلسه سران سه قوه و تایید مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام هر چه سریعتر این لوایح را تصویب کند.


جهانگیری ادامه داد: نمی توان دست و پای فردی را بست و از او خواست تا در دریا شنا کند. اما آنها می دانند که مدیران کشور با وجود تنگناها این کار ناممکن را شدنی می کنند زیرا یکی از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی تربیت مدیرانی در بخش های مختلف است که دل در گرو کشور دارند مدیرانی که اگر می خواستند می توانستند با چندین برابر حقوق و دستمزد در کشورهای اروپایی و آمریکا فعالیت کنند.


معاون اول رئیس‌جمهور از لوایح تعارض منافع و نیز مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری کشور به عنوان دو ضلع دیگر از تلاش های دولت برای مبارزه با فساد یاد کرد و خاطرنشان ساخت: در کنار اینها ما نیازمند آزادی رسانه ها در بیان و پیشگیری از مفاسد هستیم و از قوه قضاییه در برخورد با متخلفان و مفسدان حمایت می کنیم.


وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به برگزاری با شکوه مراسم اربعین از این راهپیمایی به عنوان نماد قدرت دنیای اسلام و بطور اخص جهان تشیع یادکرد و گفت: اربعین امروز به یک رسانه قدرتمند اجتماعی برای انتقال پیام نهضت عاشورا تبدیل شده و توانسته قدرت خود را به سایر جریان های رسانه ای تحمیل کند.


جهانگیری به حضور چندباره خود در این مراسم بزرگ در سالهای گذشته به منظور قدردانی از مهمان‌وازی و میزبانی دولت و ملت عراق اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از اهداف این سفر اعلام حمایت از زایران ایرانی است چرا که وقتی مهر خروج جمهوری اسلامی ایران در گذرنامه های ایرانیان ثبت می شود معنایش این است که دولت امنیت این سفر را تضمین کرده و مواظب است تا مشکلی برای شهروندانش پیش نیاید.


وی با بیان خاطره ای از سفر اخیر خود مبنی بر اینکه حتی استاندار نجف منزل شخصی خود را در اختیار زائران ایرانی قرار داده بود،‌ اظهار داشت: اربعین به مرکزی برای تبادل فرهنگی میان اقوام،‌ مذاهب و ملیت های مختلف تبدیل شده است و باید همه علما،‌ صاحبنظران و نخبگان تلاش کنند تا این یگانگی،‌ یکپارچگی و اتحاد پابرجا بماند.


معاون اول رئیس‌جمهور یکی از جلوه های با شکوه مراسم راهپیمایی اربعین را حضور اقشار مختلف از پیر و خردسال تا زن و مرد و حتی معلولان دانست و بر انجام کارهای علمی و دانشگاهی در خصوص ابعاد آن در سطوح مختلف ملی، منطقه ای و جهانی تاکید کرد.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب