دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1398 - 10:18
میزگرد شفافیت آرا با حضور تشکل‌های دانشجویی/ بخش پایانی؛

نمایندگان مجلس از شفافیت فرار می‌کنند/ افت استدلال و نظر کارشناسی در مجلس!

تشکل‌های دانشجویی معتقد هستند که برخی نمایندگان مجلس از پاسخ دادن به سؤالات و شفافیت فرار می‌کنند. اگر مجلس امروز ناکارآمد و غیرشفاف است و مقابل شفافیت مقابله می‌کند، به مدیریت درون مجلس برمی‌گردد.
کد خبر : 430245
57.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیش از یک سال است افکار عمومی بر لزوم شفافیت رفتار نمایندگان در مجلس شورای اسلامی تأکید دارد و این طرح جنجال زیادی به پا کرده است.


برای بررسی ابعاد بیشتر طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی میزگردی با حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی برگزار شده است؛ در این نشست مهدی خطیب محمدی نماینده بسیج دانشجویی، حمزه دستیار دبیر سیاسی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، محمد بیژنی‌فر عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی و احمد رضا موسی پور، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و نماینده دفتر تحکیم وحدت میهمانان خبرگزاری آنا در نشست بررسی لزوم شفافیت آرا بودند.


بخش اول و بخش دوم این گفتگو را از لینک‌های زیر می‌توانید بخوانید.



بخش اول میزگرد؛ شفافیت ضامن بقای جمهوری اسلامی/ ملاحظات جناحی باعث ناکارآمدی مجلس شده است


بخش دوم میزگرد؛ نمایندگان مجلس رفتاری دوگانه دارند/ برنامه نداشتن دولت برای مردم، نشان‌دهنده ضعف پارلمان است



بخش سوم گفتگو را در ادامه می‌خوانید.



آنا: پیش‌شرط‌های شفافیت در مجلس چیست؟


موسی‌پور: یک موضوعی هم که دوستان اشاره کردند در رابطه با ریاست مجلس است. 12 سال است آقای لاریجانی رئیس مجلس است. به هر کس گفته شود  یک نفر 12 سال مدیر یک شرکت بوده و در این 12 سال حتی به یک نفر هم پاسخ نداده، حتماً تعجب می‌کند!  12 سال حرف اتحادیه‌های بزرگ دانشجویی، بسیج دانشجویی پاسخگویی بوده و به صورت مداوم از رئیس مجلس دعوت می‌کنند، می‌گویند در هر دانشگاهی، در هر جایی، در هر زمانی شما بخواهید ما حاضریم تریبون بگذاریم، بیایید صحبت کنید، دانشجوها نیز می‌خواهند سؤال‌های‌ خود را بپرسند. آقا ما اینجا الان دانشجوییم دیگر، لولوایم؟! قیافه‌مان عجیب و غریب است؟! ساده می‌خواهیم حرف‌مان را بزنیم.


برخی نمایندگان مجلس از پاسخ دادن به سوالات و شفافیت فرار می‌کنند!


شاید رئیس مجلس نظراتی داشته باشد و ما قانع شدیم. برخی نمایندگان مجلس از پاسخ دادن به سؤالات و شفافیت فرار می‌کنند! اگر مجلس امروز ناکارآمد است، اگر مجلس امروز ناشفاف است و مقابل شفافیت مقابله می‌کند، برمی‌گردد به رئیس مجلس! رئیس مجلس که لابی می‌کند، به گفته خود نمایندگان رئیس مجلس با برخی پیشنهادات به رؤسای کمیسیون‌ها می‌دهد وقتی ایشان به عنوان رئیس جوابگو نباشد از بقیه ساختار مجلس چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم؟!


برخی با غرض به دنبال شفافیت سایر نهادهای حاکمیتی هستند



بیژنی‌فر: بحث شفافیت به قدری مهم است که همه کاندیداها نگاه انتخاباتی به این موضوع دارند. فردی که نزدیک انتخابات این طرح شفافیت را داغ می‌کند، معلوم است که برای جذب آرا مطرح می‌کند! مقام معظم رهبری خودشان در سال 94 به دانشجویان می‌فرمایند که بروید از نهادهای ذیل من پرسش کنید، این خودش یعنی رهبر جامعه شفافیت را آغاز کرده است، این همه به دانشجویان در این زمینه سفارش کرده‌اند، در همین بحث اموال مسئولان، بحث اموال نماینده‌ها، در هر شهرستانی مردم به دنبال این مطالبه هستند، بعد یک عده نزدیک انتخابات بیایند بگویند که شفافیت آرا! خب ما هم قبول داریم که شفافیت آرای شورای نگهبان، مجمع تشخیص اما اینکه بگویی در صدرش مجلس خبرگان رهبری باید شفافیت آرا داشته باشد یعنی چی؟! غرض دارند، معلوم است که دنبال حل مسئله شفافیت نیستند! آمده‌اند فتنه‌ای بیندازند که مردم را روبه‌روی مردم قرار دهند!



دستیار: جنبش دانشجویی آرمان‌خواه محدودیتی برای مطالبه‌گری ندارد. یکی از مهم‌ترین ضعف‌های دانشجویان این است که بخواهند در این زمینه مصلحت‌اندیشی کنند در مسائلی از این حیث دانشجو با زبان تند و تیزش شناخته می‌شود و با همین حریتش است که مطالبه‌گری و مهم‌تر از آن هویتش مشخص می‌شود. به نظر ما سطح خاصی برای اینکه بخواهیم مطالبات‌مان را محدود کنیم نیست. اتفاقاً نگاه ما این است که خصوصاً سازمان‌هایی که منصوب به رهبری جامعه هستند، باید صریح‌تر و شفاف‌تر نقد کنیم که مبادا به اسم رهبری، به اسم نهادهای حاکمیتی دچار فسادی شوند که بعدها بخواهد کلیت حاکمیت زیر سؤال برود.


آنا: برخلاف سال‌های گذشته که فعالیت جنبش دانشجویی منحصر به تهران بود؛ در مطالبه برای شفافیت و بعضی دیگر از مطالبات شاهد هستیم تشکل‌های دانشجویی در شهرستان‌ها نیز مطالبات خود را به گوش مسئولان رسانده و فعالیت‌های گسترده‌ای دارند؛ این تغییر چرا شکل گرفته و آیا تشکل‌های شهرستانی امکان ایجاد تغییر در رفتار مسئولان را دارند؟


بیژنی‌فر: در برخورد با مسائل و مشکلات همواره باید متحد شویم که خوشبختانه در بحث FATF نشان دادیم، همه مردم چه در شهرستان‌های کوچک و شهرهای بزرگ همگی به صورت متحد پای کار آمدند و توانست متوقف کنند.  جریان شفافیت مجلس هم همین گونه است که برای دستیابی به نتیجه مطلوب در این راستا نیز نیاز به اتحاد و همدلی مردم می‌باشد، یعنی یک جاهایی فرد باید برای آن عقیده و آرمانی که دارید به کف میدان بروی!



جنبش دانشجویی به همان خلأهایی ورود می‌کند که جامعه به آن نیاز دارد


دستیار: در خصوص نقش اتحاد و همکاری مردم شهرهای کوچک و استان‌های غیر تهران حرکت‌هایی شروع شد مانند ماشین‌سازی تبریز و... این موجب شد که یک مطالبه ملی شکل بگیرد و جرقه کار از دل شهرهای کوچک و غیرمرکزی بود که نشان می‌دهد که جنبش دانشجویی دیگر صرفاً معطوف به تهران و شهرهای بزرگ و مرکزی نیست. جنبش دانشجویی دقیقاً به همان خلأهایی ورود می‌کند که جامعه ما به آن نیاز دارد. وقتی که در جمهوری اسلامی یک سازوکار جامعه مدنی به صورت جامع وجود ندارد، جنبش دانشجویی لاجرم به تنهایی این بار جامعه‌مدنی را در داخل ایران به دوش می‌کشد.


برخی نمایندگان مجلس راجع به طرح‌های مجلس نمی‌توانند استدلال و نظر کارشناسانه بدهند


خطیب: الکترونیکی شدن سیستم رأی‌گیری مجلس باعث شد یک حداقل شفافیتی اتفاق بیفتد که حداقل شفافیت این است که نماینده بداند لایحه‌ای که دارد در مجلس مطرح و تصویب می‌شود چیست! مطالعه داشته باشد! شرکت بکند! چراکه متأسفانه شاهد بی‌تفاوتی و کرختی از سوی نمایندگان مجلس هستیم.  دردناک‌تر اینکه به وفور مشاهده کردیم که موقع طرح در حال تصویب، یک نماینده با یک نماینده دیگر صحبت می‌کند، اصلاً حواسش نیست، نه طرح را مطالعه می‌کند، نه لایحه را مطالعه می‌کند، نه ضرورت و اهمیت آن را می‌داند و نه می‌تواند راجع به آن استدلال و نظر کارشناسانه‌ای بدهد.


انتهای پیام/4118/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب