اولین فضاپیمای سوخترسان به مدار زمین پرتاپ میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاهش حجم زبالههای فضایی یکی از اصلیترین دغدغههای فضانوردان و پژوهشگران این حوزه است که در این راستا یک شرکت آمریکایی در تلاش است تا با افزایش طول عمر ماهوارهها از حجم این زبالهها تا حدودی کم کند.
ماهوارههای موجود در فضا بهگونهای طراحی و ساخته شدهاند که امکان حمل سوخت زیادی را ندارند و این باعث میشود بعد از مدتی ماهوارهها بلااستفاده باشند و در فضا رها شوند.
شرکت نورثروپ گرومن در تلاش است با راهاندازی برنامهای بیسابقه سوخت ماهوارههای حاضر در مدار زمین را تأمین کند. توسط این عملیات فضاپیمای Mission Extension Vehicle مدتزمان فعالیت و تحقیقات ماهوارهها را با سوخترسانی مجدد افزایش خواهد داد.
امروز چهارشنبه 17 مهرماه (9 اکتبر) فضاپیمای MEV-1 را بهعنوان نخستین فضاپیما از طریق یک موشک روسی به فضا ارسال میکند.
این فضاپیما بعد از مدت سه ماه به ماهواره مخابراتی اینتلست ۹۰۱ نزدیک شده به مدت 5 سال به آن متصل خواهد شد تا بتواند سوخت لازم برای 10 سال مأموریت اینتلست ۹۰۱ را تأمین کند و سپس جداشده و آماده سرویسدهی به ماهواره دیگری خواهد شد.
سال آینده هم فضاپیمای دیگری با عنوان MEV-2 احتمالاً با سوختی مشابه به کمک ماهواره اینتلست دیگری خواهد شتافت. هر دو فضاپیمای سوخترسان از انعطافپذیری بالایی برخوردار بوده و قابلیت اتصال به ۸۰ درصد از ماهوارههای فعال در مدار زمین رادارند. این نوع ماهوارهها شامل تجهیزاتی هستند که دور خط استوا و با سرعت و دوره تناوب شبیه زمین در حال چرخش هستند.
اگر مأموریت فضاپیمای MEV با موفقیت مواجه شده و شتاب بیشتری بگیرد، ناسا هم احتمالاً در آینده از این سرویس استفاده خواهد کرد. این آژانس در حال حاضر روی فناوری سرویسدهی درون مداری نظیر سوخترسانی به ماهوارهها در مدار پایین کار میکند.
انتهای پیام/4115/4108/پ
انتهای پیام/