پاسخ فعالان دانشجویی به خصوصیسازی آموزش و پرورش
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از استعفای سیدمحمد بطحائی وزیر سابق آموزش و پرورش قرعه سکانداری این وزارتخانه به نام محسن حاجیمیرزایی زده شد؛ پس از کسب رای اعتماد حاجیمیرزایی از مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهور در متن ابلاغ وزیر جدید آموزش پرورش ذکر چند نکته را به عنوان انتظارات از وی بیان کرد که سبب واکنشهای شدید فعالان دانشجویی و کارشناسان حوزه آموزش و پرورش شد.
فعالان دانشجویی در کنار سایر معترضان به سیاستهای وزارت آموزش و پرورش، با ارسال نامه، صدور بیانیه و انتشار یادداشت و مصاحبههایی نسبت به بیان استدلالها خود اقدام کردند.
توصیههای رئیس جمهور به وزیر جدید آموزش و پرورش خلاف قانون است
محمد وطندوست عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با انتشار یادداشتی نسبت به برنامهها و ابلاغ حکم وزیر جدید آموزش و پرورش واکنش نشان داد.
وی در یادداشت خود نوشت: در برنامه ارائه شده توسط وزیر جدید آموزش و پرورش به مجلس شورای اسلامی حرف جدیدی به چشم نمیخورد و صرفا وعدههای گذشته تکرار شده و با مسکنهایی همچون افزایش حداقلی حقوق معلمان و اهتمام در اجرای سند تحول سعی در کنترل وضع موجود و جلب رضایت صاحب نظران آموزشی را دارد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان پردیس علامه طباطبایی بوشهر در ادامه یادداشت خود اشاره کرد: اما نکته اصلی که میتوان به آن اشاره کرد و بسیار قابل تامل هست توصیههایی است که ریاست جمهور پیوست حکم «محسن حاجی میرزایی» ابلاغ کرده است و در آن توصیهها به گسترش خرید خدمات آموزشی و گسترش مدارس خصوصی تاکید دارد که علاوه بر آنکه بر خلاف اصل سیام قانون اساسی بوده بر خلاف عدالت آموزشی و اجتماعی به شمار میرود.
آقای روحانی خود را فقط موظف به فروش معلم دانستهاید!
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در آستانه سالتحصیلی جدید با ارسال نامهای به رئیس جمهور، مهمتریم دغدغههای آموزش و پرورش را یادآور شدند.
در این نامه تأکید شده است: آموزش، تعلیم و تربیت یک علم تخصصی است که انجام آن به خصوص در مقطع ابتدایی و کلاس های چندپایه، تنها در توان متخصصین و کارشناسان این حوزه است که با کارورزی و مجاهدت، این فنون را آموخته اند، اما به راستی چطور می خواهید نیروی متخصص این حوزه را که امروزه در کشور بسیار اندک هستند، از بخش خصوصی تأمین کنید؟!
در بخش دیگری از این نامه خطاب به رئیس جمهور بیان شده است: فارغ از به کارگیری نیروهای بیگانه با امر مهم آموزش و پرورش به عنوان معلّم، نوع برخورد و فراهم آوری میزان امکانات لازم برای این افراد نیز، خود مسئله جدّی و بعدی ما است. چگونه ممکن است فردی که با نصف دستمزد و حقوق پایه کارگران زحمت کش به کار گرفته می شود، بتواند از عهدهی امر خطیر و پرانرژی تربیت و تعلیم برآید؟ آیا خرید خدمات آموزشی مقدمه تلخ خصوصی سازی و به تبع آن ذبح کردن عدالت آموزشی نیست؟
در پایان این نامه آمده است: جناب آقای روحانی! آموزش و پرورش را با دید یک بنگاه اقتصادی نگاه نکنید، آیا قول هایتان در زمان انتخابات برای ارتقای تعلیم و تربیت و حمایت از فرهنگیان را فراموش کرده اید؟ به نظر می رسد برخلاف همه وعده هایتان، درباره آموزش و پرورش و معلّمین شریف، خود را فقط موظّف به یک کار دانسته اید، «فروش معلم»!.
توفان توئیتری دانشجویان در اعتراض به «معلم فروشی»
در کنار تمام واکنشها، فعالان دانشجویی با به راه انداختن توفان توئیتری نسبت به اعلام اعتراض خود به سیاستهای آموزش و پرورش به ویژه درباره خصوصیسازی این نهاد تعلم و تربیت و تأکید رئیس جمهور به خرید خدمات آموزشی از نیروهای غیر معلم و غیراستخدامی اقدام کردند.
سجاد صدیقی، مسئول مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با انتشار توئیتی نوشت: جریان خصوصیسازی در حوزه آموزش و پرورش دو قسمت دارد، اول فروش مدرسه (توسعه مدارس غیردولتی) و دوم فروش معلم( خرید خدمات آموزشی)؛ آنچه قابل تأمل است اینکه فروش معلم یعنی شکستن ستون فقرات نظام آموزشی، یعنی فروپاشی نظام تربیت رسمی، یعنی بیهویتی آموزش و پرورش!
فاطمه قرهداغی دیگر دانشجوی دانشگاه فرهنگیان با انتشار توئیتی اعلام کرد: سهم کودک بیبضاعتی که به خاطر تاسیس این بنگاههای اقتصادی منفعت طلبانه مانند سایر همسالان خود، حق تحصیل ندارند چه میشود؟!
حمیدرضا قائمپناه، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان نیز در توفان توئیتری اعتراض به خرید خدمات آموزشی خطاب به وزیر جدید آموزش و پرورش بیان کرد: جناب آقای حاجیمیرزایی! خوشحال میشویم نظر جنابعالی پیرامون بندهای زیر بدانیم: اول واگذاری فعالیتها به مردم و فراهم آوردن زمینه مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی در آموزش و پرورش، دوم جایگزینسازی تدریجی ارائه خدمات آموزش توسط دولت با خرید خدمات آموزشی.
عزیزنژاد دیگر فعال دانشجویی در توئیت خود اشاره کرد: خصوصیسازی در آموزش و پرورش، یعنی عدالت آموزشی پر! و خرید خدمات آموزشی سعنی، منزلت اجتماعی معلم پر!
فعالان دانشجوی با تگ کردن آدرس صفحههای رئیس جمهور و وزیر جدید آموزش و پرورش در توئیتهای خود ضمن بیان اعتراض نسبت به روند خصوصیسازی و خرید خدمات آموزشی، خواستار توجه این مسئولان به دغدغههای مطرح شده دانشجویان شدند.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/