دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1398 - 10:51
طیبی در گفتگو با آنا:

سیاست‌گذاران باید بستر لازم حوزه گردشگری را فراهم کنند/ ثبات و زیرساخت اقامتی دو مقوله مهم حوزه گردشگری ایران است

رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه سیاست‌گذاران باید بستر لازم حوزه گردشگری را فراهم کنند، گفت: ثبات و زیرساخت اقامتی گردشگران در دو مقوله مهم حوزه گردشگری ایران است که بخش خصوصی به توسعه آن علاقه دارد.
کد خبر : 417673

حمیدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان اینکه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بُعد زیست‌محیطی حوزه گردشگری بسیار مهم است، اظهار کرد: ایران باسابقه فرهنگی و تاریخی که دارد می‌تواند حوزه‌های گردشگری مذهبی و مواریث فرهنگی و تاریخی خود را توسعه دهد.


وی با توجه به اینکه گردشگری در زمان کوتاهی به اشتغال می‌انجامد، عنوان کرد: ازهمین‌رو سازمان جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد غیردولتی، توسعه حوزه گردشگری را در دستور کار خود قرار داده است و در ابتدا پژوهشکده گردشگری را در مشهد با توجه به اهمیت گردشگری مذهبی راه‌اندازی کرد.


رئیس سازمان جهاد دانشگاهی ادامه داد: پس از راه‌اندازی پژوهشکده گردشگری در مشهد با توجه به پتانسیل دانشگاه‌ها و اینکه دانشجویان با مواریث فرهنگی تاریخی و کارهای صورت گرفته در حوزه علم و فناوری و توسعه کشورمان آشنا شوند؛ مرکز گردشگری علمی و فرهنگی تحت عنوان «ایران مرز پرگهر» در جهاد دانشگاهی راه‌اندازی کرده‌ایم؛ این طرح توانست به ارتقای هویت ایرانی اسلامی کمک به سزایی کند.


طیبی در خصوص علمی سازی حوزه گردشگری کشورمان تصریح کرد: ازهمین‌رو دانشکده گردشگری در دانشگاه علم و فرهنگ راه‌اندازی شده است. بین‌المللی سازی فعالیت‌های حوزه گردشگری حائز اهمیت است. صنعت گردشگری در حوزه‌های محیط‌زیست، کوهستان، کویر، شکار و دریا در دنیا جریان داشته و کشور ما در تمامی این زمینه‌ها پتانسیل لازم برای توسعه حوزه گردشگری را دارد.


وی با تأکید بر بین‌المللی سازی فعالیت‌های گردشگری ایران اذعان کرد: دو نکته در این حوزه وجود دارد؛ ابتدا اینکه اقتصاد گردشگری با ورود گردشگران خارجی در کشورمان راه‌اندازی شود. همچنین قدرت‌های استکباری با انقلاب اسلامی ایران مخالف هستند و با استفاده از قدرت رسانه‌ای، ایران هراسی در دنیا ایجاد کرده‌اند. درصورتی‌که توریست‌ها پس از مشاهده پیشرفت مواریث فرهنگی و تاریخی ایران نظرشان تغییر می‌کند و این تجربه خوب را به سایر ملل انتقال می‌دهند.


رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه این سازمان به‌اندازه توان خود درزمینه توسعه گردشگری گام برخواهد داشت، گفت: این سازمان یک‌نهاد علمی و غیردولتی است، از همین رو کشورهایی همانند اتریش که دارای مواضع سیاسی علیه ما نیستند؛ در حوزه توسعه گردشگری استقبال می‌کنند. اتریش اعلام همکاری کرد و ما نیز استقبال کرده‌ایم و تاکنون نیز این همکاری به‌خوبی پیش رفته است و آن را  توسعه‌ خواهیم داد.


طیبی در خصوص بستر موردنیاز توسعه گردشگری بیان کرد: دانشگاه‌ها می‌توانند ازلحاظ علمی ضرورت‌های این بسترسازی را اعلام کنند؛ این سیاست‌گذاران هستند که باید بسترهای لازم را فراهم کنند. ثبات؛ یکی از مقوله‌های مهم در حوزه گردشگری است؛ اینکه گردشگران بر اساس برنامه‌ریزی که دارند بتوانند اجازه ورود به کشور را داشته باشند؛ یکی دیگر از زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری زیرساخت اقامتی آن‌ها است.


وی ادامه داد: در دنیا برای هر یک از توریست‌ها برنامه‌ریزی و برای تمامی اقشار متناسب با سطح درآمدی آن‌ها امکانات فراهم کرده‌اند؛ بخش خصوصی در ایران علاقه‌مند‌ است که در این حوزه ورود پیدا کند آنچه ما نیاز داریم ثبات است؛ باثبات در حوزه گردشگری، فعالیت‌های این حوزه توسعه پیدا خواهد کرد.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب