5 معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیتهای موکبهای اربعین میگویند/ دانشجویان میداندار ستاد اربعین دانشگاه آزاد هستند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هنوز نزدیک به 20 روزی تا شروع پیادهروی اربعین زمان باقیمانده است؛ پیادهرویای که طی چند سال اخیر به یکی از بزرگترین نمادهای مسلمانان تبدیلشده است و با فرارسیدن موعد آن نهتنها مسلمانان بلکه پیروان ادیان دیگر نیز خود را از جایجای این عالم به کربلا میرسانند تا در این مراسم شرکت کنند. اجتماع 20 میلیون نفری که هرساله در چنین زمانی در شهر نجف و کربلا حضور پیدا میکنند، باعث شده دستگاهها پایکار بیایند تا هرکدام به سهم خود نقشی در مهیاسازی شرایط برای حضور ایرانیها در این پیادهروی داشته باشند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز امسال همانند ادوار گذشته پایکار آمده تا با انجام اقدامات مختلف اعم از برپایی موکب و... سهمی در این حوزه داشته باشد؛ ازاینرو سراغ چند تن از معاونان فرهنگی و دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی رفتیم تا برایمان از کم و کیف برنامههای دانشگاه برای مراسم پیادهروی اربعین 98 بگویند.
تأمین بودجه ستاد اربعین دانشگاه از محل شهریه دانشجویی نیست
ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امسال با مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه، ستاد اربعین حسینی در سازمان مرکزی تشکیلشده که از همه بخشها در آن افرادی عضو هستند. کار این ستاد این است که تقسیمکار کند و خودش بهعنوان مسئول بر فعالیتها نظارت داشته باشد. بخشی از این کارها فعالیتهای فرهنگی است یعنی تأمین نیازهای فکری و فرهنگی افرادی که در برنامه راهپیمایی اربعین شرکت میکنند بر عهده اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه است؛ بخشهای پشتیبانی، تسهیلاتی، خدماتی و دیگر بخشها هرکدام یک اداره کل با توجه به تخصصهایشان برعهدهگرفتهاند.
وی افزود: این ستاد در زمان خیلی خوبی تشکیلشده است یعنی در بازه زمانی بیشتری قبل از اربعین ایجادشده که به ما مدتزمان بیشتری میدهد تا بتوانیم امکانات و تسهیلات بسیار خوب و عالی را برای زائران دانشگاهی فراهم کنیم. امیدواریم امسال موج بزرگی از دانشجویان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در این حماسه عظیم شرکت کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: به کمک همه دوستان در این ستاد همه هماهنگیها بهسرعت در حال انجام است یعنی هم در مبدأ حرکت برنامه خاص وجود دارد که در روزهای آینده دقیق اطلاعرسانی خواهد شد و هم بین مسیر در داخل کشور این برنامه ادامه پیدا خواهد کرد. ما در نوار مرزی نیز بهخوبی پیشبینیهایی انجام دادهایم تا در مسیر داخل کشور زائران به نحو احسن و در شأن آنها امکانات و تسهیلات دریافت کنند. ستاد در مسیر راهپیمایی از نجف تا کربلا نیز چندین ایستگاه تدارک دیده و در آنجا برنامههای سخنرانی، مداحی، فعالیتهای فرهنگی، تهیه بروشور و وسایل تغذیهای در توان ما و نه در شأن زائران سیدالشهدا (ع) فراهم آورده است.
کلانتری اذعان کرد: ما در این ستاد حتی یک ریال هم از محل شهریه دانشجویان استفاده نکردهایم، فقط با استفاده از ظرفیتهای خیرین و کمکهای اساتید، کارکنان و دانشجویان که بهصورت اختیاری بوده، راهاندازی شده است. دانشگاه یکنهاد اجتماعی، علمی و فرهنگی است، این در همه دنیا مرسوم است و این حرف که برخی میگویند دانشگاه آزاد اسلامی چرا در مسائل غیردانشگاهی دخالت میکند اصلاً حرف درستی نیست. این حرف اشتباه است که میگویند نباید در معضلات اجتماعی نقشی داشته باشد. دانشگاهی که نتواند آن نقش اجتماعی و فرهنگی مثبت خود را ایفا کند این دانشگاه تقریباً بیثمر است فقط چند کتاب را به مخاطبان خود داده است که حفظ کنند.
وی ادامه داد: تمام آن تلاشهای علمی مقدمهای برای حل یک مشکل از جامعه است، حالا این مشکلات در جامعه امروز اعتقادی، فرهنگی معیشتی، اقتصادی و از این قبیل مشکلات است. اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در یک حادثه اجتماعی غیرمترقبه که باید نقش خودش را ایفا کند، حرف قطعاً درست و صحیحی است که انجام هم داده. این منطبق بر احکام، عقل سیلم و فرهنگ اسلامی ملت ماست.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین دانشگاه حضوری دنیاست، اینجا جمعیت میلیونی حضور دارند اگر این دانشگاه اجتماعی و میلیونی نخواهد در حوادث نقشآفرین باشد جامعه باید چهکار کند؟ ما با این حرف چند میلیون نفر اعم از اساتید، دانشجویان، کارکنان و خانوادههای آنان را از صحنه خارج میکنیم. این نقشآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی بر پایه شهریه دریافتی از دانشجویان نیست بلکه دانشگاه را از طریق جمعآوری کمکهای خیرین، مردمی و برخی سازمانها این بخش از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی را مدیریت میکند.
کلانتری گفت: ما در ستاد اربعین به دنبال تأمین منابع برای تسهیلاتی که انجام دادیم، هستیم در مسئله سیل اخیر که قرار شد دانشگاه آزاد اسلامی 1200 واحد بسازد، ما که از محل شهریه و بودجه دانشگاه این فعالیت را انجام نمیدهیم. ما با استانها تقسیم کردیم و تأکید هم شد یک ریال از بودجههای شهریهای نباید در این حوزه استفاده شود، ما تنها از محل حقوق کارکنان و اساتید آنهم بهصورت اختیاری و بدون هیچگونه اجباری برای این امر هزینه خواهیم کرد. روسای واحدها در استان با صدها خیر و مجامع خیرین ارتباط دارند، پس میتوانند از محل همین منابع بهخوبی مدیریت کنند.
بیشتر برنامههای فرهنگی و خدماتی را دانشجویان پیش میبرند
قاسم قاسمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت اظهار کرد: ما همهساله برنامههای خاصی برای ایام راهپیمایی اربعین در دانشگاه در نظر میگیریم که امسال نیز کمی مفصلتر به آن پرداختهایم. امسال هم در کربلای معلا و هم در واحد رشت موکبهایی پیشبینی کردهایم، البته اعزام دانشجویان در مراسم اربعین را هم برنامهریزی کردهایم و تمام واحدهای دانشگاهی را برای تسهیلگری این اعزام بسیج خواهیم کرد.
وی افزود: ما زمینهسازی کردهایم تا حضور حداکثری داشته باشیم، به همین منظور سرانهای اختصاص دادهایم که برای هر دانشجو حدود 700 هزار تومان میشود، این مطلب به تمام واحدهای استان نیز ابلاغشده است. پیشبینی میکنیم استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته بین دانشجویان داشته باشیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت گفت: از سوی دیگر هیئتهای دانشجویی سراسر استان در قالب خادمان امام حسین (ع) خدمات پذیرایی و اسکان را در موکبهای دانشگاه بر عهده دارند که عملکردهای فرهنگی دینی و ترویجی نیز خواهیم داشت.
قاسمی تصریح کرد: مبلغانی نیز در مسیر پیادهروی از نجف تا کربلا این فعالیتها را انجام خواهند داد. ما در واحد رشت 16 کانون فعال فرهنگی داریم که از ظرفیت آنان برای خدماترسانی در موکبها استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: این پیشنهاد خود دانشجویان عضو این کانونها بوده است که برای فعالیتهای اربعین از آنها استفاده شود. در استان گیلان درمجموع 40 کانون فعالیت میکنند که تمامکار بر عهده دانشجویان است که ریسک کار و فعالیت دانشجویان را پذیرفته و آنها را در این مسیر کمک خواهیم کرد. در بحث نشریات دانشجویی واحد رشت جزء واحدهایی هستیم که تمام هموغممان را برای کیفی سازی بهکاربردهایم و سعی شده است 9 نشریه فعالی که در این دانشگاه هستند، مطالب ارزشمند فرهنگی در طول سفر و پیادهروی در موکبها تهیه و توزیع کنند، البته در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان حدود 20 نشریه وجود دارد که در آنها مطالب خوبی منتشر میشود. ما در این فعالیتهای اربعین سعی داشتهایم بیشترین کار را به دانشجویان بدهیم و از آنان در این زمینهها کمک بگیریم.
ایجاد کاروان دانشگاهی برای همدلی و مودت بین دانشجویان و اساتید
علیرضا مظلوم معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس گفت: اربعین اصلیترین برنامه معاونت فرهنگی هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی است که مقارن شده با آغاز سال تحصیلی و این همزمانی تقریبی باید برای تمام معاونتهای فرهنگی دانشگاهها به فال نیک گرفته شود. در اواخر مهرماه که مراسم پرشکوه، عظیم و تاریخی اربعین شکل خواهد گرفت باید دانشگاه آزاد اسلامی در آن نقش مهمی داشته باشد. طبیعا دانشجویان ارزشی ما و همه دانشجویان، همکاران و اساتید که زیر این پرچم هستند از ابتدای محرم دغدغه اربعین را داشتهاند و ما با توجه به همین اهمیت، امسال با توجه به شرایطی که برای این افراد قرار است رقم بخورد حتماً افراد بیشتری را باید اعزام کنیم.
وی افزود: سال گذشته 800 نفر از واحد شهر قدس در راهپیمایی اربعین شرکت کردند که امسال در نظر داریم با توجه به شرایطی که ایجاد خواهیم کرد افراد بیشتری را در مسیر قرار دهیم. این فراهم کردن شرایط شامل بخشهای فکری، معنوی و مالی است. هدیههای معنوی و مالی در واحد شهر قدس در نظر گرفتهایم که منتظر دستورالعمل سازمان مرکزی هستند تا پس از ابلاغ با سرعت برای تسهیلات و رفاهیات دانشجویان و اساتید و کارکنان اقدام شود. امیدواریم نسبت به سال گذشته بتوانیم شرایط بهتری برای مخاطبان رقم بزنیم و آنان را در این مسیر و رسیدن به کربلا معلی یاری کنیم. ما برای دانشجویان سال اولی برنامههای بهتری داریم و چون آنان ورودیهای تازه دانشگاه هستند این فرصت را غنیمت میشماریم تا برای آنان شرایط بهتری فراهم کنیم.
معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس تصریح کرد: در نظر داریم از فرصت اربعین برای ایجاد فضای همدلی دانشجویان و اساتید تلاش کنیم که به همین منظور قرار است کاروانی از دانشگاه راهاندازی کنیم و این مورد حرکت مورد استقبال دانشجویان و همکاران نیز قرارگرفته است چراکه معتقدیم همه با یک شعار و هدف در این مسیر هستیم پس باید همدلی و همراهی را نیز بهخوبی مدیریت کنیم تا باعث محبت و مودت برای این نسل جوان بشود. معتقد هستیم همین سفر اربعین بهصورت دانشگاهی و دانشجویی بسیاری از نقشههای دشمنان را که برای جامعه علمی کشور کشیدهاند نقش به آب خواهد کرد و مخاطراتی که ممکن است در اثر کار دشمنان به وجود بیاید را خنثی کند. واحد شهر قدس تنها منتظر بخشنامه و دستورالعملی که قرار است از سازمان مرکزی صادر شود، است تا در اولین فرصت بحثهای تسهیلاتی و تشویقی را انجام دهد.
دانشجویان و کارکنان علاقهمند به حضور در موکب و خدماترسانی هستند
حمیدرضا زهرهای معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد اظهار کرد: همانطور که ستاد جهادی این دانشگاه به این واحد دانشگاهی مأموریت داده بود تا در مسئله سیل اقداماتی انجام دهد، در موضوع اربعین نیز به دلیل قرار گرفتن استان لرستان در مسیر استانهای مرکزی کشور به سمت مرز غربی، مأموریت ایجاد موکب حسینی برای خدماترسانی به زائران به واحد خرمآباد دادهشده است. با توجه به رویکرد کاملاً مردمی بحث اربعین حسینی و استقبال مردم از آن هیچ دولت و کشوری توان این را که بتواند برای زائران در این مسیر، خدماتی در شأن آنها فراهم کند وجود ندارد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نیز در حد توان و بضاعت خودش، نه آن چیزی که لایق زائران سیدالشهدا (ع) است، مجموعه خدماتی را ازجمله فراهم کردن اسکان موقت، پذیرایی، خدمات درمانی و... ارائه خواهد کرد. این خدمات کلی و برای عموم مردم است. حمایتهایی نیز برای دانشجویان و اساتید در نظر گرفتهشده که بنا بر ابلاغیات دانشگاه صورت خواهد گرفت. ما همه نوع حمایتی اعم از نظاموظیفه، مالی و تسهیلاتی را برای دانشجویان در نظر گرفتهایم و دانشجویان از این بابت نگرانی نخواهند داشت. از سوی دیگر بسیاری از کارکنان و دانشجویان واحد خرمآباد از شوق حضور در اربعین خود را محروم کردهاند تا در موکبی که در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد است، خدماترسانی به زائران را انجام دهند.
معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد عنوان کرد: با توجه به سیل اخیری که در شهرهای معمولان، پلدختر و جنوب شهر خرمآباد به وقوع پیوست و کمکهای مردمی بیدریغی که برای مردم این منطقه ارسال شد، تصمیم داریم از فرصت اربعین حسینی برای خدماترسانی به این عزیزان استفاده کنیم و از کمکهای مردمی که در محل موکب و سطح شهر جمعآوری خواهد شد، حتماً برای مردم این مناطق ارسال خواهیم کرد. البته پیشازاین دانشگاه آزاد اسلامی در این بحث هم بهخوبی وارد شده بود. قطعاً رویکرد دانشگاه همکاری با دانشجویان برای حضور بیدغدغه و بی استرس در این مسیر است، پس حتماً حمایتهای مالی و رفاهی به دانشجویان، کارکنان و اساتید منظور خواهد شد.
دانشجویان ایرانی برای دانشجویان پاکستانی از بیانیه گام دوم میگویند
محمدرضا زاهدشیخی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با بیان اینکه خدا را شکر میکنیم که به ما این توفیق دادهشده است تا در مرز میر جاوه به زائران پاکستانی و هندی سیدالشهدا (ع) خدمترسانی کنیم، اظهار کرد: ما اگر حرفی در راستای تمدن سازی اسلامی داشته باشیم باید در همین فرصت آن را ارائه کنیم. ما در حد نهایی شرقی مرز زاهدان با پاکستان قرار داریم که در مرز سراوان نیز این ورودی مرزی برای زائران قرار دادهشده است. ما از سال 91 با تعدادی از دانشجویان، کارکنان و همهیاتیها بهصورت خودجوش اقدام به خدمترسانی به مردم پاکستان کردیم.
وی ادامه داد: سال 95-94 زائران پاکستانی در اربعین بین سه تا چهار هزار نفر بودهاند، اما سال گذشته غریب به 40 هزار زائر ورودی داشتیم که برای آنان خدماترسانی انجام دادهایم. اینیک فرصت است که برای ایران و جمهوری اسلامی پیشآمده است و دانشگاه آزاد اسلامی هم باید خدا را شاکر باشد که غرفهای در این مسیر زائران با عشق پاکستانی دایر کرده است. سال 96 به دفتر رهبر انقلاب گزارش کاری ارسال شد که ایشان فرمودند از بچههای من در میر جاوه که در خدمت به زائران پاکستانی آبروداری کردند، تشکر کنید. دانشگاه آزاد اسلامی در زائرسرای پاکستانیها موکبی عظیم دایر کرده است. در شورای فرهنگی دانشگاه مصوب شده است هم در زاهدان و هم در مرز میر جاوه دو موکب داشته باشیم. ما با این کار تمدن سازی کرده و تبیین گام دوم را انجام دادهایم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اذعان کرد: دانشجویان ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی بناست امسال برای دانشجویان پاکستانی که وارد مرز میشوند به مدت دو ساعت تبیین بیانیه گام دوم داشته باشند و آن را در قالب یک برنامه فرهنگی به دانشجویان سپردهایم. همچنین همایشهای کوچکی در این زمینه برای این زائران در نظر داریم که بیشتر فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی توسط دانشجویان صورت خواهد گرفت. ما از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی برای تبیین هدفهای انقلاب اسلامی به بهترین شکل استفاده خواهیم کرد که این فعالیت در بین دانشجویان و در اربعین انجام خواهد گرفت. موکبهای ما در بین دیگر موکبها بهخوبی جاافتادهاند و لطفی است که در اختیار دانشگاه آزاد اسلامی قرارگرفته است.
زاهد شیخی گفت: البته با اینکه دانشگاه و سازمان مرکزی برای دانشجویان ابلاغیه صادر میکند که خدمات رفاهی، تسهیلاتی نیز دریافت کنند، اما این نکته که بیشتر دانشجویان در نظر دارند در موکبهای خدمترسانی به زائران پاکستانی حضورداشته باشند، بسیار باارزش است. ما امسال بیشتر کارها را به دانشجویان سپردهایم که این کار برای ما بسیار مهم است چراکه دانشجویان قشر جوان هستند و با این کار آنان را تقویت خواهیم کرد در آینده برای انقلاب اسلامی کار کنند.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/