مروری بر اخبار بازار سرمایه در پایان هفته
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از سنا، بررسی مهمترین اخبار بازار سرمایه در هفتهای که گذشت را بخوانید.
بازار سرمایه راه تأمین مالی بخش معدن
به گفته رضا رحمانی، ظرفیتهای خوبی در سایر منابع مالی از جمله بازار سرمایه و صندوقهای توسعهای وجود دارد که ضرورت دارد در فراهم آمدن مقدمات همکاری طرفین سرعت بیشتری به خرج دهیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات به وجود آمده از محل افزایش حجم نقدینگی برای اقتصاد کشور، گفت: یکی از معضلات اقتصاد افزایش حجم نقدینگی است، تقریباً بالای ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که در همین راستا یکی از بهترین روشهای کنترلی آثار مخرب آن هدایت این منابع سرگردان به حوزه تولید است.
لایحه ساماندهی سهام عدالت در مجلس/ اختیارات مشمولان سهام عدالت در بورس
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه لایحه ساماندهی سهام عدالت در مجلس زیر چاپ است، گفت: این لایحه اختیار را به دارندگان سهام عدالت میدهد که یا در قالب ETF و یا در قالب سهام هر یک از شرکتهای سرمایهپذیر، فعالیت کنند. شاپور محمدی درباره آخرین وضعیت ورود سهام عدالت به بازار سرمایه و بررسی لایحه دولت در این باره در مجلس گفت: لایحه ساماندهی سهام عدالت در مجلس زیر چاپ است و سازمان خصوصیسازی و سازمان بورس نظرات خود را درباره این لایحه پیشنهادی ارائه کردهاند.
اطلاعات کدال بهترین شاخص سنجش عملکرد واقعی اقتصاد /کشور آماده خیزش اقتصادی
روز بیست و پنجم شهریورماه، شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با مدیران ارشد شفافترین شرکتهای حاضر در بورس و فرابورس دیدار و گفتگو کردند. دکتر شاپور محمدی، در این دیدار که هدف از آن هماندیشی با مدیران ارشد شرکتهای شفاف بورس و فرابورس بود، گفت: توسعه بازار سرمایه و بهبود فرآیندهای دادوستد سهام همه ناشران بورسی همواره موردحمایت نهاد ناظر است و بورس امروز نقش مهمی در اقتصاد ملی ایفا میکند.
راهاندازی بورس بینالملل در مناطق آزاد تا دهه فجر
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تأکید کرد: توسعه فعالیتهای مرتبط با فناوری ارتباطات و اطلاعات در مناطق آزاد راه را برای جلب و جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی هموار میکند. مرتضی بانک در «نهمین نشست کمیسیون فنی ـ تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات» با اشاره به اهمیت نقش فناوری اطلاعات و تبادل و بررسی برنامه و ارتقاء برنامههای حوزه IT در مناطق آزاد کشور گفت: مهمترین عامل توسعه اقتصادی مناطق آزاد سیستم مبادلات بانکی و جذب سرمایه است. پس این سه محور تکمیل کننده یکدیگرند و اگر در مناطق آزاد کشور پیشبرد فعالیت این سه محور به جد دنبال شود آثار مطلوبی را بر جای خواهد گذاشت.
آخرین وضعیت افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی شرکتها و برخی برنامههای مدیریت بازار اولیه سازمان
مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار برنامههای واحد متبوع خود را برای بهبود فرآیند اجرای انواع افزایش سرمایه و انتشار اوراق جدید در بازار سرمایه تشریح کرد. علی بیک زاده درباره روند افزایش سرمایهها از ابتدای سال تاکنون گفت: معمولاً افزایش سرمایه در ماههای اول سال یک روند متعادل برخوردار است و آمار آن هر سه ماه یکبار روی سایت سازمان منعکس میشود. البته امسال تفاوتهایی نیز با سال گذشته داشتهایم و مهمترین آن عدم تمدید بحث معافیت افزایش سرمایه از محل سود انباشته تا به امروز است.
بازار سرمایه روند مثبتی را طی میکند
به گفته عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کشور در بسیاری از پایههای اقتصادی به جایگاهی رسیده که میتواند محدودیتها و تحریمها را دفع کند و امروز شاهدیم که شرکتهای اقتصادی حاضر در بورس و فرابورس تهدیدها را به فرصت تبدیل کردهاند. علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شرکتهای بورسی و فرابورسی در شرایط مطلوبی قرار دارند و عملکرد آنها نشان میدهد تولید داخلی رشد داشته و آمارها روند افزایشی حجم صادرات را نشان میدهد.
جابجایی ۱۲۸ میلیون سهم در بازار پایه
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس، معاملات روز نخست بعد از اجرای دستورالعمل جدید در بازار پایه را نرمال توصیف کرد و از انجام بیش از ۹۵۰۰ معامله در این بازار خبر داد. روحالله دهقان گفت: امروز با توجه به عملیاتی سازی دستورالعمل جدید و اجرایی شدن آن در بازار پایه، عملیات بازگشایی این بازار پس از اقدامات فشرده صورت گرفته در ۱۰ روز گذشته با ۹۵۰۹ معامله همراه بود.
انتشار اوراق سلف موازی استاندارد پنج هزار میلیارد ریالی
مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت از انتشار اوراق سلف موازی استاندارد میعانات گازی توسط شرکت توسعه نفت و گاز صبای کنگان به ارزش ۵.۰۰۰ میلیارد ریال و با هدف تأمین مالی طرحهای توسعهای شرکت مزبور در روز چهارشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ خبر داد. سید روحالله حسینی مقدم، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت با اعلام این خبر گفت: افزایش حجم تأمین مالی از بازار سرمایه موجب افزایش راههای جذب سرمایه در نظام مالی کشور شده و در حال حاضر صنایع و شرکتهای بزرگ آشنایی بیشتری با ابزارها و ظرفیتهای بازار سرمایه دارند.
حمایت دولت از کوچ سرمایهها به بازار سرمایه
علیرضا تاج بر به حمایت دولت از بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: این حمایت نشان میدهد دولت بازار سرمایه را به عنوان بهترین مکان پولهای راکد مردم شناسایی کرده و امیدواریم حمایت دولت از بورس، ادامهدار باشد. به گفته عضو هیئتمدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، بازار سرمایه اخیراً شرایط مناسبی را از نظر حجم معاملات و صعود شاخص بورس پشت سر گذاشته است.
نقدینگی؛ سوخت اصلی رشد بازار سرمایه
مدیرعامل کارگزاری آیندهنگر خوارزمی در بررسی متغیرهای مهم بر روند بازار گفت: در این راستا مهمترین متغیر، ورود جریان نقدینگی به بازار است و این موضوع به دلیل وجود خوشبینی نسبی در مسائل سیاسی، ایجاد شده است؛ البته موضوع بازارهای رقیب بورس هم در به وجود آمدن این شرایط مؤثر بوده است. بهطوریکه اکنون بازدهی قابلتوجهی در این بازارها وجود ندارد. حسن قاسمی، عملکرد شرکتها را در رشد بازار مؤثر دانست و گفت: حداقل در ۵ ماه گذشته بهخصوص در مورد شرکتهای گروه پالایشی، پتروشیمی، معدنی و فلزی با عملکرد خوبی مواجه بودیم؛ این موضوع سبب شد تا این بخش از بازار هم که نسبت به بخشهای دیگر با رشد کمتری مواجه بوده نیز رشد کند.
بورس آماده حرکت جدید
عضو هیئتمدیره کانون کارگزاران درباره برگ خریدهای فعلی اثرگذار بر روند بازار گفت: در حال حاضر ضمن اینکه شاهد ورود نقدینگی به بازار سرمایه هستیم، عوامل مثبت و مؤثر دیگری نیز در این برهه از زمان به یاری رشد بورس آمده است. علیرضا تاج بر ضمن بیان مطلب فوق و با اشاره به عملکرد خوب شرکتها در ۶ ماه گذشته گفت: اکنون زمان انتشار گزارشهای ۶ ماهه صنایع است و اغلب فعالیت آنها معطوف به فروش صادراتی فلزات اساسی، نفت و پتروشیمی است. این صنایع به دلیل افزایش نرخ ارز و فروش معقول خود بیشک گزارشهای خوبی را راهی بازار خواهند کرد و تمرکز سرمایه در بازار به سمت آنها معطوف میشود.
نشانهای دال بر خروج نقدینگی از بازار سرمایه وجود ندارد
یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص ادامه روند مثبت بازار سرمایه گفت: در حال حاضر خروج نقدینگی در بازار وجود ندارد و تا زمانی که شاهد خروج نقدینگی نباشیم، نمیتوان کاهش شاخص را پیشبینی کنیم؛ البته با توجه به سناریوهای موجود، ممکن است در نقطهای از بازار شاهد روند کوتاه کاهشی باشیم که این موضوع در فضای فعلی میتواند به دلیل شناسایی سودی باشد که توسط سرمایهگذاران انجام میشود. افضلیان افزود: عموم سرمایهگذارانی که از حدود شش ماه پیش در بازار سرمایه فعالیت میکنند، در حال حاضر سود بالایی کسب کردهاند و شاید اصلاحات مقطعی احتمالی، فضای بازار را در جهت شناسایی سود به سمت التهاب ببرد؛ بنابراین در این خصوص عامل بیرونی وجود ندارد که ریزشهایی را رقم بزند، بلکه امکان اصلاحات موقتی به دلیل شناسایی سود توسط سرمایهگذاران وجود دارد.
بازار سرمایه در شش ماه دوم مثبت اما نیازمند وسواس بیشتری است
مدیرعامل شرکت «توسعه گوهران امید» ضمن بررسی روند فعلی بازار بیان کرد: بازار سرمایه در نیمه ابتدایی سال جاری عملکرد درخشانی از خود به نمایش گذاشت؛ بهطوریکه شاخص کل به عنوان دماسنج بازار سرمایه با ثبت بازدهی بیش از ۷۰ درصدی طی مدت مذکور، بیشترین بازدهی را بین بازارهای موازی از آن خود کرد. سیاوش وکیلی اظهار کرد: با وجود پیشبینیهای مبنی بر تداوم افق مثبت بورس در ششماهه دوم، اما رشد همهگیر و خارج از ضابطه برخی نمادها، رو به اتمام بوده و برای سرمایهگذاری و انتخاب سهام در ماههای آتی باید وسواس بیشتری را نسبت به سودآوری و شرایط بنیادی سهام به خرج داد.
عوامل بنیادین و جریان نقدینگی، دو عامل اثرگذار بر بورس
به گفته معاون اجرایی تأمین سرمایه سپهر، بازده شاخص کل عمدتاً ناشی از عوامل بنیادین است؛ هر چند ورود نقدینگی و سرمایهگذاران جدید و فشار تقاضا در این شاخص نیز اثرگذار بوده، اما از آنجا که شرکتهای بزرگ کمتر از این عامل اثر گرفتهاند، لذا این اثر تعدیل شده است. سید خسروشاهی در بررسی شرایط کنونی اقتصادی و تحریمی، بیان کرد: امروز کشور در عرصه سیاست سختترین شرایط تحریمی را تجربه میکند و شرکتها با توجه به شرایط موجود در حال فعالیت هستند، به راین اساس، تحریم اثری بیشتر از آنچه امروز دارد، نخواهد داشت. شرکتهایی که در مدت اخیر صادرات خود را ادامه دادهاند، بیش از این دچار مشکل نخواهند شد.
تأثیر مسائل سیاسی منطقه بر معاملات بازار سرمایه
یک کارشناس با اشاره به مسائل سیاسی اخیر در منطقه، گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت و در پی آن اقبال سهامداران به شرکتهایی که از این اتفاق تأثیر مثبت میپذیرند، ازجمله پالایشگاهها شده است. رضا رحمتی با اشاره به شرایط رو به رشد و صعودی شاخص بورس و قیمت سهام شرکتها گفت: ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه در پی رکود حاکم بر سایر بازارها این اتفاق رقم خورده است.
افزایش نرخ بازده حقیقی در اوراق تأمین مالی
بررسی شرکتهای حاضر در بورس تهران در پایان مردادماه ۱۳۹۸ نشان میدهد ترکیب شرکتها از نظر اندازه به شکلی است که شرکتهای بزرگ بالاتر از یک میلیارد دلار، از نظر تعداد سهمی حدود ۷ درصد و از نظر ارزش سهمی حدود ۵۷ درصد از کل بازار را در اختیار دارند. در مقابل شرکتهای کوچکتر از ۵۰ میلیون دلار، سهم ۴۳ درصدی از تعداد و سهم ۵ درصدی از ارزش را در اختیار دارند.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/