دانشمندان ژن تنظیمکننده اصلی بیماری شیزوفرنی را کشف کردند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محققان نوعی الگوریتم جدید را روی دو نمونه مجزا از دادههای بیولوژیکی اعمال کرده و از آن برای بازسازی شبکههای رونویسی ژن (gene transcription networks) استفاده کردند. با این روش درنهایت روی ژنی به نام TCF4 متمرکز شدند.
این ژن پیشتر بهعنوان یک عامل مؤثر در بروز بیماری شیزوفرنی شناختهشده بود اما این اولین باری است که دانشمندان به سایر عملکردهای آن پی میبرند.
شیزوفرنی (schizophrenia) یک نوع بیماری روحی است که در آن فکر تخریب میشود و برداشت انسان از واقعیت غیرعادی میگردد. شیزوفرنی فقط مغز را گرفتار نمیکند، بلکه در این بیماری مقادیر غیرطبیعی از پروتئینهای خاص در سایر قسمتهای بدن نیز مشاهده میشود. پژوهشها نشان میدهد 40 درصد از تغییرات شیمیایی در مغز بیماران شیزوفرنی، در سایر بخشهای بدن آنها نیز بروز میکند.
شیزوفرنی در مردان، بیشتر در سنین 10 تا 20 سالگی رخ میدهد. در زنان، شروع شیزوفرنی در سنین 20، یا اوایل 30 سالگی است. علت اصلی شیزوفرنی هنوز ناشناخته مانده است. میتوان گفت که عامل ژنتیکی در شیزوفرنی نقش دارد. ساختار شیمیایی غیرعادی مغز نیز ممکن است به ایجاد بیماری کمک کند.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/