وی با بیان اینکه مقامات آمریکایی از اصطلاح «اعمال فشار حداکثری» علیه کشورمان استفاده کردهاند، توضیح داد: زمانی که یک کشوری متوسل به فشارهای حداکثری میشود، نشان میدهد فشارهای دیگر جواب نداده. کشوری که مدعی ابرقدرتی است، نمیتواند با فشارهای کم و متوسط به نتیجه برسد پس با اعمال فشار حداکثری به بینتیجه بودن قدرت خود و افول هژمونی آمریکا اعتراف دارد.
کارشناس مسائل بینالملل با مطرح کردن این سؤال که فاصله بین حداکثر فشار و حداکثر تحمل چقدر است، اعلام کرد: ما پیشتر فشار را در دوره اعمال فشار متوسط تحمل کردیم. محدودیت فروش نفت از دوران ریاست جمهوری کلینتون وجود داشته است. در دوران ریاست جمهوری بوش و اوباما نیز با فشارهای مشابهی مواجه بودیم. پس این فشارهای به اصطلاح حداکثری تفاوت چندانی با فشارهای قبلی ندارد. وقتی از فشار حداکثری سخن میگویند، تنها عملیات روانی است. نهایتاً از 98 به سطح 100 درصد خواهیم رسید.
زارعی اشاره کرد: فشار حداکثری چهار ساله ناشی از شکست آمریکا است چرا که فشار حداکثری نباید بیش از 6 ماه طول بکشد، پس مقاومت چهار ساله نشان از شکست این اقدام دارد.
وی ادامه داد: اگر توئیتهای ترامپ را بررسی کنیم شاهد مجموعهای از اوهام هستیم. سخنان وی در مورد حقوق بینالملل و ساختارهای بینالمللی که قدرت آمریکا بر آن بنا نهاده شده، نشان میدهد که ترامپ دچار یک توهم است. این سیر در فضای ذهنی در مقامات آمریکا مشهود است. هیچ کنوانسیون و معاهدهای بر اساس منفع ملل و حقوق بشر نیست. هیچ کنوانسیونی در راستای احترام به فرهنگ و حقوق مردم آفریقا یا آسیا وجود ندارد. البته ما از اول هم میگفتیم تمام کنوانسیونها به نفع افزایش قدرت آمریکا است.
این کارشناس مسائل بینالملل اعلام کرد: این سیر در اوهام ذهنی منحصر به ترامپ نیست. تنها ترامپ نیازمند یک عکس با رئیس جمهور ایران نیست بلکه آمریکا نیازمند یک عکس با رئیس جمهور ایران است. در دوره ترامپ شکستهای متوالی سبب شده است برای بازسازی چهره آمریکا یک عکس یادگاری به نشانه پیروزی سیاست خارجی دولت ترامپ ثبت شود. در دوران ریاست جمهوری ترامپ جنگ سوریه با پیروزی محور مقاومت تمام شد. در همین دوران فشارها علیه یمن نتیجه نداد و امارات از این میدان خارج شد. تحولات امنیتی عراق نیز حل و فصل شد. اگر اوباما و کلینتون هم جای ترامپ بودند، این رفتارها را تکرار میکردند. در دوران ترامپ نیز هیچ محدودیتی بر رفتار ایران اثرگذار نبود.
وی گفت: شاهد شکلگیری یک رژیم امنیتی و همکاری در منطقه هستیم. البته ایران به دنبال ایجاد هژمونی نیست. ادبیات هژمونی متعلق به آمریکا بوده که به دنبال استعمار و تجاوز به حقوق سایر ملتها است، ایران با احترام به حقوق دولتها و ملتها رفتار میکند.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/