حجتالاسلام جلالی: اگر مردم پای کار باشند همیشه جبهه حق بر جبهه باطل پیروز خواهد شد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدللهالحسین(ع) چند شبی است که با سخنرانی حجتالاسلام جلالی توسط هیئت محبین اهل بیت(ع) این دانشگاه در مسجد دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
این مراسم با نوای علیاکبر زینلی و امیر ملاطایفه و استقبال مردم و دانشگاهیان همراه است و حجتالاسلام جلالی به بیان سخنرانی میپردازد.
جلالی در جلسات شبهای محرم با اشاره به آیات جهاد اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم به جهاد امر میکند و میفرماید « وقاتلوا فی سبیل الله و علموا ان الله سمیعٌ علیم»(بقره/244) و این جهاد به عهده مردم است. بر اساس همین آیات هزینه جنگ نیز به عهده مردم است و تا زمانی که مردم پای کار نباشند جبهه حق هیچ گاه بر جبهه باطل پیروز نخواهد شد.
وی افزود: خدای متعال در آیه بعد میفرماید: من ذی الذی یقرض الله قرضا حسنا فیضاعفه اضعافاً کثیره»(245) شما به خدا قرض دهید تا خداوند برای شما اضافه کند. یعنی خداوند قرض شما را پس میدهد و اضافه هم میکند هم در دنیا و هم در آخرت، کما اینکه در جای دیگر می فرماید«الله یقبض ویبسط و الیه یرجعون» همه چیز دست خداست. نگران چه هستید.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه الان جنگ، جنگ تمدنهاست، خاطرنشان کرد: گاهی ما لازم است مالمان را قرض بدهیم تا دیگران بتوانند بجنگند، گاهی لازم است فزندانمان را قرض بدهیم ، گاهی لازم است جانمان را و گاهی رفاهمان را قرض دهیم. حالا اگر هیچ کدام از این کارها را نمیکنیم لااقل ترسمان را پنهان کنیم و دل دیگران را متزلزل نکنیم. این کمترین کاری است که میتوانیم در قبال جامعه انجام دهیم.
جلالی تصریح کرد: بعضی از خواص جامعه اعتقادی به جنگ ندارند. نمیدانم اینها بر اساس کدام معیاری آینده جامعه و نظام را میسنجند؟ گاهی دشمن شکوه و عزت شما را نشانه گرفته نمیتوان با هیچ روش دیگری با او مقابله کرد. خداوند بعد از این دو آیه در سوره بقره دقیقاً در آیه 246 داستان طالوت و جالوت را مطرح میکند که خواص قوم موسی نزد پیغمبرشان رفتند و از او خواستند تا برایشان امیری مشخص کند تا با دشمنی که آنها را خفیف کرده و میراثشان را به تاراج برده بود بجنگند.
وی ادامه داد: پیغمبر که به چهرههای آنها نگاه کرد و با شناختی که از افراد جامعه خود داشت پرسید: «آیا میخواهید برایتان امیری مشخص کنم و نجنگید؟» خود خواص از این سؤال تعجب کردند، اما از آنجا که تاریخ تکرار میشود ما همین داستان را در جریان کربلا مشاهده میکنیم. خواص کوفه برای امام حسین(ع) دعوتنامه نوشتند و زمانی که امام(ع) به سوی آنها رفت در مقابل ایشان ایستادند. مبادا خواص جامعه ما نیز که مدام ندای یابنالحسن کجایی سر میدهند، در زمانی که ندای هل من ناصر مولا را شنیدند کنار کشیده و ایشان را تنها بگذارند.
جلالی بیان کرد: محوریت بحث ما آیات 244 به بعد سوره بقره با موضوع جهاد است. شب گذشته در خصوص محتوای آیات 244 تا 246 صحبت شد. اینکه خداوند امر به جهاد کرده و این امر یعنی بار اصلی جهاد روی دوش مردم است و تا زمانی که مردم پای کار جهاد در راه خدا نباشند، حق بر باطل پیروز نخواهد شد.
وی افزود: فلسفه اینکه چرا دین اسلام که دین رحمت است، دستور به جهاد میدهد را میتوان در آیاتی مثل آیه 40 سوره حج جستجو کرد: « وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ مَساجِدُ يُذْكَرُ فيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثيرا» میفرماید اگر بعضی از مردم را با بعضی دیگر دفع نکنیم، صومعهها، کلیسا و کنیسه و مساجد را ویران میکنند. تفاوت عمده مکتب امام خمینی با دیگر مکاتب را میتوان در کلام امام خامنهای دید، آنجا که می فرماید:« جان مایه مکتب امام خمینی(ره)، جمع بین دنیا و آخرت است» این موضوع را خود امام در ذیل حدیث شریف پیامبر شرح میدهد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در این حدیث پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: «برادرم عیسی(ع) چشم چپش ضعیف بود، برادرم موسی(ع) چشم راستش ضعیف بود اما من ذوالعینین هستم». امام خمینی این حدیث را اینگونه شرح میدهد: «حضرت عیسی تمایل بیشتری به سمت قیامت داشتند لذا قومش بعد از او رهبانیت را در دین ایجاد کردند، حضرت موسی و دین او بیشتر تمایل به سمت اقتدار دنیوی و آبادانی دنیا داشتند لذا قوم او بعد از خودش این تفکر را گسترش دادند که ما در قیامت هیچ مشکلی نخواهیم داشت و باید تنها به فکر آبادانی دنیای خود باشیم، اما دین اسلام هم به دنیا توجه دارد هم به قیامت.»
جلالی با اشاره به اینکه در ادامه آیه 245 که شب گذشته مطرح شد، این نکته قابل بیان است که رزق و روزی همه دست خداست و ما نباید از تنگی روزی بترسیم، خاطرنشان کرد: آخر همان آیه خدواند میفرماید: و الیه یرجعون، به سوی خدا بر میگردید، مبادا طوری شود که وقتی در مقابل خدا ایستادیم، از اینکه از کمترین داراییهای خود در دنیا قرض ندادهایم شرمنده شویم. به سخنان خدا و به وعدههای خدا ایمان داشته باشیم. لذا خداوند در قرآن میفرماید:« یا ایها الذین آمَنوا آمِنوا...» ای کسانی که ایمان آورده اید، ایمان بیاورید، ایمانی که شما را در مسیر ثابت قدم و استوار گرداند.
وی افزود: در آیه 246 سوره بقره«أَلمْ تَرَ إِلَى الْمَلَإِ مِنْ بَني إِسْرائيلَ مِنْ بَعْدِ مُوسى إِذْ قالُوا لِنَبِيٍّ لَهُمُ ابْعَثْ لَنا مَلِكاً ...» که شرح داستان طالوت و جالوت را بیان میکند چند نکته است که آن فضا را کاملاً میتوان با فضای فعلی جامعه خودمان تطبیق دهیم و این میتواند برای ما عبرتآموز باشد. یکی اینکه در آن زمان قوم موسی درگیر اختلافات داخلی بودند و این شکاف اتحاد آنها را از بین برده بود. دوم اینکه از طرف یک دشمن قوی خارجی مورد هجوم قرار گرفته بودند. سوم اینکه نسبت به دین خود بیتفاوت شده بودند و شعائر و مناسک دینشان را به بازی گرفته بودند یعنی دینداریشان سطحی شده بود و چهارم اینکه دشمن خارجی میراثشان را به غارت برده و عزت و شرفشان را لکهدار کرده بود. حال در این شرایط خواص جامعه به نزد پیغمبرشان رفتند تا برایشان امیری مشخص کند تا با دشمن خارجی بجنگند.
این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: نکته مهم اینکه کسانی که با امیر(طالوت) از ابتدا مخالفت کرده بودند در اوایل مسیر طبق پیشبینی پیغمبرشان، کنار کشیدند، برخی در ادامه مسیر در مواجهه با اولین امتحان که رودخانه بود، ریزش کردند و برخی دیگر با دیدن عظمت لشکر دشمن، خود را باختند و ایمانشان به خدا را از دست دادند با وجود اینکه در مراحل مختلف نشانههای همراهی خدا را دیده بودند. در انتهای مسیر تنها پابرهنگان و بیادعاها بودند که در رکاب طالوت ماندند و با اراده الهی داود نوجوان با یک سنگ، جالوت را از پا درآورد و پیروزی لشکر حق رقم خورد.
انتهای پیام/4115/4118/
انتهای پیام/