دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1398 - 13:53
سفیر ایران در عراق در گفتگو با آنا:

حمله رژیم صهیونیستی به مواضع حشدالشعبی اعلام جنگ علیه عراق است/ تل‌آویو جرئت حمله به پایگاه‌های ایران را ندارد

سفیر ایران در عراق گفت با بیان اینکه رژیم صهیونیستی ماهیتاً یک رژیم جنگ‌طلب، تروریست و خواهان بحران در منطقه است، گفت: تل‌آویو جرئت حمله به پایگاه‌های ایران را ندارد.
کد خبر : 412600
XL_XL_pxxlluqcqo1.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی: روزنامه «هاآرتص»، چاپ رژیم صهیونیستی اوایل هفته جاری و هم‌زمان با داغ شدن موضوع حملات این رژیم به مواضع حشدالشعبی در عراق با انتشار گزارشی، از نارضایتی آمریکا از این اقدام تل‌آویو خبر داد و تبدیل شدن عراق به میدان درگیری با ایران را خطری بزرگ برای امنیت رژیم صهیونیستی برشمرد.


این گزارش در حالی منتشر شد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به طور ضمنی مسئولیت حمله به پایگاه‌های حشدالشعبی در عراق را برعهده گرفت و تأکید کرد که این رژیم برای حمله به مواضع تهدیدآمیز ایران هیچ محدودیتی نمی‌شناسد و وارد عمل می‌شود.


از سوی دیگر ابومهدی مهندس، نایب‌رئیس حشدالشعبی عراق با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی رژیم صهیونیستی را عامل انفجارهای چند ماه گذشته در انبارهای سلاح نیروهای حشدالشعبی معرفی کرد و نیروهای تروریست آمریکایی مستقر در عراق را همدست صهیونیست‌ها برای اجرای این عملیات دانست.


جایگاه حشدالشعبی در عراق


حشدالشعبی در سازمان و ساختار نیروهای مسلح عراق، ارگانی رسمی به شمار می‌رود و به دلیل مصوبه مجلس این کشور، یکی از ارکان نیروهای مسلح و همچون ارتش عراق رسمیت دارد. از آن جهت که جنگ با داعش در این کشور پایان یافته، اکنون زمان آن فرارسیده است که حکومت عراق بر روی ساختار این تشکیلات تغییراتی اعمال کند تا نظام‌مند شود و جریان‌های نظامی از این گروه تفکیک شوند. ابلاغیه جدید عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق نیز بر همین مبنا بود که تأکید می‌کرد حشدالشعبی باید دارای ساختار منظمی باشد.


حشدالشعبی


دستور عادل عبدالمهدی بر این مبناست که بخش‌های سیاسی از حشدالشعبی جدا شوند و کارهای حزبی انجام دهند. سازمان بدر نیز یکی از جریان‌های وابسته به حشدالشعبی است که پس از دستور فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، یگان‌های نظامی خود را واگذار کرد و حشدالشعبی نیز در حال فاصله گرفتن از اقدامات نظامی و حضور فعال‌تر در حوزه سیاسی است.


در ابتدای راه اجرایی شدن این دستور بود که مواضع حشدالشعبی ظاهراً هدف حملاتی قرار گرفتند. مقامات عراقی در موضع‌گیری‌های خود گفتند معتقدند اگر این اقدام از سوی رژیم صهیونیستی رخ داده باشد، حق مقابله به مثل برای بغداد محفوظ است. آنها همچنین اعلام کردند که هیچ پرنده‌ای اجازه ندارد بدون مجوز حکومت عراق در حریم هوایی این کشور به پرواز درآید.


انفجار پایگاه‌های حشدالشعبی باید به وسیله کارشناسان عراقی بررسی شود


به طور دقیق و رسمی مشخص نیست انفجار پایگاه‌های حشدالشعبی به وسیله عوامل داخلی یا خارجی رخ داده یا اینکه حمله به وسیله پهپاد یا یک نقص فنی بوده، طبعاً کارشناسان عراقی‌ باید آن را بررسی و نتیجه ارزیابی‌های خود را اعلام کنند و در هر صورت طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران از نظر رسمی مقامات عراقی حمایت کند.


حشد الشعبی


علاوه بر این، ارزیابی تحلیلگران منطقه‌ای و بین‌المللی نشان می‌دهد با توجه به اینکه آمریکا از سویی به دنبال جذب دولت عراق و ایجاد رابطه با آنهاست و از سوی دیگر تعداد زیادی پایگاه نظامی در این کشور دارد، منطقی نیست بخواهد به سمتی حرکت کند که مورد مقابله به مثل بغداد قرار بگیرد و طبعاً بعید است که آمریکایی‌ها چنین اقدامی را علیه مواضع حشدالشعبی انجام داده باشند. حشدالشعبی یک سازمان قدرتمند با 130 هزار نیروست و اگر آمریکا بخواهد در این زمینه تأثیر داشته باشد، باعث تخریب روابط میان بغداد و واشنگتن می‌شود و این اقدام از سوی آمریکایی‌ها هیچ توجیهی ندارد، ولی احتمال اینکه حمله به پایگاه حشدالشعبی اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی باشد وجود دارد، زیرا آنها یکی از دشمنان اصلی عراق هستند.


چرا ایران واکنش خاصی به انفجار پایگاه‌های حشدالشعبی نشان نداد؟


در افکار عمومی، وقتی صحبت از «واکنش خاص» به میان می‌آید این تلقی وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران و ارگان‌هایی همچون ارتش و سپاه باید وارد یک تقابل نظامی با طرف‌های مهاجم شوند. این موضوع از منظر کارشناسی و سیاسی درست نیست، زیرا اولاً حمله‌ای علیه منافع جمهوری اسلامی ایران رخ نداده و دوماً ابعاد مختلف انفجار در پایگاه‌های حشدالشعبی در حال بررسی و نتیجه مشخصی از سوی کارشناسان عراقی اعلام نشده است. بنابراین منطقی است که ایران تا زمان مشخص شدن نتیجه کارشناسی واکنش خاصی نشان ندهد.


علاوه بر این، اگر حزب‌الله یا حشدالشعبی و دیگر گروه‌های مقاومت در عراق پایگاهی داشته باشند و به آن پایگاه حمله شود، آن کسی که باید عمل متقابل انجام دهد دولت عراق است و نه جمهوری اسلامی ایران؛ مگر اینکه آن مقرها منتسب به جمهوری اسلامی ایران باشد که در آن صورت ایران می‌تواند پاسخ مستقیم نشان دهد که تاکنون این موضوع رخ نداده است.


ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره احتمال تجاوز رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های منتسب به ایران در خاک عراق گفت: به نظر ممکن است صهیونیست‌ها به بعضی از نقاطی که متعلق به جریان مقاومت است تجاوز کنند، ولی آنها به هیچ وجه جرئت ندارند پایگاه‌ها و مناطقی که به طور مستقیم به نیروهای جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود را هدف قرار دهند، زیرا به خوبی می‌دانند که با پاسخ شدیدی مواجه خواهند شد.


اعلام جنگ رژیم صهیونیستی علیه عراق


ائتلاف فتح به عنوان یکی از قدرتمندترین جریان‌های سیاسی مجلس عراق روز دوشنبه اعلام کرد دولت آمریکا را مسئول حملاتی می‌داند که به رژیم صهیونیستی نسبت داده شده است. آنها این حملات را اعلام جنگ به عراق و مردم این کشور تلقی کردند و گفتند که دیگر به استقرار نیروهای تروریست آمریکایی در عراق نیازی نیست.


ایرج مسجدی


سفیر ایران در عراق دراین‌باره تصریح کرد: به اعتقاد من موضع ائتلاف فتح درست و مبتنی بر منطق است که اگر آمریکا یا صهیونیست‌ها محلی در عراق را مورد تعرض و حمله قرار دهند، به معنای اعلام جنگ علیه این کشور است.


وی همچنین درباره انتشار مطالبی به‌ نقل از سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که گفت «اسرائیل آخرین تقلاهایش را انجام می‌دهد» و امکان اینکه حشدالشعبی عراق، نیروهای لبنانی و محور مقاومت حملات مشترکی را علیه رژیم صهیونیستی انجام دهند، گفت: آنها اگر که مطمئن باشند و به این نتیجه قطعی دست یابند، این حق را حتماً برای خودشان محفوظ می‌دانند که مقابله به مثل کنند.


مسجدی افزود: صهیونیست‌ها عکس‌العمل و جواب نیروهای مقاومت منطقه و به ویژه حزب‌الله را ندیده‌اند، زیرا آنها هنوز اقدامی انجام نداده‌اند. من مطمئنم اگر تصمیم به عکس‌العمل یا مقابله بگیرند، ضربات حزب‌الله و مقاومت بسیار کوبنده خواهد بود و حتماٌ صهیونیست‌ها را از اینکه بخواهند تعرضاتی علیه جریان‌های مقاومت در منطقه انجام دهند، پشیمان خواهد کرد. این خط مشی و راهبرد همیشگی صهیونیست‌هاست که با جریان‌های مقاومت اسلامی دشمن و مخالف هستند و این موضوع بسیار آشکار است. آنها وجود نیروها و جریان‌های مقاومت را در راستای حمایت از انقلاب اسلامی و در راستای مخالفت با رژیم صهیونیستی می‌دانند.


رژیم صهیونیستی رژیمی جنگ‌طلب است


سفیر ایران در عراق گفت: رژیم صهیونیستی ماهیتاً رژیمی جنگ‌طلب، تروریست و خواهان بحران در منطقه است و فکر می‌کند که اگر در منطقه بحران وجود داشته باشد، در امنیت خواهد بود. آنها حتی تاکنون به طور رسمی مسئولیت حمله به پایگاه‌های حشدالشعبی را نپذیرفته‌اند و نتانیاهو نیز به طور ضمنی اظهاراتی را مطرح کرده است، زیرا اگر اقدامی هم انجام دهند، جرئت نمی‌کنند مسئولیت آن را برعهده بگیرند زیرا نگرانند با پاسخ شدیدی مواجه شوند.


درخواست عراق برای خرید سامانه‌های دفاعی از ایران برای مقابله با رژیم صهیونیستی


چندی پیش حامد الموسوی، نماینده فراکسیون بدر مجلس عراق از دولت درخواست کرد با خرید پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی، از حریم هوایی عراق محافظت کند. وی همچنین خواست تا از توان و قدرت کشورهایی همچون ایران و روسیه که برای کمک به عراق اعلام آمادگی کرده‌اند، استفاده شود و با تهران و مسکو قرارداد خرید سامانه‌های دفاعی پیشرفته امضا شود.


ایرج مسجدی


ایرج مسجدی دراین‌باره گفت: جریان‌های مقاومت در منطقه باید خودشان را هرچه بیشتر قدرتمند و به توانمندی‌ها و سامانه‌های مختلف دفاعی و حتی در صورت نیاز تهاجمی مجهز کنند. افزایش قدرت آنها یک ضرورت است تا در صورت تهدید، بتوانند با قدرت از خود دفاع کنند.


احتمال اختلاف میان تل‌آویو و واشنگتن بر سر عراق


گزارش‌های منتشر شده در منابع خبری نشان می‌دهد که حمله رژیم صهیونیستی به مواضع حشدالشعبی، می‌تواند باعث تنش میان واشنگتن و تل‌آویو شود، زیرا آمریکایی‌ها نمی‌خواهند وارد تقابل با عراق شوند و این موضوع ممکن است باعث شود میان دونالد ترامپ و نتانیاهو اختلاف ایجاد شود. ایرج مسجدی درباره این موضوع تأکید کرد: در آمریکا چهار آدم عاقل پیدا می‌شود که بدانند درگیری، برخورد و حمله نظامی باعث بحران می‌شود و گریبان آمریکایی‌ها را خواهد گرفت، لذا این اختلاف دیدگاه هم در آمریکایی‌ها و میان خودشان و هم میان آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود دارد.


وی افزود: معتقدم اینکه این موضوع عاملی برای درگیری میان دو طرف شود، بعید است، زیرا منافع صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها همیشه با هم منطبق است و من فکر نمی‌کنم که اختلاف میان آنها به چنین رفتاری منجر شود.


سفیر ایران در عراق تأکید کرد: هر بحرانی در منطقه به وجود آید، انگشت‌ها به سمت آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها اشاره می‌رود و همگان می‌دانند که دیگر بهانه‌های ایران‌هراسی و مقاومت و ... در منطقه خریدار ندارد، لذا مشاهده می‌کنید آمریکایی‌ها و به‌‌ویژه اروپایی‌ها به دنبال این هستند که تنش‌‌ها را در منطقه کاهش دهند.


مسجدی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌شدت از جریان مقاومت اسلامی در هر جایی حمایت می‌کند و از کسی بابت این موضوع نگرانی و ترس ندارد. ایران همیشه حامی جریان مقاومت خواهد بود و اگر تعرضی به مواضع کشورمان در هر نقطه از دنیا رخ دهد، پاسخ بسیار شدیدی از سوی نیروهای عملیاتی و مسلح جمهوری اسلامی ایران داده خواهد شد.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب