دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1398 - 10:48
سجادی:

بانوان بیشتری در المپیک توکیو شرکت می‌کنند/ ۱۵ طرح برتر برای لباس کاروان ایران معرفی می‌شود

سرپرست کاروان ورزشی المپیک توکیو گفت: در این دوره از بازی‌های المپیک ورزشکاران بانوی بیشتری شرکت خواهند کرد.
کد خبر : 412280

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه ورزشی خبرگزاری آنا، نصرالله سجادی صبح امروز در نشست خبری گفت: بازی‌های المپیک کمتر از یک سال دیگر در توکیو از دوم تا ۱۸ مرداد ۹۹ برگزار می‌شود. پنج رشته کاراته، صخره نوری، موج سواری اسکیت برد و بیسبال برای آقایان به رشته‌های المپیک اضافه شده است. در ۴۲ مکان این مسابقات برگزار می‌شود که نسبت به دوره گذشته پنج مکان افزایش پیدا کرده است. ۴۵ مکان هم برای مکان تمرین ورزشکاران در نظر گرفته شده است.


وی ادامه داد: تعداد دقیق ورزشکاران یازده هزار و ۹۰ نفر ورزشکار است که ۴۸.۵ درصد مربوط به بانوان و ۵۱.۵ مربوط به آقایان است. البته سیاست کمیته بین‌المللی المپیک این است که حضور بانوان را افزایش دهند و در ۲۰۲۴ حضور بانوان و آقایان برابر باشد. از برخی مکان‌ها برای برگزاری مسابقات استفاده می‌شود. سالن‌های شنا و شیرجه، دوومیدانی، بدمینتون، قایقرانی رشته کانو، دوچرخه‌سواری، سوارکاری، گلف، قایقرانی بادبانی، اسکیت بورد، موج‌سواری، تنیس، تیر و کمان، هاکی، والیبال ساحلی وزنه‌برداری کشتی در این مکان‌ها تمرین هم انجام می‌شود چون تعداد شرکت‌کنندگان زیاد است.


سرپرست کاروان ورزشی المپیک توکیو افزود: میزبان برای اینکه در مسابقات المپیک بهتر کار کند یک دوره مسابقات را به‌صورت آزمایشی برگزار می‌کند. پیش‌بینی که انجام شده مسابقات در سطح قاره و جهان است. ضمن اینکه در این دوره تیم‌ها می‌توانند به توکیو بروند و در آنجا اردو بزند.‌ مرحله اول مسابقات آزمایشی در تیر و مرداد و شهریور است و مرحله دوم هم سه ماه دیگر سال است و مرحله سوم هم سال آینده است. در این دوره به‌صورت فستیوال کشورها می‌توانند حضور پیدا کنند.


سجادی در مورد وزن‌کشی سه رشته گفت: وزن‌کشی جودو یک روز قبل مسابقه، کاراته در پنج آگوست ۲۰۲۰ و وزن‌کشی بوکس هم همان روز مسابقه انجام می‌شود. بقیه رشته‌ها هم در مکان تمرینات اعلام می‌شود.


وی در مورد وضعیت آب و هوای توکیو گفت: معدلی از درجه هوا در طی چهار دوره المپیک در طول دوره برگزاری این مسابقات گرفته شده است و پیش‌بینی شده که در ایام المپیک دمای توکیو ۳۰.۸ درجه سانتی گرد است.همچنین میزبان پیش‌بینی کرده که در برخی مکان از جمله سافتری، کاشیما، ووشی، یوکاهاما و... کشورها بتوانند قبل المپیک در آنجا تمرین کنند.


سجادی همچنین در مورد وضعیت غذا در دوره المپیک اظهار کرد: در این هشت روز رستوران‌ها پیش‌بینی غذاهای ژاپنی، اروپایی، آسیایی، هندی، غذای حلال، اروپایی و... در نظر گرفتند که به‌صورت ۲۴ ساعته به ورزشکاران خدمات می‌دهند. همچنین سه دهکده المپیک در توکیو در نظر گرفته شده است که در دو دهکده مسابقات قایقرانی و دوچرخه‌سواری برگزار می‌شود.


سرپرست کاروان ورزشی کمیته ملی المپیک در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره وضعیت لباس کاروان المپیک گفت: ما این موضوع را به مسئول کمیته مد و طراحی لباس واگذار کردیم. البته دو جلسه در اسفند سال گذشته و اردیبهشت با آن‌ها داشتیم. به ما قول داده بودند که تا اواخر مرداد ۱۵ طرح به ما بدهند اما مسئول این کمیته عوض شد و ۱۵ روز طول کشید تا یک نفر دیگر مسئولیت را بپذیرد. در حال حاضر ۱۵ طرح برتر اواسط شهریور ماه به ما معرفی می‌شود تا از بین این تعداد یک طرح را به‌عنوان طرح نهایی انتخاب کنیم و بعد از آن طبق سایز ورزشکار آن لباس دوخته می‌شود.‌ ۱۵ طرح برتر هم برای لباس کاروان و هم گرم‌کن ورزشکاران تا اواسط شهریور به ما معرفی می‌شود.


وی در مورد وضعیت کشتی و وضعیت مالی این رشته برای کسب سهمیه المپیک گفت: جلساتی با مسئولان فدراسیون قبل برگزار شد، با دبیر هم صحبت کردیم. امیدوارم هر چه زودتر مشکلات کشتی برطرف شود. عمده مشکلات هم مسائل مالی است که همه ما در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تلاش می‌کنیم تا مشکلات این رشته در سال المپیک برطرف شود.


سجادی در مورد برنامه فدراسیون‌های المپیکی گفت: دو جلسه با فدراسیون‌های المپیکی برگزار کردیم و تمام صحبت‌ها صورت‌جلسه می‌شود. راجع به مدال هم با هیچ فدراسیونی صحبت نکردیم چون هنوز تعداد سهمیه‌ها مشخص نیست. در رنکینگ برخی رشته‌ها وضعیت خوبی دارند و برخی دیگر نه. تمام صحبت‌هایی که با فدراسیون‌ها داریم به ستاد بازی‌ها ارسال می‌شود تا بتوانیم به آن‌ها کمک کنیم. درست است که تعداد زیاد شده است اما مقابل آن تعدادی رشته اضافه شده است و همه کشورها هم در تلاش هستند تا بتوانند سهمیه بگیرند.


سرپرست کاروان ورزشی کمیته ملی المپیک در مورد نگرانی بابت سهمیه المپیک گفت: ما هیچ نگرانی نداریم چراکه تا پایان خرداد سال آینده وقت داریم. ضمن اینکه مسابقات برخی رشته‌ها هنوز شروع نشده و ما نمی‌توانیم راجع به آن صحبت کنیم. با توجه به اینکه روش و تاریخ عوض شده نمی‌توانیم با دوره قبل مقایسه کنیم. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم نسبت به دوره گذشته در بحث کسب سهمیه المپیک عقب هستیم.


وی در مورد پرداخت‌های مالی کمیته ملی المپیک با توجه به محدودیت و مشکلاتی که در عرصه بین‌المللی داریم، گفت: خوشبختانه از این بابت مشکلی نداریم و پرداخت هزینه‌ها بدون مشکل و محدودیت انجام می شود.


سجادی در پاسخ به این سؤال که آیا بودجه فدراسیون‌های المپیکی کاهش پیدا کرده است یا خیر گفت: خوشبختانه بودجه فدراسیون‌های المپیکی کم نشده و اولویت اصلی ما هم فدراسیون‌های المپیکی است.


وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت حقوق ورزشکاران المپیکی که چه صورت است، عنوان کرد: از ابتدای تیر ۹۸ تا پایان سال ۹۹ ورزشکارانی که کسب سهمیه کردند علاوه بر حقوق فدراسیون، پرداخت‌هایی هم به آن‌ها داشتیم.


سرپرست کاروان ورزشی کمیته ملی المپیک همچنین در پاسخ به این سؤال که پیش‌بینی چند سهمیه می‌کند، اظهار کرد: نمی‌توانیم از حالا پیش‌بینی تعداد و سهمیه داشته باشیم. البته از فدراسیون‌ها راجع به سهمیه می‌پرسیم و آنها هم جواب می‌دهند اما چون آن‌ها هم در کوران مسابقات هستند از همین روی نمی توان پیس بینی کرد


وی در پاسخ به این سؤال که آیا سهمیه وایلد کارت به ایران می‌دهند یا خیر، عنوان کرد: ما در مسابقات کسب سهمیه المپیک حضور پیدا می‌کنیم و برای آن تلاش می‌کنیم. فکر نمی‌کنم سهمیه وایلد کارت به ما برسد.


سجادی همچنین در مورد سهمیه وایلد کارت برای بانوان گفت: کمیته بین‌المللی المپیک در مورد بانوان تقسیم‌بندی خاص خودشان را دارند. طبق اعلام کمیته بین‌المللی المپیک تعداد بانوان ۴۸.۵ درصد است و اگر به این درصد نرسد آن‌وقت سهمیه وایلد کارت به بانوان داده می‌شود. البته مشخص نیست که به کشور ما بدهند چراکه شاید کمیته بین‌المللی المپیک بگوید سهمیه وایلد کارت باید به کشوری تعلق بگیرد که بانوان آن حضور کمرنگ دارند.


وی در پاسخ به اینکه برخی اعزام‌های غیرضروری مانند اهداف پروازی به اسم کسب سهمیه صورت می‌گیرد، عنوان کرد: ما در مورد این موضوع پاسخگو نیستیم. مسئول فنی فدراسیون باید پاسخگو باشد و اصلاً درست هم نیست که ما دخالت کنیم. در مورد اعزام هم کمیته ملی المپیک مجوز نمی‌دهد بلکه شورای برون‌مرزی این کار را انجام می‌دهد. کمیته ملی المپیک بودجه‌ای به فدراسیون‌های المپیکی می‌دهد و طبق آن‌هم فدراسیون‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند. وقتی هم نتیجه نمی‌گیرند از آن‌ها سؤال می‌کنیم.


سجادی در پاسخ به اینکه کمیته ملی المپیک با مشکل مالی مواجه نیست، گفت: هنوز مشکلی نداریم به این خاطر که هنوز نیمه سال تمام نشده است. در مردادماه ۵۰ درصد بودجه فدراسیون‌ها را پرداخت کردیم. برای اعزام نهایی تیم‌ها هم اعتبار خاصی داریم که از اعتبار اصلی کم نمی‌شود.


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب