دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 مرداد 1398 - 16:17
مدیر گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه آزاد اصفهان:

رشته گیاه‌پزشکی پایه تضمین سلامت غذایی هر کشور است

مدیر گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) گفت: تضمین سلامت غذایی و تأمین بهداشت تولیدات گیاهی، در گرو توسعه و توجه به رشته مهندسی گیاه‌پزشکی است.
کد خبر : 411601
Pflanzenwissenschaften_Botanik.jpg

ریحانه سلیمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان، به موضوع سلامت غذایی اشاره و اظهار کرد: تضمین سلامت غذایی و تأمین بهداشت تولیدات گیاهی، در گرو توسعه و توجه به رشته مهندسی گیاه‌پزشکی است.


وی افزود: یک گیاه‌پزشک به شناخت و تشخیص علمی و دقیق عوامل زیان‌آور و مؤثر بر رشد و نمو گیاهان می‌پردازد و هدف اساسی گیاه‌پزشک، کاهش میزان خسارت کمی و کیفی عوامل خسارت‌زای کشاورزی (آفات، بیماری‌های گیاهی و علف‌های هرز) و تأمین بهداشت تولیدات گیاهی است، از این رو این رشته یک رشته مورد نیاز برای بقا و پایداری و پیشرفت یک کشور محسوب می‌شود.


مدیر گروه گیاه‌پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) ادامه داد: مبارزه با بیماری‌های‌ گیاهی‌ مانند قارچ‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها و دفع آفاتی که‌ در مزرعه‌ها، انبارها و سیلوها، به‌ بخش‌های‌ مختلف‌ گیاه‌ صدمه‌ می‌زند، از تخصص‌های یک گیاه‌پزشک است.


سلیمانی بیان کرد: به عبارت دیگر گیاه‌پزشکی یا آسیب‌شناسی گیاهی یکی از شاخه‌های علوم مرتبط با کشاورزی است و هدف آن شناخت بیماری‌ها و عوامل آسیب‌رساننده به گیاهان و پیداکردن راه حل‌هایی برای دفع و رفع آنهاست و این رشته خود نیز به بخش‌هایی از جمله حشره‌شناسی، مطالعه و شناخت علف‌های هرز و بیماری‌شناسی گیاهی تقسیم می‌شود.


استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) عنوان کرد: مهندس‌ گیاه‌‌پزشکی‌ کاری‌ دشوار، پیچیده‌ و پرمسئولیت‌ را برعهده‌ دارد و باید از بیوشیمی‌، بیولوژی‌ و آمار، اطلاعات‌ وسیع‌ و گسترده‌ای‌ داشته‌ باشد و این رشته نیاز به‌ حافظه‌ قوی‌ دارد، چون‌ باید اسامی‌ لاتین‌ حشرات‌ و قارچ‌ها و رده‌ آنها را به‌ خاطر بسپارد و باید به‌ کشاورزی‌ و به‌ویژه حشره‌شناسی‌ علاقه‌مند باشد؛ زیرا بخش‌ عمده‌ای‌ از وقت او صرف بررسی و دفع آفات‌ گیاهی‌ می‌شود.


وی درباره بازار کار رشته گیاه‌پزشکی گفت: بازار کار این رشته بسیار متنوع و کاربردی است چون یک نیاز پایدار به این شغل در جامعه احساس می‌شود و گیاه‌پزشک می‌تواند در سازمان‌ها و شرکت‌های کشت و صنعت و مؤسسات فعال در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی همچون سازمان حفظ نباتات کشور، شهرداری‌ها، وزارت جهاد کشاورزی و سایر سازمان‌ها و شرکت‌های مرتبط مشغول به کار شود.


سلیمانی به فعالیت مهندسان گیاه‌پزشکی در بخش خصوصی اشاره و تصریح کرد: بخش غیردولتی شامل کلینیک‌های خصوصی گیاه‌پزشکی و شرکت‌های توزیع کود و سم و یا تأسیس داروخانه گیاه‌پزشکی و ... از مهم‌ترین حوزه‌های کار و تولید شغل برای یک گیاه‌پزشک است.


انتهای پیام/4103/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب