دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام کرد

واحدهای مشاور املاک بدون جواز تا زمان تغییر شغل رفع پلمپ نمی‌شوند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه بر اساس قانون نظام امور صنفی واحد مشاور املاک بدون جواز کسب پلمپ می‌شود، گفت: این واحد صنفی تا زمان تغییر شغل رفع پلمپ نخواهد شد.
کد خبر : 40928

حسام عقبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه قانون جرایم مشخصی را برای تخلف مشاور املاک دارای پروانه کسب نیز در نظر گرفته است، افزود: در بار نخست تخلف به واحد صنفی تذکر داده شده و در دفعات بعدی 10 روز، 6 ماه و یک سال واحد صنفی پلمپ می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه در صورت صادر شدن رای علیه مشاور املاک متخلف واحد آن پلمپ می‌شود، تصریح کرد: مشاور املاک وظایفی را در قبال خریدار و فروشنده بر عهده دارد که باید با انجام آنها زمینه انجام معامله منصفانه را فراهم کند.


عقبایی ادامه داد: احراز مالکیت سند یکی از وظایف مشاور املاک است. به عبارت دیگر اگر می‌خواهد ملکی را به فروش رسانده و یا قرارداد رهن داشته باشد باید حتما نسبت به احراز مالکیت، رویت سند، قنچاق و... اقدام کند.


مسئول کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور اضافه کرد: اگر مشاور املاک در این زمینه به وظایف خود عمل نکند، جز قصور صنفی محسوب و برابر قانون با این تخلف صنفی برخورد خواهد شد. به عبارت دیگر بر اساس ماده 28 قانون نظام امور صنفی پلمپ می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه مشاور املاک در زمان فروش ملک باید حقوق خریدار و فروشنده را با هم در نظر بگیرد، عنوان کرد: باید علاوه بر احراز مالکیت فروشنده، در رهن بانک بودن ملک، میزان تخلف و جریمه آن به شهرداری، سکونت و یا عدم سکونت مستاجر در آن مشخص شود.


عقبایی با تاکید بر اینکه پس از خریدار مشاور املاک باید حقوق فروشنده را نیز مدنظر قرار دهد، بیان کرد: مشاور املاک باید نحوه انجام پرداخت‌ها به فروشنده، میزان ثمن مورد معامله و تعیین خسارت در صورت عمل نکردن به تعهدات از جمله پرداخت به موقع ثمن را مورد توجه قرار دهد.


به گفته وی، مشاور املاک در تنظیم قرارداد برای طرفین معامله باید همه این موارد را ببیند. همین طور که از ابتدا در ایران املاک بدین گونه معامله می‌شدند. نه تنها در ایران بلکه در کشورهای توسعه‌یافته نیز روش همین طور است.


رئیس اتاق اصناف ایران در کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور با بیان اینکه در زمان مراجعه افراد به مشاوران املاک این واحدها هم اطلاعات خریدار و هم مدارک فروشنده را دریافت می‌کنند، گفت: تنها در برخی از کشورها مشاور املاک حق‌الزحمه خود را تنها از فروشنده دریافت می‌کند اما چون در این کشورها ضوابط دقیق و مسئولیت پذیری مشاور املاک بسیاربالا است بنابراین نمی‌تواند به نفع کسی که از آن پول را دریافت کرده است حمایت و جانب‌داری بی‌موردی داشته باشد.


عقبایی گفت: در آنجا مشاور املاک به وضعیت بانکی، وضعیت ثبتی و بدهی مالیاتی ملک دسترسی دارد و اگر در هر یک از این موارد بخواهد از فروشنده جانب‌داری کند، به لحاظ قانونی خود متخلف محسوب می‌شود.


رسیدگی به پرونده مالباختگان در اتحادیه مشاوران املاک


عقبایی درباره واحدهای صنفی متخلفی که موجب مالباخته شدن خریدار و یا فروشنده شده‌اند نیز اظهار کرد: عامل برخی از مالباختگی‌ها مشاوران املاک یا فروشنده هستند که اگر این موارد در اتحادیه حل‌وفصل شوند قاعدتا پول و اموال به متضرر باز می‌گردد.


وی تاکید کرد: اما زمانی که فرد متخلف مشاور املاک نیست و پول در اختیار فروشنده قرار گرفته باشد، اتحادیه نمی‌تواند نسبت به فروشنده رای صادر کند چرا که صالح به این موضوع نیست و این امر باید در مراجع قضایی رسیدگی شود.


پلمپ مشاوران املاک بی توجه به کد رهگیری


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره معاملات بدون کد رهگیری در مشاوران املاک نیز بیان کرد: اخذ کد رهگیری برای معاملات مسکن از قبل خرید، فروش، اجاره و هر نوع معامله صورت گرفته در مشاوران املاک اجباری است.


عقبایی با بیان اینکه ما قراردادی با عنوان توافقی و تفاهمی برای توجیه دریافت نکردن کد رهگیری نداریم، افزود: مراجعه‌کنندگان به مشاوران املاک از قبیل خریداران، فروشندگان، موجران و مستاجران باید کد رهگیری دریافت کنند و اگر مشاور املاکی کد رهگیری اخذ نکند، برابر با قانون نظام صنفی این اقدام تخلف محسوب می‌شود.


مسئول کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور با اشاره به اینکه در صورت بروز چنین تخلفی حتی پلمپ واحد مشاور املاک نیز ممکن است، ادامه داد: تنها مشارکت در ساخت نیازی به ارائه کد رهگیری ندارد که در این موارد نیز در زمان به نام زدن سهم خریدار و یا مالک، تنظیم مبایعه‌نامه الزامی است و این امر هم نیازمند کد رهگیری است.


وی تاکید کرد: اگر مشاور املاکی با اخذ نکردن کد رهگیری موجب تضعیف حقوق طرف‌های قرار داد شود، باید خسارت واردشده را نیز جبران کند.


عقبایی با تاکید بر اینکه مردم باید کد رهگیری از مشاوران املاک را درخواست کنند، ادامه داد: کد رهگیری سوپاپ اطمینان معاملات مردم است و از فروش و اجاره آپارتمان به چند نفر و کلاهبرداری از این طریق جلوگیری می‌کند.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه نگرفتن کد رهگیری برای مردم زرنگی به حساب نمی‌آید، اظهار کرد: اگر مستاجری برای اجاره ملک کد رهگیری دریافت نکند، در صورت اجاره دادن همان ملک به شخص دیگری از سوی مالک، حقوقش تضعیف می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه تغییر حق‌الزحمه مشاوران املاک با ارائه یا عدم ارائه کد رهگیری نوعی عوام فریبی و غیرقانونی است،‌ خاطر نشان کرد: مردم نباید به این موارد توجه کنند و مبلغ اضافی نیز برای این کار بپردازند. همچنین در صورت مشاهده این موارد و یا سایر تخلفات می‌توانند در سراسر ایران با شماره تماس 7334 تماس بگیرند تا کمیسیون رسیدگی به شکایات موضوع را رسیدگی کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب