دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1398 - 18:31
حجت‌الاسلام پناهیان:

نباید جوانان را دست‌کم گرفت/ضرورت مطالعه و بررسی عمیق بیانیه گام دوم انقلاب

استاد حوزه و دانشگاه ، معرفت‌افزایی نسبت به ریشه‌های مصائب اهل بیت(ع)، حضور منسجم در حماسه اربعین حسینی، ارائه خدمات اجتماعی و ارتباط گیری با محبین اهل بیت(ع) در سراسر جهان را از کارویژه‌های هیأت‌های دانشجویی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب معرفی کرد.
کد خبر : 408799



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در نهمین طرح «ضیافت رضوی» در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از مشکلات اساسی جامعه ما این است که جوانان نسبت به آنچه مدنظر خداوند است، زندگی و بزرگ شدن را خیلی دیرتر شروع می‌کنند؛ حتی برخی قوانین مانند حدنصاب ۱۸سالگی به‌عنوان سن قانونی، این وضعیت را تقویت می‌کند، درحالی‌که ۱۸سالگی در روایات اهل‌بیت(ع)، پایان سن کمال انسان است.


وی در ادامه به تبعات جو سنگین کوچک انگاشتن و دست‌کم گرفتن جوانان اشاره و تصریح کرد: اگر خود جوانان هم این کوچک انگاری را باور کنند، دیگر کاری از دستشان ساخته نیست و در خود نمی‌بینند که دورهم برای حل مشکلات محله یا شهر برنامه‌ریزی کنند و گاهی به‌جایی می‌رسند که حتی استقلال رأی خود را هم از دست می‌دهند و کاملاً منفعل می‌شوند.


پناهیان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، توجهی بسیار جدی و عمیق و نه صرفاً از جنس فرهنگی (بلکه در مقام اداره کشور و تداوم انقلاب و مقدمه سازی برای تمدن عظیم اسلامی) به جوانان داشته و به‌وضوح این مهم را تصریح کرده‌اند تا همه بدان توجه کنند که بسیار قابل‌تأمل است.


ضرورت مطالعه و بررسی عمیق بیانیه گام دوم انقلاب


این استاد حوزه و دانشگاه ضمن تأکید بر مطالعه مکرر متن بیانیه گام دوم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب با حکمت و درایتی که دارند در این بیانیه که برای شرح نکات آن، چند جلد کتاب نیاز است، ۱۲ راهکار برای فعالیت جوانان در راستای اجرایی شدن بیانیه ارائه کرده‌اند و اکیداً پیشنهاد می‌کنم به‌عنوان یک محقق و پژوهشگر، این بیانیه را بررسی کنید؛ این چه رسمی است که حتی بعضی نیروهای ارزشی، بیانات رهبری را نمی‌خوانند و دنبال نمی‌کنند و صرفاً رهبر را قبول دارند.


وی، بیانیه گام دوم انقلاب را اتفاقی منحصربه‌فرد و نوعی نبوغ بی‌سابقه در میان رهبران دنیا توصیف کرد که با محاسبات دقیق به همه برای اداره کشور گرا می‌دهد و با اشاره به دیدار رمضانی رهبر معظم انقلاب با دانشجویان افزود: ایشان در این دیدار چهار نکته کلیدی یعنی عظمت انقلاب و ماندگاری آن، عظمت راه طی شده و کارکرد انقلاب تا امروز، عظمت چشم‌انداز انقلاب اسلامی و عظمت نقش محوری نیروی جوان متعهد در مسیر چشم‌انداز انقلاب را یادآور شدند.


پناهیان به نقل از رهبر معظم انقلاب ادامه داد: دانستن راه‌حل‌های عملی محوریت داشتن جوانان(مثل راه‌اندازی کارگروه فرهنگی مانند هیئت‌ها)، شناخت صحنه و دوست و دشمن، جهت‌گیری صحیح، امید داشتن به موفقیت با تکیه‌بر ظرفیت‌های ملی و توجه به فروپاشی غرب، از لوازم نقش‌آفرینی جوانان است.


این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به تبیین اقدامات کلیدی که هیئت‌ها می‌توانند در راستای بیانیه گام دوم داشته باشند، پرداخت و گفت: هیئت، محل تفکر و بیدارسازی با روضه و تعمیق معارف روضه است؛ بنابراین معرفت‌افزایی درباره مصائب اهل‌بیت(ع) نخستین وجه تفاوت هیئت دانشجویی با سایر هیئت‌ها محسوب می‌شود. دانشجو باید ریشه‌های مصائب اهل‌بیت(ع) را بداند، اما متأسفانه هنوز حتی خود روضه غریب مانده و آن‌گونه که باید تشریح نشده است.


روضه‌ها را از برداشت‌های عوامانه نجات دهید


وی خطاب به هیئت‌های دانشجویی تأکید کرد: روضه‌ها را از برداشت‌های عوامانه نجات دهید؛ در وهله نخست، برای خود کلاس مصیبت‌شناسی اهل‌بیت(ع) بگذارید بعد برای شرکت‌کنندگان.


پناهیان با اشاره به نمونه‌هایی از اثرگذاری‌های فرهنگی مذهبی دانشجویان و رشد معرفتی‌شان، اظهار کرد: اگر روضه‌ها عمیق خوانده‌شده و تاریخ اهل‌بیت(ع) به‌واسطه مصائب ایشان، دقیق تبیین شده بود، بسیاری از مشکلات به جامعه تحمیل نمی‌شد.


وی با بیان اینکه اشک و احساس در کنار شعور و معرفت، غوغا می‌کند، اضافه کرد: چرا جوانان امروز نباید بدانند عمرسعد آقازاده بوده؟ همه باید بدانیم کسانی امام را کشتند و بزرگترین جنایات را مرتکب شدند که از آنان انتظار یاری می‌رفت. البته توجه دادن افکار عمومی به تفکر عمیق، کار ساده‌ای نیست؛ هم زحمت دارد هم هزینه؛ به‌عنوان‌مثال، اصل ولایت‌فقیه را ۲۰۰ هزار شهید در کشور جا انداختند.


استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به‌ضرورت وجود گروه مطالعاتی آموزشی پیرامون تاریخ اسلام در هیئت‌های دانشجویی، تأکید کرد: دانشجوی هیئتی باید هم خود روضه و هم مقدمات پدیدآمدن روضه و مصائب اهل‌بیت(ع) را بشناسد؛ بداند تفاوت شهدای کربلا با شهدای صدر اسلام در این بود که شهدای کربلا برای ولی خدا شهید شدند و شهدای صدر اسلام برای امر خدا، بداند امام رضا(ع) میان ائمه اطهار(ع) سیاسی‌ترین شهادت را داشت، بداند حتی راه ندادن امام حسین(ع) به کوفه خودش یک مصیبت عظما است، بداند منتهای ناآرامی‌ها و عزاداری‌های ما ظهور است.


پناهیان، حضور جمعی در حماسه اربعین حسینی را دیگر اقدام کلیدی هیئت‌های دانشجویی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب معرفی کرد و گفت: حضور منسجم دانشجویان به‌عنوان قشر فرهیخته در بزرگترین دسته عزاداری تاریخ بشریت، اثرگذاری و نمود خاص خود را دارد؛ جای تعجب بسیار است که یک هیئت دانشجویی اربعین نرود یا اعضای آن انفرادی بروند. حتماً مقید باشید کاروان ببرید چراکه کار تشکیلاتی و نیروسازی جز در اردو مسیر نیست.


وی با اشاره به این فراز از بیانات امام خمینی(ره) که «زیارت عاشورایی که در کنج خانه بخوانید ولو با صد لعن و صد سلام، اسلام را حفظ نمی‌کند»، خاطرنشان کرد: هیئت نباید صرفاً مراسم برگزارکن باشد، بلکه می‌بایست سازماندهی کننده باشد، به‌نحوی‌که قلب‌های اعضا به هم پیوند بخورد.


استاد حوزه و دانشگاه ارائه خدمات اجتماعی را سومین کارویژه هیئت‌های دانشجویی دانست و با اشاره به اهمیت کار اجتماعی در سیره اهل‌بیت(ع)، افزود: رسیدگی به امور اجتماعی ولو به‌موازات مؤسسات عمومی، آثار و برکات فراوانی داشته و زمینه‌ساز ارتباط دانشجویان با بدنه جامعه است.


پناهیان با تأکید بر لزوم ارتباط‌گیری با محبین اهل‌بیت(ع) در سراسر جهان به‌عنوان چهارمین کارویژه هیئت‌های دانشجویی، تصریح کرد: هیئت‌های دانشجویی از رسالت جهانی خود غافل نشوند؛ تشنگان معارف اهل‌بیت(ع) فعالیت‌های ما را رصد می‌کنند، حتی مداحان اگر می‌توانند به زبان‌های دیگر بخوانند تا همه محبان در سراسر جهان بتوانند بهره‌مند شوند.


وی یادآور شد: سوءاستفاده از نمادهای مذهبی در غرب به حدی است که اگر در بسته‌بندی فرهنگی و صدور آن عقب بمانیم، در آینده نه‌چندان دور، خواهند گفت ما از آن‌ها تقلید کرده‌ایم!


استاد حوزه و دانشگاه خطاب به جوانان تأکید کرد: سعی نکنید در برخوردهای اول کسی را به مذهب خود جذب کنید؛ تبلیغ دین و مذهب کار ساده‌ای نیست و حتی گاهی اوقات بهتر است این کار را نکنیم چون متهم می‌شویم.


گفتنی است نهمین طرح ضیافت رضوی، ویژه فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌ها، به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از یازدهم مرداد به مدت یک ماه در مشهد مقدس برگزار می‌شود.



 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب