باید بدانیم آیا کالا با ارز نیمایی به دست مردم رسیده است؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شاتا، محمد قبله در همایش یکروزه معاونان امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمانهای صنعت، معدن و تجارت افزود: شرایط امروز از شرایط تحریم قبلی بسیار پیچیدهتر است و از این رو لازم است تلاش مضاعفی برای نظارت بر روند هزینهکرد ارز صورت گیرد.
او ادامه داد: در بحث کالاهای اساسی وظیفه داریم از بدو ورود کالا تا رسیدن به دست مصرفکننده رصد را انجام دهیم تا مطمئن شویم کالا به دست مصرفکننده میرسد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برای این کار سه سند تدوین شده است؛ یکی ابلاغیه اخیر ریاست جمهوری در حوزه وظایف محولشده برای مبارزه با قاچاق و دیگری مصوبات کارگروه تنظیم بازار و در عین حال ابلاغیه یازدهبندی وزیر صنعت، معدن و تجارت که برنامههای پیشبینیشده در حوزه توزیع را در بردارد.
به گفته قبله رصد کالا بر مبنای سه دستور بر عهده دفتر تحت مدیریت وی است.
او در توضیح این مطلب ادامه داد: تاکنون سامانه جامع انبارها و سامانه رصد کالا راهاندازی شده است تا بدانیم کالایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میکنیم، کجاست و چگونه به دست مصرفکننده میرسد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ورود ستاد مبارزه با قاچاق به موضوع رصد زنجیره تجاری نیز تأکید کرد: به این ترتیب گستردگی کار تنها کالاهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی را در بر نمیگیرد.
به گفته قبله طبق ابلاغیه ریاست جمهوری، کالاهای اولویتدار شامل روغن، برنج، شکر، چای و لاستیک و گوشت قرمز وارداتی در سال جاری در سامانه جامع تجارت، قرار میگیرند و زنجیره تجارت آنها در کشور شفاف خواهد شد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت به اقدامات صورت گرفتن در شبکه توزیع اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما با ۲ هزار و ۵۰۰ فروشگاه زنجیرهای و ۷۵۰ شرکت پخش در ارتباط هستیم.
قبله اضافه کرد: با تعاونیهای مصرف نیز در حال رایزنی هستیم تا ۶ هزار واحد صنفی تعاونی مصرف، وارد زنجیره توزیع شوند.
ثبت 600 هزار انبار در سامانه جامع انبارها تاکنون
او به اقدامات انجامگرفته در حوزه سامانه انبارها اشاره کرد و گفت: 600 هزار انبار در این سامانه ثبت شدهاند و تاکنون راستیآزمایی برای ۱۵۰ هزار انبار انجام گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به توقف دوساله اجرای قانون انتزاع به مدت دو سال گفت: کلیه امور در حوزه واردات کالاهای اساسی در این وزارتخانه در حال رسیدگی است و کمیته تخصیص ارز نیز در معاونت بازرگانی داخلی تشکیل شده است.
قبله گفت: احتمالاً بخشی از مسئولیت تخصیص ارز نیمایی به استانها تفویض خواهد شد.
انتهای پیام/4083/پ
انتهای پیام/