مباحث علوم انسانی- اسلامی باید کاربردی شود
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در اولین نشست سراسری شوراهای علمی استانها در طرح گفتمان انقلاب اسلامی که از صبح امروز در سالن 9 دی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کرد، گفت: آنقدر بحث علوم انسانی اسلامی در کشور ما غریب است که خارج از ایران بیشتر قدردان این فعالیتها هستند.
وی ادامه داد: من در بعضی از سفرهای خود به برخی از دانشگاههای اسلامی در جهان زمانی که به ارائه پنلی در خصوص علوم انسانی اسلامی پرداختم، دریافتم که دانشجویان آن دانشگاه خیلی بیش از آنچه باید بدانند، از کارها و اقدامات انجام شده در داخل ایران در خصوص علوم انسانی اسلامی اطلاع دارند اما بعضی از نخبگان در داخل ایران حتی کوچکترین اطلاعی نیز در این باره ندارند و میگویند در حوزه علوم انسانی اسلامی هیچگونه کاری انجام نشده است که حتی برخی از این افراد عضو شورای انقلاب فرهنگی بودهاند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: اعضای شورای گفتمان انقلاب اسلامی در باب کتابهای علوم انسانی - اسلامی فعالیتهای چشمگیری داشتند و ضمن گردآوری و معرفی این آثار، بسیاری از اشکالات و شبهات را در اینباره برطرف کردهاند. البته باید گفت تمام آثاری که در این زمینه ارائه شده، از جامعیت کامل برخوردار نیست.
خسروپناه تصریح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی حدود 17 استان را از نزدیک دیدهام و با بیش از 5 هزار عضو هیئت علمی ملاقات چهره به چهره داشتم و دیدم که آثار بسیار خوبی در این زمینه تألیف شده است. در حوزه علمیه نیز که با آن آشنایی کامل دارم، آثار بسیار خوبی در اینباره تألیف شده است اما در یک جنبه ضعیف هستیم و آن نیز در بحث گفتمانسازی و اطلاعرسانی گفتمان انقلاب اسلامی است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما هنوز در حوزه علوم انسانی-اسلامی یک سایت محتوایی نیز نداریم. سایتی که بتوان با آن اطلاعرسانی کرد تا همگان بدانند چه تعداد کتاب و مقاله در زمینه علوم انسانی اسلامی چاپ و تألیف شده است. افرادی که در طرح گفتمان انقلاب اسلامی دخیل هستند، هر کدام در سازمان خود ابزار اطلاعرسانی در دست دارند که هر کدام از آنها باید دستاوردهای بهوجود آمده در این زمینه را اطلاعرسانی کنند.
خسروپناه افزود: متأسفانه افرادی که در فضای مجازی بیحجابی را ترویج میکنند، با استفاده از ابزارهای مختلف در این جهت تبلیغات کردهاند اما ما که انگیزه دینی و اسلامی داریم، در جهت ارائه عقاید و مفاهیم دینیمان در بحث گفتمان انقلاب اسلامی از این ابزار اطلاعرسانی روز استفاده نمیکنیم. چه بسا ساخت کلیپهای یک دقیقهای و یا دو دقیقهای درباره گفتمان انقلاب اسلامی و پخش آن در فضاهای مجازی بتواند تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.
وی عنوان کرد: علوم انسانی اسلامی را از دریچه نقد نیز مطرح میکنیم چرا که با نقد آثار در این زمینه میتوانیم در بحث گفتمان انقلاب اسلامی پیشرفتهای چشمگیری داشته باشیم. بعضیها تصور میکنند که علوم انسانی-اسلامی توانایی حل مشکلات جامعه را ندارد، در صورتی که یک علم زمانی اسلامی است که مشکلی از جامعه را حل کند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اقدام دوم بعد از گفتمانسازی این است که مباحث انسانی-اسلامی را کاربردی کنیم که این اقدام با توجه به تخصص اساتید در رشتههای خود بسیار کارآمد است. موضوعاتی مانند اعتکاف، پیادهروی اربعین و صدها موضوع دینی دیگر را میتوان از منظر علوم انسانی-اسلامی برای جامعه به صورت کاربردی ارائه داد.
خسروپناه خاطرنشان کرد: جهتدادن به رسالهها و پایاننامهها به سمت و سوی علوم انسانی-اسلامی در کاربردی کردن این علم بسیار مؤثر است. کتابهای درسی باید از این آثار تدوین شوند و ساختار و سازمانهای تربیتی نیز به سمت و سوی این گفتمان سوق داده شوند. این اهداف، همت، انگیزه و امید میخواهد. این کاری است که حجتالاسلام هاجری شروع کرد و در ابتدای راه است اما این کار بسیار کار باارزشی است و با ادامه آن میتوانیم گامهای بسیار مؤثری را در این جهت برداریم.
انتهای پیام/4107/4100/
انتهای پیام/