پیام استاندار همدان برای جشنواره/ سینمای نوجوان علیه افراطیگری
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در متن این پیام آمده است:
«سینما اگرچه در ابتدا به منظور تفریح و وقتگذرانی وارد ایران شد اما امروزه جایگاه سینما در فرهنگ ایرانی فراتر از تفریح و وقتگذارانی است و به عنوان مقولهای مهم برای فعالیت فرهنگی، تربیتی، آموزشی و علمی شناخته میشود.
تفاوت سینمای ایران با سینمای جهان در فیلمهای فاخر و واقعگرایی است که فرهنگ و معنویت ایرانی – اسلامی حاکم بر جامعه را به خوبی بر پرده سینما به نمایش میگذارد.
همدان امسال با اعلام آمادگی و مطالبهای که به دلیل از دست دادن میزبانی جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان داشت، با تدبیر وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی میزبان اولین دوره جشنواره بینالمللی فیلم نوجوان است که لازم است از تدبیر دکتر جنتی بار دیگر تقدیر کنم.
تأسیس هر جشنواره کار و فعالیت شبانهروزی را طلب میکند البته مردم همدان به دلیل تجربه جشنوارههای بینالمللی فیلم و تئاتر کودک و نوجوان از مدتها قبل آماده برگزاری این جشنواره بودند تا داشتههای استان در قطبیت همدان در موضوع کودک و نوجوان کشور تکمیل شود.
دوره نوجوانی، دورهای حساس و مهم از زندگی انسان است که هنر هفتم اگر در شکلگیری این دوره به درستی نقش خود را ایفا کند، شخصیت نوجوانان ما صحیح شکل گرفته و تربیت درست آنها دوره جوانی پر از شکوفایی و پویایی را به ارمغان خواهد آورد.
هرچند نوجوانان گرایش به استقلال دارند اما باز هم این نهاد خانواده است که با کارکرد خود استقلال سالم را به آنها هدیه میدهد استقلالی که در آن نقش خانواده به عنوان حامی و تکیهگاه نوجوان تثبیت میشود.
همدان شهر بزرگان و اندیشمندان عارف و عالمی است که هنوز نام و کار آنها موضوع تحقیق و پژوهش بسیاری از اهل فرهنگ و علم است. تلاش ما بر معرفی هرچه بیشتر مفاخر استان همدان به مردم به خصوص جوانان و نوجوانان است تا از پیشینه هویتی بیشتر آگاه شوند و به آن افتخار کنند.
به همین منظور، سال ۹۴ در همدان به نام میر سیدعلی همدانی است و در تفاهمی که با کشور تاجیکستان داشتهایم قرار است فیلم سینمایی زندگی این عارف و عالم بزرگ که به میانهروی و اعتدال مشهور است، به صورت مشترک ساخته شود.
در زمان ما برخی کودکان و نوجوانان، قربانی خشونت و افراط میشوند و زندگی آنها با وحشت و خشونت همراه است.
کودکان و نوجوانان غزه، کرانه باختری، بحرین، یمن، افغانستان، سوریه و عراق این روزها خشونتی را تجربه میکنند که با روحیه کودکی و نوجوانی آنها همخوانی ندارد.
این هنر سینما است که مظلومیت این کودکان را به تصویر کشیده و دنیا را متوجه ناشاد بودن بخش اعظمی از مردم بخصوص کودکان و نوجوانان به خاطر رفتارهای برخی دولتها کند و در کنار این با ابزار هنر زمینه شاد زیستن را به مردم جهان هدیه کند.
سینما میتواند نفی خشونت و دوری از افراط را در جهان نهادینه کند چرا که تأثیر یک فیلم هنری در این زمینه بسیار زیادتر از اقدامات دیگر خواهد بود.
ایران امروز پرچمدار نفی خشونت و افراطیگری در جهان است و سینمای نوجوان میتواند پرچمدار فرهنگی و هنری این مقوله مهم در جهان باشد.
امیدوارم تمامی مردم جهان به خصوص نوجوانان از زندگی توام با آرامش در کانون گرم خانواده بهرهمند باشند.
برای همه میهمانان جشنواره فیلم نوجوان روزهای خوشی را در همدان آرزو دارم.»
انتهای پیام/