تحول در علوم انسانی اصلیترین نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی است
حجت الاسلام عباسعلی حیدری در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره برگزاری نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی گفت: گفتمان انقلاب اسلامی به ماهیت انقلاب اسلامی برمیگردد. در حقیقت انقلاب اسلامی در یک بستر فکری و فرهنگی شکل گرفت و یک انقلاب فرهنگی بود و البته یک خیزش عظیم ملت ایران را در پی داشت که به شرایط فرهنگی اجتماعی آن زمان اعتراض داشتند. در حال حاضر نیز 4 دهه از انقلاب اسلامی ما گذشته است و ما فکر میکنیم که دستمان در بیشتر امور پر است.
وی بیان کرد: خیلی از سرمایههای فرهنگی و علمی به پشتوانه اسلام و فرهنگ اهل بیت(ع) و انقلاب اسلامی وجود دارد که ناشناخته مانده است. این سرمایهها در حوزههای علوم انسانی مانند روانشناسی، جامعهشناسی و بسیاری از علوم دیگر توسط اندیشمندان اسلامی و دانشگاهی تألیف و استخراج شده است اما در دسترس متقابل دانشگاهیان و حوزویان قرار نگرفته است .
نماینده حوزه علمیه در گفتمان انقلاب اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: گفتمان انقلاب اسلامی شرایط خاصی برای معرفی، بررسی و بهکارگیری این منابع در دانشگاهها است. در حال حاضر بسیاری از منابع علوم انسانی که در دانشگاهها به دانشجویان ما ارائه میشود تماماََ برگرفته از علوم غربی است. درصورتیکه در دین مبین اسلام تمام این علوم برگرفته از قرآن و سیره اهل بیت(ع) برای رستگاری انسان وجود دارد. در این 4 دهه که از انقلاب اسلامی گذشته است اندیشمندان بسیاری در حوزه علوم انسانی اسلامی آثار بسیار فاخری را تألیف کردهاند که از نظرها دور مانده است.
وی ادامه داد: نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی در حقیقت ادامه همان راه وحدت حوزه و دانشگاه است. در این نشستها سه مجموعه؛ دانشگاه آزاد اسلامی، آستان قدس رضوی و به طور مشخص معاونت علمی آستان قدس و انجمنهای علمی حوزه علمیه با محوریت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی یک توافق مبارک را رقم زدند. و در 8 استان صاحبان کتابهای فاخر و ارزنده چه از حوزه و چه از دانشگاه آثار خود را در زمینه علوم انسانی اسلامی ارائه کردند و آثار تجمیع شد و به صورت یک بانک اطلاعاتی آثار در کنار هم جمعآوری شد که موضوعات بسیار زیادی را در برمیگیرد.
حیدری تأکید کرد: در استان اصفهان به لطف خدا در برگزاری نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی پیشرو بودیم و تا کنون 5 جلسه از این نشستها را که به موضوعات روز جامعه اختصاص دادهایم. به عنوان مثال حجتالاسلام ستوده در بحث شادکامی در اسلام را مورد بحث خود قرار دادند و جالب است که اساتید علوم تربیتی اولین کسانی بودند که از برگزاری این جلسات خرسند شده بودند و استقبال کردند.
وی یادآور شد: در برگزاری نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی باید به سویی برویم که جامعهشناسی و اقتصاد و علوم انسانی صددرصد اسلامی را دانشگاههای خود تدریس کنیم و این فرصت که گامی مؤثر در جهت و امتداد وحدت حوزه و دانشگاه است را غنیمت بشماریم و قدر بدانیم، چراکه نشستهای گفتمان انقلاب اسلامی با هدف اسلامیسازی علوم انسانی برگزار میشود.
انتهای پیام/4107/4100/پ
انتهای پیام/