دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1398 - 17:07
رحیم‌پور ازغدی:

برای فهمیدن معنای حقیقی «دانشگاه اسلامی» باید به سخنان امام صادق(ع) رجوع کنیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای فهمیدن معنای حقیقی «دانشگاه اسلامی» باید به سخنان گهربار امام صادق(ع) رجوع کنیم.
کد خبر : 401105
photo_۲۰۱۹-۰۶-۲۷_۱۷-۰۱-۴۶.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسن رحیم‌پور ازغدی در چهارمین نشست از سلسله نشست‌های نهضت بصیرت‌افزایی تحت عنوان تبیین نقش و تعیین وظایف جامعه دانشگاهی در اجرای مفاد بیانیه گام دوم انقلاب که عصر امروز در مجتمع آموزشی و فرهنگی امامت مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به ایام سالگرد شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: امام صادق(ع) بنیان‌گذار مراکز علمی اسلامی بودند و باید دانشگاهیان، این امام بزرگوار را برای خود الگو قرار بدهند و در گام دوم انقلاب به سیره ایشان تمسک بجویند.


وی افزود: برای فهمیدن معنای حقیقی «دانشگاه اسلامی» باید به سخنان گهربار امام صادق(ع) رجوع کنیم.  


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: رساله توحید مفضل امام صادق(ع) را باید ما مسلمان‌ها به طور دقیق بخوانیم. در مورد مطالب آن باید تفکر کرد. برخی از اندیشمندان غربی‌، گفته‌های امام صادق(ع) را بهتر از ما فهمیده‌اند. می‌گویند امام شیعیان نابغه‌ای بوده که در همه علوم دینی، شیمی و... تبحر داشته و شاگردان بسیاری مانند جابر بن حیان تربیت کرده است.


رحیم‌پور ازغدی تصریح کرد: اندیشمندان غربی می‌گویند که امام صادق شیعیان در ۱۴۰۰ سال پیش، عامل حرکت امواج صدا را هوا دانسته‌اند و بشر شاید چند صد سال است که به این مطلب رسیده‌ است. باید در زمینه مطالب علمی امام صادق(ع) پایان‌نامه‌های بسیاری نوشته شود و سیره علمی آن بزرگوار را به جهانیان معرفی کنیم.


وی عنوان کرد: امام صادق(ع) در ۱۴۰۰ سال پیش به سؤال «اگر خورشید غروب نمی‌کرد چه اتفاقی می‌افتاد» جواب داده‌اند، فرموده‌اند خورشید غروب می‌کند تا بر آنچه صبح نتابیده است، بتابد؛ یعنی بر آن طرف کره زمین نیز بتابد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در رساله امام صادق(ع)، سؤالات و پاسخ امام به مباحث علمی و تجربی آمده است که علم امروز به‌تازگی به برخی از این مباحث علمی امام صادق(ع) رسیده است.


رحیم‌پور ازغدی ادامه داد: امام صادق(ع) می‌فرمایند اگر چشم نداشتید و رنگ‌ها را ‌تشخیص نمی‌دادید، اگر رنگ و طبیعت نبود ولی چشم داشتید، چه اتفاقی در عالم می‌افتاد. این تناسب خلقت را فقط خداوند متعال می‌تواند ایجاد کند، بنگرید که هر عضو بدن برای چه چیزی خلق شده است.


وی عنوان کرد: برخی خانواده‌ها، بیماران سختی دارند که ۲۰ سال از آن‌ها نگهداری می‌کنند. این افراد طبق سخن پیامبر اکرم بهشتی هستند و آن بیماران مورد عفو و ‌بخشش خدا قرار می‌گیرند.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: تفاوت تمدن جدید اسلامی با تمدن‌های دیگر در علوم تجربی این است که در مورد همه چیز به علل و چرایی طبیعت می‌پردازد اما در تمدن غربی اینگونه نیست و امیدواریم به دانشگاه کاملاً اسلامی در تمدن نوین اسلامی دست پیدا کنیم.


انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب