کاهش شدید فعالیت کرسیهای زبان فارسی در خارج از کشور
بهادر باقری در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: متأسفانه با مشکلات ارزی به وجود آمده و عدم پرداخت بودجه کرسیهای زبان فارسی فعالیت کرسیها بهشدت کاهش پیدا کرده بهطوریکه از 65 کرسی فعال به 16 کرسی رسیده است.
وی افزود: 10 کرسی اکنون با همکاریهای بین دانشگاهی برگزار میشود. البته از طریق نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف اعلام آمادگی برای برگزاری کرسیهای زبان فارسی مشترک با کشورها کردهایم.
معاون گسترش زبان فارسی و ایرانشناسی معاونت بینالملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: متأسفانه با وجود این اعلام، کشورهای محدودی اعلام آمادگی کردهاند. باید برای گسترش زبان فارسی هزینه کنیم امروز کشوری مانند چین برنامههای جدی برای گسترش زبان چینی دارد تا جایی که قرار است تا سال 2020 تعداد کرسیهای این زبان به هزار کرسی در جهان میرسد.
باقری ادامه داد: زبان فارسی جنبه اقتصادی و تجاری کمتری دارد و بیشتر جنبه فرهنگی و تاریخی زبان فارسی مورد توجه متقاضیان این زبان قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: درخواست اصلی ما از سازمان برنامهوبودجه این است که بودجه کرسیهای زبان فارسی را بهسرعت پرداخت کند تا جلوی مرگ و فروپاشی زبان فارسی در کشورهای مختلف گرفته شود.
معاون گسترش زبان فارسی و ایرانشناسی معاونت بینالملل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در دولت قبل 65 کرسی فعال زبان فارسی در کشورهای مختلف داشتیم و اکنون در دولت فعلی 16 کرسی زبان فارسی داریم، برای دولت تدبیر و امید که دولتی فرهنگی است پسندیده نیست که در تاریخ بهعنوان دولتی یاد شود که توجه کمی به زبان فارسی داشته است و در زمان این دولت کرسیهای زبان فارسی از فعالیت بازماندند.
باقری بیان کرد: کرسیهای زبان فارسی اهمیت زیادی در ایرانشناسی و شناساندن فرهنگ و ادبیات ایرانی دارد و تا حد زیادی میتواند جلوی ایرانهراسی بایستد ازاینرو ضروری است که به فعالیت این کرسیها توجه شود تا بیشازپیش کارشان را با رونق و امید پیش ببرند.
انتهای پیام/4107/4040/
انتهای پیام/