دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جایگاه سوم تولید کیت ضددرد به ایران تعلق گرفت

محققان ایرانی موفق به تولید نوعی کیت ضددرد و ترمیم‌کننده بافت شدند. ایران با تلاش این محققان در جایگاه سوم تولید این محصول پس از آمریکا و آلمان قرار گرفت.
کد خبر : 385869
thum-edbbb4c54dff0fb7384-641_131966.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کیت ضددرد و ترمیم‌کننده بافت به نام «اتوکین پی‌آر‌پی» با هزینه‌ای بسیار کمتر از نمونه‌های خارجی در داخل تولید می‌شود تا همگان قادر به استفاده از آن باشند. این کیت به‌صورت کاملاً بومی توسط متخصصان ایرانی شرکت دانش‌بنیان نوآوران سلامت ارژنگ تولید شده است.


محمدحسین ارژنگیان مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره تولید این محصول بیان کرد: اتوکین‌تراپی برای درمان بیماری‌های مفصلی کاربرد دارد. این تکنیک درمانی دارای اثر ضددرد و تسکین بالایی است. فرآیند التهابی مزمن را متوقف می‌کند و از طول عمر درمانی بالایی برخوردار است. در اکثر بیماران به‌ویژه آرتروز مفصل زانو و لگن بسیار مؤثر است. تولید این کیت منحصر به دو کشور آمریکا و آلمان بود اما با تلاش محققان کشورمان ،ایران جایگاه سوم تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص داد.


وی به مزیت‌های این محصول نسبت به نمونه خارجی اشاره کرد و گفت: استفاده از لوله‌های شیشه‌ای صیقلی به‌جای سرنگ پلاستیکی در فرآیند خون‌گیری، انکوباسیون و استحصال فرآورده آزادسازی سیتوکین‌های خون را سرعت می‌بخشد و معایب وجود میکروپلاستیک را که نمونه‌های خارجی با آن درگیرند از بین برده است.


ارژنگیان ادامه داد: همچنین همراه‌سازی متد پی‌آر‌پی در کنار اتوکین‌تراپی نیز دارای مزیت‌هایی است؛ بازسازی مفاصل در کنار کاهش درد به دلیل تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در مرحله نهایی درمان در این روش رخ می‌دهد؛ درحالی‌که نمونه وارداتی صرفاً درد را کاهش می‌دهد. همچنین هزینه پایین رقابتی کیت اتوکین در کنار اثربخشی بالای آن مزیت رقابتی برای محصول ایجاد کرده است.


وی در بخش بعدی درباره پی‌آرپی نیز توضیحاتی ارائه داد و ابراز کرد: پلاسمای غنی از پلاکت یا «پی‌آر‌پی» چیزی نیست جز حجمی از پلاسمای خود فرد که غلظت پلاکت آن بالاتر از حد پایه است؛ این فراورده طی یک فرآیند جداسازی از خون تازه و لخته‌نشده تهیه می‌شود. به علت غنی بودن پی‌آر‌پی از پلاکت‌های حاوی فاکتورهای رشد و کارایی آنها در بهبودی بافت‌های آسیب‌دیده استفاده از پلاکت‌ها در ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و بهبود روندهای درمانی گوناگون متداول شده است.


انتهای پیام/4115/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته