دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1398 - 08:10
براتی در گفتگو با آنا:

صنعت هنوز اعتماد و اطمینان لازم را به دانشگاه ندارد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان با بیان اینکه بخش صنعت هنوز اطمینان لازم را به دانشگاه ندارد، گفت:باید خود را به صنعت نشان دهیم که توانایی لازم را داریم.
کد خبر : 385548

حجت‌الاسلام فرج‌الله براتی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، درباره اعلام فهرست مشکلات و نیازهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و ابراز خرسندی رهبر انقلاب از این موضوع و اینکه مقام معظم رهبری فرمودند اکنون نوبت وزارت علوم و دانشگاه‌هاست که برای حل این مسائل وارد میدان شوند؛ اظهار کرد: از زمانی که بنده مسئولیت در دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان گرفته‌ام، نخستین کاری که در مجموعه انجام دادیم این بود که سعی کردیم با صنعت ارتباط نزدیکی داشته باشیم.


وی افزود: با توجه به اینکه خوزستان از لحاظ منابع انرژی در ردیف بالایی قرار دارد و از شرایط بسیار مطلوبی برخوردار است، سعی کردیم با صنعتگران وارد مذاکره شویم؛ بنابراین با وجود اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که صنعتگران باید به سراغ دانشگاه بیایند و به استادان مراجعه کنند؛ اما ما بیشتر به سراغ صنایع رفتیم و البته آنها هم پس از اینکه ما به سراغ‌شان رفتیم، استقبال خوبی برای گفتگو و همکاری نشان دادند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز ادامه داد: دانشگاه ما با شرکت نفت، حفاری و ... قرارداد بست؛ اما هنوز با صنایع فولاد قراردادی منعقد نشده است و جلسات متعددی با آنها داشته‌ایم و این جلسات را با ملی حفاری، شرکت نفت و مناطق نفت‌خیز جنوب نیز برگزار می‌کنیم.


وی یادآور شد: اکنون کالایی را برای شرکت ملی‌ حفاری ایران می‌سازیم به نام stop ring که در راستای انعقاد تفاهم‌نامه با این شرکت برای گسترش زمینه‌های علمی، آموزشی و پژوهشی، رفع نیازهای صنایع کشور به‌ویژه ساخت قطعه‌های مورد نیاز صنایع توسط این دانشگاه است.


براتی خاطرنشان کرد: این دستگاه پیش از این از چین وارد می‌شد؛ اما ما این دستگاه را در دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ساخته‌ایم و مورد قبول هم واقع شده است. در حال انجام اقداماتی هستیم که بتوانیم تولید انبوه آن را نیز بر عهده بگیریم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: در نمایشگاهی که وزارت صنعت برگزار کرده بود، با مدیرعامل شرکت ملی‌ حفاری قراردادی به امضا رسید که رسانه‌ای هم شد. به هر حال موارد چنینی را در راستای ارتباط با صنعت داریم و ادامه هم می‌دهیم؛ اما هنوز صنعت اطمینان لازم را به دانشگاه ندارد، به‌دلیل اینکه تاکنون همکاری‌ای نبوده است. باید خودمان را به آنها نشان دهیم که توانایی زیادی داریم و خودمان را اثبات کنیم. به‌طور مثال همین دستگاهی را که برای ملی‌ حفاری ساخته‌ایم باید بیشتر روی آن مانور رسانه‌ای داشته باشیم تا صنعت قبول کند که ما توانایی زیادی داریم و از نظر فنی توانایی حل مشکلات آنها را داریم و به ما اعتماد کند.


سیر صعودی در اعتمادسازی


وی بیان کرد: به نظر می‌رسد این اعتماد و اطمینان به مرور در حال حاصل‌شدن است و ما در اعتمادسازی سیر صعودی را طی می‌کنیم. به‌ویژه از زمان روی‌کارآمدن دکتر ولایتی و دکتر طهرانچی سیر صعود بیشتر شده است. یکی از مواردی که واقعاً همه از توانایی دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان ابراز شگفتی کرده‌اند، توان این دانشگاه در راه‌اندازی قرارگاه جهادی بود و همه متوجه شدند که دانشگاه آزاد توانی بیشتر از حد تصور دارد.


براتی افزود: قرار است درباره مدیریت سیل کتاب مرجعی آماده و تدوین شود و همکاران ما در گروه‌های عمران، روانشناسی، پزشکی، فرهنگی، اجتماعی، روانشناسی و مشاوره، پدافند غیرعامل و ... هرکدام فصل‌هایی از کتاب را به خود اختصاص داده‌اند. این کتابی که آماده می‌شود کاملاً پژوهشی و علمی است و یکی از اقدامات ما در این کتاب، بحث نظام موضوعات است که در آن به دانشجویان ارشد و دکتری موضوع می‌دهیم، موضوع‌های ما باید حلال مشکلات باشند و درآمدزایی هم برای ما داشته باشند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان درباره انتظاری که دانشگاه باید از صنعت داشته باشد نیز اظهار کرد: به نظرم اگر ما قبول کنیم که می‌توانیم و به‌دنبال شعار نباشیم و فقط در پی حل مسائل و مشکلات باشیم و دغدغه‌مان را با این باور همراه کنیم که می‌توانیم؛ هرگاه به این باور رسیدیم، شکی نیست که حتماً همراه با نتیجه خواهد بود. باید بهانه‌جویی را کنار بگذاریم و حتی گاهی اوقات باید اقداماتی را به‌صورت رایگان انجام دهیم. به‌طور مثال قرار شد که مالچ‌پاشی در استان را به‌طور رایگان انجام دهیم که به‌دلیل سیلی که آمد، موضوع مالچ‌پاشی منتفی شد.


باید مدیریت سنتی را به مدیریت جهادی تبدیل کنیم


براتی تصریح کرد: هنوز استادان و همکاران ما در دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان به این باور نرسیده‌اند؛ به‌طور مثال نگران پیگیری تأمین مالی آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها هستند درصورتی که گاهی اوقات باید بدون پشتوانه کار را کلید زد تا پس از آن مشتری‌ها جلب شده و به سمت ما بیایند. باید مدیریت سنتی را به مدیریت جهادی تبدیل کنیم؛ اما واقع‌گرایانه و نه ایده‌آلیستی و آرمان‌گرایانه.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب