دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مرادی در دیدار با رهبرانقلاب:

نسل امروز در معرض تنازع عقلانیت انفعالی و انقلابی قرار دارد

دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: نسل امروز در معرض تنازع عقلانیت انفعالی و عقلانیت انقلابی قرار دارد.
کد خبر : 383421
636768643768618662_sm.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پیام مرادی عصر امروز در دیدار رمضانی دانشجویان با رهبر معظم انقلاب که در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: مبتنی بر منطق «نقد حکومت آری، نفی حاکمیت هرگز» نکاتی را پیرامون فرصت‌های پیش روی نظام اسلامی در یک دهه آینده مطرح می‌کنم؛ در شرایطی به گفتگو نشسته‌ایم که ملت ایران در ابتدای یک گام جدید قرار دارد.


وی افزود: در این موقعیت تاریخی، برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی باید گذشته را به‌خوبی ارزیابی کنیم. این آگاهی تاریخی کمک می‌کند ایران را با همه فرصت‌های پیش رویش در یک دهه آینده بشناسیم. ما پس از 40 سال، دیگر زمانی برای آزمون‌وخطا نداریم و برای رسیدن به قله پیشرفت باید بدون تسامح، «فرصت‌سازی» را جایگزین «فرصت‌سوزی» کنیم. سؤال اینجاست که چرا نتوانسته‌ایم به برخی اهداف خود آن‌گونه که شایسته است، برسیم. واکاوی جریان مدیریتی و اجرایی کشور که جز ایامی محدود در اختیار یک نحله فکری خاص بوده است، ما را به پاسخ این سؤال نزدیک می‌کند.


دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: جوانی من و این جمع در دوره مدیریت کسانی سپری شد که استاد تمام فرصت‌سوزی هستند. جریانی که با ایده مرکزی «همگرایی با غرب» نزدیک به سه دهه بخش مهمی از مناسبات سیاسی و اقتصادی را معطل نگاه داشت. برجام آخرین دستاورد این مدعیان عقلانیت بود.


مرادی خاطرنشان کرد: آقایان 4 سال از برجام گذشت، به‌اندازه عمر یک دولت گذشت و ما همچنان منتظریم و چه فرصت‌هایی که در این انتظار بیهوده از دست رفت. بااین‌همه عجیب است که همین جماعت «با فلانی تا 1400» حالا با توهم تفکیک لیبرالیسم از امپریالیسم، منتظر انتخابات 2020 نشسته‌اند؛ همین جماعت در ادامه تناقض‌هایشان از «پرواز مستقیم تهران- نیویورک» به ترساندن مردم از حضور «ناو لینکلن» در خلیج‌فارس رسیده‌اند. نتیجه این مارپیچ خطرناک ناکارآمدی، فرافکنی و بن‌بست‌نمایی، شرطی شدن جامعه در برابر تحریم‌های آمریکا و آسیب‌هایی است که در حوزه اقتصادی و خصوصاً در بخش نفت و پول نمایان شده است.


وی عنوان کرد: میزان اثرگذاری تحریم بر اقتصاد یکی از سؤال‌های مردم کوچه و بازار است. وابستگی تاریخی بودجه به نفت، زمینه‌ساز تحریم‌های نفتی و پاشنه آشیل دولت‌ها شده است. وزارت نفت در این جنگ اقتصادی یکی از سنگرهای جبهه خودی است که باید آماده باشد. وزیر محترم نفت می‌گوید این وزارتخانه یک‌سال است که آرایش جنگی گرفته است، اما در خفا، باید پرسید جناب همیشه وزیر نفت، چرا نتایج این آرایش جنگی مخفیانه در زندگی مردم محسوس نیست. خروجی عملکرد وزیر کرسنت، توتال و IPC، وزیر حذف کارت سوخت، استخدام رانتی نمایندگان مجلس و آقازاده‌ها در وزارت نفت، فرصت‌سوزی بزرگی به نام خام‌فروشی بوده است که تناسبی با شرایط تحریمی و جنگ اقتصادی ندارد.


دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تصریح کرد: شاهد این مدعا این است که در تمام دوران وزارت آقای زنگنه ساخت هیچ پالایشگاهی آغاز نشده است. این در حالی است که ما در حوزه نفت، فرصت بزرگی به نام ساخت پتروپالایشگاه‌ها، تولید فرآورده‌های نفتی و افزایش مشتریان نفت کشور را در اختیارداریم که می‌تواند تحریم‌های نفتی را کم‌اثر و حتی بی‌اثر کند.


مرادی اظهار کرد: کاهش ارزش پول ملی به کمتر از یک‌چهارم در کمتر از یک‌سال و کاهش قدرت خرید به‌نحوی‌که تهیه برخی کالاهای عادی به آرزو تبدیل‌شده، در شرایطی اتفاق می‌افتد که دولت میلیاردها دلار ارز دولتی را بدون نظارت میان عده‌ای تقسیم کرده تا با آن غذای سگ و لوازم‌آرایشی بخرند و یا جنس وارد کنند و با قیمت آزاد به مردم بفروشند؛ بساطی درست‌شده است که از جیب کارگر و کارمند میلیاردها تومان با همین بازی‌های ارزی به جیب عده‌ای نوکیسه واریز شود.


وی اضافه کرد: مردم با دیدن این نابسامانی‌ها از خود سؤال می‌پرسند مسئول رسیدگی به این ولنگاری ارزی چه کسی است؛ وقتی رئیس‌جمهور که خود در این زمینه مسئولیت مستقیم دارد مانند مردم از تقلب واردکنندگان گلایه می‌کند، باید به کجا شکایت برد؛ چرا نمایندگان مجلس در برابر عرضه مبهم 50 تن طلا و قریب به 30 میلیارد دلار ذخایر ارزی کشور سکوت کرده‌اند؟ چرا باید شأن نظارتی مجلس به خاطر اشتراک منافع سیاسی رئیس مجلس و رئیس دولت تا این اندازه کاهش یابد.


دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اعلام کرد: گویا در این شرایط ریاست محترم جمهور به‌تازگی فهمیده‌اند اختیار کافی برای اداره امور مملکت را ندارند؛ بعدازاین همه انعطاف نظام اسلامی در مواجهه با ایده‌های دولت یازدهم و دوازدهم، صحبت کردن از کمی اختیارات دقیقاً نمک‌نشناسی است. این در حالی است که جنابعالی با تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی چنان اختیاراتی به رئیس دولت داده‌اید که حتی حامیان آن‌ها هم تعجب کرده‌اند. در مواجهه با این بی‌اخلاقی‌ها سؤال اساسی‌تر این است که چرا باید چنین مدیرانی به سطح کلان سیاست‌ورزی در جمهوری اسلامی برسند؟ پاسخ این سؤال را باید در اشکالات موجود در ساختار سیاسی و اجتماعی کشور جستجو کنیم.


وی ادامه داد: مسئولیت‌ناپذیری و فرافکنی گروه‌های سیاسی، فرصت‌سوزی آشکاری است که به کشور آسیب‌زده است. فی‌المثل جماعتی که تا دیروز حمایتشان از جناب روحانی را تکرار می‌کردند، امروز می‌خواهند خیلی یواشکی با دولتی‌ها فاصله‌گذاری کنند و بهانه‌شان نظارت استصوابی شورای نگهبان است، می‌گویند این‌یکی، آن‌که ما می‌خواستیم نبود و میان بد و بدتر انتخاب کردیم و گزینه مطلوبی نداشتیم. خوب است آقایان پاسخ بدهند اولاً اعضای شورای اسلامی شهر تهران که بدون نظارت استصوابی انتخاب شدند به‌جز بازی اسم و فامیل چه دستاوردی داشته‌اند. ثانیاً مگر در همین دولت، اکثریت کابینه را تصاحب نکرده‌اید؟ مگر وزرایی چون ربیعی، نعمت‌زاده، آخوندی و زنگنه، وزرای دولت مطلوبتان نبودند؟


مرادی اشاره کرد: جریان اصولگرایی هم اما از این قاعده مستثنا نیست. اگر اصلاح‌طلبان با تلقی لیبرال از مفهوم آزادی نسبت خود را با گفتمان انقلاب اسلامی از دست داد، جریان اصولگرایی نیز سال‌هاست که با برخورد منفعلانه با مفهوم آزادی و گرفتار شدن در قبیله‌گرایی سیاسی، سطح سیاست‌ورزی خود را به جلسات محفلی پشت درهای بسته، تقلیل داده درحالی‌که عرصه سیاست، میدان فعالیت اجتماعی است. ازاین‌رو معتقدیم دوگانه منسوخ اصلاح‌طلبی و اصول‌گرایی، مدت‌هاست که منطبق بر واقعیت‌های جامعه نیست و تداوم آن یک فرصت‌سوزی آشکار است.


وی اذعان کرد: تجربه نشان داده است وجود یک دولت لیبرال، با شاخصه‌های ضد عدالت، به‌طور طبیعی گفتمان عدالت را بازتولید می‌کند. عدالت شاخصه اصلی پایگاه گفتمانی جریان انقلابی است و آنچه ازاین‌پس اهمیت مضاعف می‌یابد، جلوگیری از شکل‌گیری نسخه‌های انحرافی و دکان خودنمایی و جلوه‌فروشی با برند عدالت‌خواهی است. ساختارشکنی، برخورد عصبی و یا زیر سؤال بردن نهادهای مجری عدالت، فرصت عدالت‌خواهی مسئله‌محور و ساختارمند را از بین خواهد برد.


دبیر انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود: بر اساس آنچه گفته شد، فرصت بازسازی ساختار سیاسی کشور، تنها با ورود جوانان به حلقه بسته و خسته سیاست‌مداران پا به سن گذاشته و به رسمیت شناختن صورت‌بندی‌های جدید سیاسی ممکن است.


مرادی تأکید کرد: رسیدن به این هدف خود می‌تواند حلال بسیاری از مشکلات باشد؛ به‌عنوان‌مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز از حضور جمعی از ابوالمشاغل‌هایی رنج می‌برد که به علت تعدد مسئولیت‌ها و عضویت هم‌زمان در ده‌ها شورای مشابه، تمرکز کافی برای سیاست‌گذاری فرهنگی ندارند. گرچه این شورا دچار ضعف در عملکرد بود؛ اما پیش‌ازاین شأن قانونی آن رعایت می‌شد. نیک مستحضرید که مدت‌هاست جلسات شورا به دلیل اختلاف‌نظر سیاسی رئیس آن با برخی اعضا، تشکیل نمی‌شود. وقتی عالی‌ترین نهاد فرهنگی کشور به دلیل رفتارهای متفرعنانه تعطیل می‌شود، نتیجه‌اش مجوزهای بی‌حساب‌وکتاب ارشاد و سلبریتی‌پروری غیرحرفه‌ای و کاسبی ستاره مربعی سازمان صداوسیماست.


وی ادامه داد: در این موقعیت تاریخی سرنوشت انقلاب اسلامی تحت‌الشعاع نزاع میان دو گفتمان قرارگرفته است و نسل امروز در معرض تنازع «عقلانیت انفعالی» و «عقلانیت انقلابی» قرار دارد. از یک‌سو گفتمان همگرایی با غرب تلاش می‌کند با شعار عقلانیت، باورهای انقلابی را استحاله کند. در نگاه این جریان دهه پیش رو دهه تهدیدهاست و ما در یک بن‌بست قرار داریم که تنها راه خروج از آن، معامله با آمریکاست. در مقابل اما گفتمان انقلاب اسلامی قرار دارد که عقلانیت را از ارکان اساسی اندیشه امام خمینی (ره) می‌داند و دهه پیش رو را دهه فرصت‌ها می‌نامد.


نماینده اعضای انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل کشور در پایان سخنان خود گفت: راه‌کار قطعی حل مشکلات کشور، ایستادگی و نوگرایی است. ما اگر توانستیم تهدید جنگ را به فرصت امنیت و اقتدار تبدیل کنیم، اگر توانستیم از کمبود کادر و امکانات درمانی به پیشرفت علمی و تربیت نسلی از دانشمندان متخصص برسیم، اگر توانستیم عقب‌ماندگی دانشگاه‌ها را به رشد علمی تبدیل نماییم، قطعاً می‌توانیم از بن‌بست تحریم‌ها فرصتی برای جهش تاریخی اقتصادی بسازیم. حتماً خواهیم توانست با فرصت جوان‌گرایی به معضل ناکارآمدی پایان دهیم. این دهه متعلق به ماست.


انتهای پیام/4115/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب