دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا تنش‌های اقتصادی ترامپ تمامی خواهد داشت؟

تبعات تنش‌های اقتصادی ترامپ بیش از پیش‌بینی‌های او جلو خواهند رفت، اما آیا تمام خواهند شد؟
کد خبر : 383116
3.jpg

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، در روزهای گذشته قیمت جهانی نفت در معاملات بازارهای جهانی به بالاترین سطح خود در دو هفته اخیر رسید که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان همخوانی با شدت تحولات خاورمیانه نداشت.


هرچند عربستان و امارات سعی دارند با افزایش تولید نفت خود، جایگزین مطمئنی برای نفت ایران باشند اما بار دیگر مشخص شد جایگزینی نفت ایران تنها عامل برای ثبات بازار جهانی نفت نیست.


جبهه دیگر جنگ اقتصادی ترامپ در چین با تغییر تعرفه‌ها و تحریم هوآوی با شدتی بیشتر از تنش‌های بازار نفت در جریان است.


ژاپن با تهدید تویوتا و همچنین سایر کشورهای خودروساز آسیایی نیز به همین منوال درگیر تنش‌های اقتصادی ترامپ هستند.


حال سؤال اینجاست آیا تنش‌های اقتصادی ترامپ تمامی خواهد داشت؟


برای یافتن جواب این سؤال کافی است اخبار مذاکرات آمریکا با چین را دوباره مرور کنیم، روند مذاکرات چین و آمریکا که به نظر می‌رسید به‌خوبی پیش می‌رود و دو طرف خود را برای برگزاری دور پایانی آن آماده می‌کردند و تحلیلگران سیاسی و اقتصادی به بازگشت دوران آرامش امیدوار بودند ناگهان ترامپ با انتشار توئیتی مدعی شد که قصد دارد، تعرفه واردات اقلامی چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار را از ۱۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش دهد، همچنین از علاقه‌اش برای توقف مذاکرات تجاری با چین پرده برداشت.


در سوی دیگر نیز ترامپ به مهلت 6 ماهه خود به خودروسازان آسیایی نیز پایبند نبود و اخیراً آن‌ها را به آنچه که وی آن را تهدید برای امنیت ملی آمریکا خواند، به اجرای سیاست‌هایی تهدید کرد که به تنش بیشتر در این حوزه منجر خواهد شد.


تنش‌های اقتصادی ترامپ با اعزام نیروهای نظامی به منطقه خاورمیانه و ساخت چهره‌ای عصبانی و مصمم از آمریکا نیز حمایت رسانه‌ای می‌شود.


کارشناسان سیاسی به این نتیجه رسیده‌اند که ترامپ به‌طور لحظه‌ای در ذهنش سیاستی را طرح کرده و بدون اینکه به عواقب درازمدت آن توجهی کند آن را اجرایی می‌کند؛ خاصه اگر این موضوع به خراب کردن دستاوردهای اوباما مربوط شود که دیگر هرگز در اجرای آن تعلل نخواهد کرد.


آنچه باید به آن یقین داشت این است که چهره مصمم ترامپ، چهره‌ای رسانه‌ای است و توافق با او اگر دست‌یافتنی بود چین و ژاپن و سایرین به آن دست‌یافته بودند و اگر تمام‌شدنی بود تا به امروز در لابه‌لای تنش‌های ایجادشده او در بازارهای جهانی جایی به پایان رسیده بود.


انتهای پیام/4129/4083


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته