دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 ارديبهشت 1398 - 10:32
نادری:

دانشگاه صنعتی امیرکبیر رتبه نخست ثبت پتنت بین‌المللی را کسب کرد

مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این مؤسسه آموزش عالی در ارسال و ثبت پتنت بین‌المللی در کشور رتبه نخست را از آن خود کرده است.
کد خبر : 382833

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مالک نادری با اشاره به اینکه دانشگاه امیرکبیر رتبه اول کشور در ارسال و ثبت پتنت بین‌المللی را دارد، افزود: کانون پتنت ایران که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می‌کند گزارشی از روند ارجاع و ثبت اختراع را در کشور اعلام کرده است.


وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی مؤثری که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است براساس اعلام کانون پتنت ایران توانستیم با اختلاف بسیار زیاد در رتبه نخست ارجاع و ثبت پتنت بین‌المللی در کشور قرار گیریم.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: این دانشگاه با ارجاع 108 پتنت بین‌المللی  رتبه نخست ارجاع را کسب کرده که براین اساس در مجموع 25 درصد کل پرونده‌های ارسالی پتنت‌های بین‌المللی  در میان دانشگاه‌ها به کانون پتنت ، مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.


نادری اظهار کرد: در ثبت پتنت بین‌المللی نیز دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ثبت 22 پتنت تأیید شده نیز توانست رتبه نخست در کشور را به خود اختصاص دهد.


وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف و مرکز رشد تجهیزات پزشکی نیز هرکدام با ثبت 9 پتنت بین‌المللی  در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: این دانشگاه از سوی دفاتر همکار نمونه کانون پتنت نیز با 207 امتیاز رتبه اول و دانشگاه صنعتی شریف با 79 امتیاز رتبه دوم و دانشگاه تربیت مدرس با 69 امتیاز رتبه سوم را کسب کرده‌اند.


نادی گفت: برنامه داریم دفتر پتنت آفیس را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسعه دهیم و دفتر تیسک مربوط به سازمان مالکیت معنوی را نیز در این دانشگاه راه‌اندازی کنیم.


وی ادامه داد: این دفتر فعالیت‌های مربوط به ارزیابی و توسعه تکنولوژی پتنت برای منطقه و خاورمیانه را پیگیری خواهد کرد.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در سال‌های گذشته تنها پتنت‌ها و اختراعات داخلی که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مورد ارزیابی قرار می‌گرفت در ارتقای استادان نقش داشت اما با توجه به عملکرد خوب دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این دانشگاه جز پنج مرکز داوری اختراعات مورد تأیید وزارت علوم انتخاب شده است.


وی اظهار کرد: بنابراین اختراعاتی که از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر مورد داوری قرار می‌گیرد در ارتقای اساتید لحاظ خواهد شد.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در دانشگاه در حال برنامه‌ریزی برای فروش پتنت هستیم  و اکنون دو پتنت دانشگاه درخواست کننده خارجی دارد.


نادری عنوان کرد: در سال گذشته قانونی توسط مجلس به عنوان بند ت تبصره 9 تصویب شد که براساس آن مؤسسات و شرکت‌های سودده باید 40 درصد از بودجه تحقیقاتی خود را برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها اختصاص دهند.


وی خاطرنشان کرد: اواخر مردادماه آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون اعلام شد و پس از آن دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تمامی صنایعی که اسامی آنها در لیست این قانون قرار داشت ارتباط ایجاد کرد.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: براساس اعلام وزارت علوم و خزانه کشور براساس این قانون دانشگاه صنعتی امیرکبیر قراردادهای زیادی با صنایع منعقد کرده است.


وی تأکید کرد: در مجموع در سال گذشته براساس این قانون دانشگاه صنعتی امیرکبیر 13 میلیارد تومان قرارداد با صنایع مختلف منعقد کرده است و دانشگاه تهران با حدود 6 میلیارد تومان در رده‌های بعدی قرار دارد.


مدیرکل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: میزان قراردادهای صنعتی دیگر دانشگاه‌های کشور براساس این قانون 2 و یا 3 میلیارد تومان بوده است.


نادی گفت: امسال نیز این قانون به عنوان بند ح تبصره 9 است که برنامه داریم از آیین مسیر قراردادهای بیشتری را منعقد کنیم.


انتهای پیام/4107/4021/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب