چاپ 16 هزار عنوان کتاب کمکآموزشی در 2 سال اخیر
به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سیده فاطمه ذوالقدر در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در جریان سؤال از محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه با توجه به رشد بیرویه آموزشگاههای علمی آزاد و کتابهای کمکآموزشی که حداقل استانداردهای لازم را ندارد برنامههای درسی آموزش و پرورش را تهدید میکند؛ چه اقداماتی برای جلوگیری از تهدیدها و همچنین هدایت آموزش و پرورش در مسیر درست آن و حذف مافیای کنکور صورت گرفته است، اظهار کرد: استرس امتحان و فشارهای روانی آن به یک آسیب جدی برای دانشآموزان و خانوادهها تبدیل شده و نظام آموزش و پرورش به ساختاری تبدیل شده که پرورش را فدای آموزش کرده و همین نقش آموزشی را هم درست انجام نمیدهد.
وی اضافه کرد: وضعیت بهگونهای است که دانشآموزان برای مقابله و کاهش این استرسها چارهای جز پناه بردن به بستههای آموزشی و کلاسهای کمکآموزشی و کتابهای کمکآموزشی راه دیگری ندارند. آیا آموزش و پرورش توانسته تکلیفی که قانون اساسی برای او مشخص کرده را به درستی انجام دهد و عدالت آموزشی را تأمین کند؟
ذوالقدر با بیان اینکه هزینههای سنگین که با توجه به شرایط اقتصادی به مردم تحمیل میشود، تصریح کرد: اول سال تحصیلی آموزش و پرورش اعلام شد؛ معرفی و فروش کتابهای کمکآموزشی در مدارس مطلقاً ممنوع است اما 25 درصد عناوین فروشرفته در مهرماه کتابهای کمکآموزشی بوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: براساس آمار و اطلاعات موثق بیش از نیمی از همه صفحات کتابهای منتشر شده و حدود 60 درصد بهای کل کتابهای منتشر شده مربوط به کتابهای کمکآموزشی است که رقم بسیار قابل توجهی است.
وی اضافه کرد: در دهه 60، 284 عنوان کتاب درسی منتشر شد ولی در دو سال اخیر 16 هزار عنوان کتاب کمک آموزشی چاپ شده؛ آقای وزیر اگر در عملکرد سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نگاهی میکردید متوجه چرخه معیوب این سازمان میشدید.
ذوالقدر تصریح کرد: آقای وزیر خود میداند این فرآیند مشکلدار چگونه اداره میشود. مأموریت این سازمان تألیف کتب درسی است اما از این مأموریت انحصاری فاصله گرفته و به سمت منابع کمکآموزشی رفته چون خلأ در کتابهای درسی به وجود آورده که فقط از طریق این کتابها قابل رفع است و مأموریت این سازمان تألیف کتب درسی است چرا به این سمت رفته است؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: سازمان پژوهش و برنامهریزی کتب درسی بدنه اصلی و رسمی آموزش و پرورش است و حلقه اتصالی با بازار کتب کمکآموزشی و ناشران آن ایجاد کرده که با درج مهر رشد مهر تأیید به اعتبار آنان زده و زمینهساز افزایش تیراژ و تنوع کتب شده است که مصداق رشد را در نمایشگاه بینالمللی کتاب دیدیم و هر سال میبینیم.
ذوالقدر خطاب به بطحایی اظهار کرد: مجوز بهرهبرداری از کتابهای کمکآموزشی را شما طبق مصوبه 828 شورای عالی آموزش و پروش در مدارس دادید. نمونه از این همکاری امضای تفاهمنامه با آموزشگاههای کنکور در مدارس در روزهای آخر هفته است. مستندات وجود دارد که این آزمونها هنوز در مدارس برگزار میشود و کسی ابلاغیه شما را جدی نگرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شما از یک سو به مؤسسات مجوز فعالیت میدهید و از سوی دیگر از فعالیت آنها شاکی میشوید و توئیت میکنید که این یک تناقض آشکار در عملکرد آموزش و پرورش است.
وی گفت: مؤلفان کتب درسی آموزش و پرورش با این مؤسسات همکاری میکنند و خودشان مؤلف این کتابها هستند چون خودشان نقص کارشان را میدانند و خلأهایی را ایجاد میکنند دانشآموزان ناچار نیاز به کتابهای کمک آموزشی داشته باشند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: مقام معظم رهبری هشدارهایی در خصوص نظام تألیف دادهاند و تربیت رسمی کشور و آموزش و پرورش دادهاند و هشدار دادند نباید هیچ نظام دیگری نباید در کنار این نظام وارد شود و بخواهد مقابله کند.
ذوالقدر با اشاره به گرانی کاغذ گفت: گرانی کاغذ که حوزه نشر را با مشکل مواجه کرده، گفت: این کمبود فضای مطبوعات کشور را با مشکل مواجه کرده اما کماکان فضای نشر در حوزه کتب کمک آموزشی را داریم آقای وزیر پاسخگوی این سؤال باشید که چه شکاف عظیمی را در آموزش و پرورش ایجاد کردهاید که با وجود گرانیها خانوادهها ناگزیرند برای پرکردن ضعفهای آموزشی از این کتابها استفاده کنند. آیا با این تجاریسازیها از آموزش چه انتظاری دارید؟
وی اضافه کرد: با چنین روشهایی فرزندانمان نهتنها مهارت برای شروع کسبوکار را نمیآموزند بلکه مهارتهای زندگی را هم فرا نمیگیرند و افزایش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی را شاهد هستیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گردش مالی این مؤسسات بیشتر از 10 هزار میلیارد تومان است در حالی که بودجه آموزش و پرورش 50 هزار میلیارد تومان است که فقط حدود یک و نیم درصد برای هزینههای آموزشی و مابقی برای حقوق معلمان است و متأسفانه آموزش و پرورش خودش در چاپ کتابهای کمکآموزشی منتفع است و جلوی آن را نمیگیرد و کسی از کارگروهی که وزیر به آن اشاره کرد ندارد.
انتهای پیام/4034/4123/پ
انتهای پیام/