دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1398 - 06:16
چرخ دانشگاه/38؛

فناوران دانشگاه آزاد اراک موفق به ساخت دستگاه جداکننده درخت شدند

فناوران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک موفق به تولید اولین جداکننده درخت با قابلیت نصب بر روی تراکتور شدند.
کد خبر : 379650
1432034049387_4-th3.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربردی شدن علم یکی از موضوعات حائز اهمیت در میان پژوهشگران و دانشگاهیان است. پژوهشگران در چند سال اخیر در کنار پرداختن به موضوعات تئوری و نظریه‌سازی، بر تأثیر و نتیجه‌ تحقیقات برای حل مسئله‌ تمرکز دارند.


در این میان پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به بحران‌ها و چالش‌های پیشروی کشور درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند. جابه‌جایی درختان از محلی به محل دیگر کشور یکی از معضلات حوزه زیباسازی شهری و پارک‌های جنگلی به‌شمار می‌رود که محققان دانشگاه آزاد اسلامی اهتمام ویژه‌ای در رفع آن داشته‌اند.


پرونده چرخ دانشگاه‌ با معرفی این پژوهشگران سعی می‌کند اقدامات شگرف محققان را به گوش جامعه نخبگان و مسئولان برساند تا شاید  با مراکز مورد نیاز این تحقیقات کاربردی، وارد همکاری و تعاملات دو طرفه شوند.


محمد مسلمی سرپرست واحد فناور مدرن صنعت کارآفرین، درباره نوع عملکرد و مکانیزم جابه‌جایی درخت  گفت: مکانیزم تولیدشده در نوع خود بی‌نظیر است و نمونه داخلی و خارجی ندارد. نمونه‌های خارجی به صورت یک ماشین یکپارچه طراحی و تولید شده‌ است، ولی دستگاه ساخته شده توسط فناوران دانشگاه قابلیت نصب بر روی تراکتور را نیز دارد.


فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ادامه داد: به‌دلیل شرایط آب‌وهوایی مختلف در فصول سال، شهرداری‌ها و ادارات زیباسازی برای تأمین نیازهای خود و حل مشکلات ناشی از جابه‌جایی درختان و حفاظت درخت از گزند صدمه از این دستگاه استفاده می‌کنند. نمونه‌های خارجی با استانداردها و شناسه‌های خاک ایران سازگار نیست.


مسلمی اظهار کرد: درحالی قیمت نمونه‌های خارجی این محصول به بیش 700 میلیون تومان می‌رسد که دستگاه ساخته شده توسط این واحد فناور فقط 70 میلیون تومان هزینه را دربرمی‌گیرد.


وی با اشاره نبود سرمایه در گردش برای تولید و بازارسازی محصول بیان کرد: ساخت دستگاه جابه‌جایی درختان توسط 6 نفر از دانشجویان مکانیک و کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ساخته شده است.


فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک درباره ویژگی‌های این محصول دانش‌بنیان گفت: قیمت بسیار پایین نسبت نمونه‌های خارجی، قابلیت نصب بر روی انواع تراکتور، قابلیت چندکاره بودن دستگاه،‌ جدا کردن حجم بیشتری از خاک و خدمات پس از فروش از ویژگی‌های این دستگاه محسوب می‌شود.


سرپرست واحد فناور مدرن صنعت کارآفرین در پایان خاطرنشان کرد: برای تجاری‌سازی و بازارسازی این محصول، ارائه تسهیلات مالی و تسهیل در روابط اداری و بروکراسی بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد.


انتهای پیام/4122/4116/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب