آماری از تعداد اعزامشدگان به فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت ندارم
منصور غلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره فرصت مطالعاتی اساتید در جامعه و صنعت اظهار کرد: «طرح فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت از ابتدای سال 98 شروع شده است و تعدادی اعزام شدهاند».
وی در پاسخ به این سؤال که چند نفر از اساتید به این طرح رفتهاند، گفت: «در حال حاضر آماری در اختیار ندارم، چراکه این موضوع برای استخدام اساتید پیمانی جدید است، ولی از سال 99 به بعد، شاهد افزایش حضور اساتید جوان در صنعت خواهیم بود».
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: «معمولاً اساتید 6 ماه ابتدایی را به صنعت رفته، کار خود را شروع کرده و تجربه کسب میکنند، سپس 6 ماهه دوم را بهعنوان فرصت مطالعاتی میگذرانند»
در سال تحصیلی جدید یک هزار و ۵۰۰ نفر به عنوان استاد جوان در مجموعه دانشگاههای کشور استخدام شدهاند که باید در این فرصت مطالعاتی خود را محک بزنند و با تجربه کردن حضور در صنعت، به دانشگاه برای تدریس کردن بازگردند. این در حالی است که تنها ۵۰ نفر یعنی ۳ درصد این افراد در سال جاری در فرصتهای مطالعاتی صنعت حضور پیدا کردهاند که جای بسی تأمل دارد.
یکی از ایرادات طرح وزارت علوم در خصوص فرصت مطالعاتی ۶ ماهه اساتید این است که صنایع در برخی از رشتههای علوم انسانی، علوم پایه و... فعال نیستند و عملاً دوره مطالعاتی مذکور برای اساتیدِ برخی رشتهها معنا و مفهومی ندارد. ضمن اینکه صنایع ما غالباً کار پژوهشی انجام نمیدهند و فرستادن یک استاد برای تحقیقات علمی در صنعت فایده مورد انتظار را برای مجموعه دانشگاه ندارد.
به نظر میرسد که طرح ۶ ماهه فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی جوان در صنعت نیاز به بازنگری دارد و باید با یک سازوکار مشخص و دقیق ارتباط دانشگاه با صنعت تقویت شود.
انتهای پیام/4118/
انتهای پیام/