دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1398 - 10:42
غلامی در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛

رتبه علمی کشور به جایگاه پانزدهم می‌رسد/ حمایت از پایان‌نامه‌های کاربردی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح دستاوردهای علمی کشور بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود رتبه علمی کشور به جایگاه پانزدهم در دنیا برسد.
کد خبر : 468507
AG8I0224.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی صبح امروز در حاشیه کنفرانس ملی سرمایه انسانی در جمع خبرنگاران با اشاره به ایام‌الله دهه فجر و دستاوردهای علمی در 40 سال گذشته اظهار کرد: با پایان 41 سالگی پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تثبیت جایگاه علمی کشور در جهان هستیم و با وجود تنگناها هر ساله بر میزان پیشرفت‌ها افزوده می‌شود.


وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از دانشگاه‌ها در اوایل دهه 60 با تغییرهای اساسی روبرو شدند چراکه در آن زمان بسیاری از کارشناسان و پزشکان خارجی تصمیم گرفتند که ایران را ترک کنند. دانشگاه‌ها در مواجهه با این اتفاق باید جای خالی آنها را پر می‌کردند؛ در این مسیر دانشگاه‌ها تا دهه 70 توانستند نیروی انسانی تحصیل‌کرده را برای کشور تربیت کنند و امروز اکثر مسئولان، کارشناسان و کارکنان کشور تحصیل‌کرده داخل هستند و این دستاورد بزرگی است.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در اوایل دهه 70 توسعه پژوهش در دانشگاه‌ها مدنظر قرار گرفت، این هدف با پذیرش دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی آغاز شد و بعد از توسعه این مسیر توانستیم در اواخر دهه 80 رتبه علمی کشور را به سرعت ارتقا دهیم. خوشبختانه هنوز هم رتبه علمی کشور خوب است.


غلامی اضافه کرد: در دهه 90 هم کاربردی شدن علوم در دستور کار قرار گرفت این هدف هم با ایجاد مراکز رشد و پارک‌ها در داخل و خارج دانشگاه‌ها دنبال شد. اکنون 196 مرکز رشد و 43 پارک علم و فناوری در کشور داریم که به صاحبان ایده‌ها نو و شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات متعدد ارائه می‌دهند.


وی تصریح کرد: در این مسیر توجه به پایان‌نامه‌های کاربردی، ارتباط با صنعت برای کارآموزی دانشجویان، فرصت مطالعاتی در صنعت، قراردادهای همکاری با صنعت نیز مورد حمایت قرار گرفت و خوشبختانه اکنون آثار آن نمایان شده است.


وزیر علوم درباره جایگاه علمی کشور گفت: بعد از گذشت 41 سال از عمر انقلاب اسلامی دیگر مقایسه با قبل انقلاب معنی ندارد چراکه با تحول عظیم علمی در دنیا مواجه بودیم. اکنون در منطقه جایگاه اول علمی و در جهان جایگاه 16 داریم که طبق بررسی‌های جدید پیش‌بینی می‌شود به جایگاه 15 علمی جهان برسیم.


غلامی در ادامه بیان کرد: نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که با وجود تحریم‌ها توانسته‌ایم همگام با دانشگاه های جهان پیشرفت کنیم. مردم و جوانان به این دستاوردها امید دارند. کشورهای منطقه برای رسیدن به این جایگاه راه‌ها مختلفی را طی کرده‌اند و اخیرا با اجاره دانشمندان قصد دارند رتبه علمی خود را ارتقا دهند، باید بدانیم که رقابت علمی جدی است و نباید هیچگاه پیشرفت علمی را متوقف کنیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: بیشتر دانشگاه‌های کشور دنبال فعالیت در حوزه آی تی هستند تا بتواند در فضای جدید علمی دنیا و به خصوص در حوزه هوش مصنوعی همکاری و هم افزایی علمی و فناوری داشته باشد. اخیراً هم کاری به یاد جمعی از دانش‌آموختگانی که جانشان را از دست داده‌اند شروع شده ولی اینکه نامش چه باشد بعداً درباره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب