دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1398 - 13:11
روایتی از یک نمایشگاه؛

پشت پرده غرفه‌های چند صدمتری تا تبلیغات اغواکننده چیست؟

این روزها حال هرکدام از ناشران دانشگاهی هم در نمایشگاه کتاب خوب نباشد، اما چرخ گردون به نفع بعضی‌ها خوب می‌چرخد.
کد خبر : 377936
113992.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا_محسن محمدی، گرانی کاغذ در روزها اخیر سروصدای زیادی را به‌همراه داشته است حتی مقام معظم رهبری نیز در بازدید خود از سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نسبت به این موضوع به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر دادند؛ این گرانی کاغذ منجر به گران شدن کتاب‌ها شده است، همچنین کاهش قدرت خرید مردم به دلیل تورم و افزایش نرخ ارز رونق نمایشگاه کتاب امسال را نسبت به سال‌های گذشته کمتر کرده است.


اما تا هفتمین روز از سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حال هرکدام از ناشران خوب نباشد چرخ گردون روزگار به کام بعضی از غرفه‌های خاص، خوب می‌چرخد!


غرفه‌هایی که در انتهای بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفته‌اند همخوانی با تعریف‌های نشر دانشگاهی ندارد چون نه به‌‌عنوان منبع درسی در دانشگاه کاربردی دارد نه از سوی اساتید مطرح دانشگاهی تألیف شده‌اند.


غرفه‌هایی که ازلحاظ وسعت نیز با غرفه‌های انتشارات بزرگ دانشگاهی همخوانی ندارند.


راز غرفه‌های چندصدمتری چیست؟


درحالی‌که انتشارات دانشگاه‌های مختلف موفق به دریافت غرفه‌های متناسب با حجم کتاب‌های منتشرشده خود نشده‌اند اما انتشارات کتاب‌های کمک‌آموزشی و شبیه‌سازی آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکترا و... غرفه‌های بسیار بزرگ دریافت کرده‌اند بر اساس گفته‌‌های مسئولان غرفه‌های انتشارات دانشگاهی معیار و ملاک برای تخصیص غرفه به ناشران دانشگاهی چندان سازوکار و روند روشنی ندارد چراکه بعضی از انتشارات دانشگاهی با وجود چاپ بیش از پانصد عنوان کتاب دانشگاهی در چهار سال گذشته تنها توسط توانسته‌اند بیست متر غرفه دریافت کنند اما بعضی از ناشران دیگر نیز با تعداد کتاب‌های کمتری توانستند غرفه‌هایی با متراژ بالاتری دریافت کنند.


سید عباس حسینی نیک مسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در پاسخ به خبرنگار آنا گفت: در حالت کلی فضای اختصاص داده شده به ناشران بسیار زیاد است و با فضای کمتر از فضای فعلی نیز می‌‌توان تمام ناشران را سامان‌دهی کرد بعضی از انتشارات بخش مهمان و بخش ویژه تدارک دیده‌اند که ضروری نیست.


با تمام این تفاسیر معیار مشخص و روشنی برای تخصیص غرفه به ناشران کتاب‌های کمک‌آموزشی و برگزارکننده آزمون‌های آزمایشی وجود ندارد.


ثبت‌نام آزمون‌ها تخلف یا تضاد با روح نمایشگاه؟


شاهد این هستیم که در غرفه ناشران کتاب‌های کمک‌آموزشی و کتاب‌های آمادگی برای آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکترا در بخش ناشران دانشگاهی بخش ویژه‌ای برای ثبت‌نام آزمون آزمون‌های آزمایشی در نظر گرفته شده است در روزهای گذشته نمایشگاه تعدادی از ناشران به کمیته تخلفات چه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شکایتی مبنی بر انجام فعالیت‌های خارج از روح برگزاری نمایشگاه ارائه دادند بیشترین تخلفات در غرفه‌های ناشران کودک و نوجوان دیده می‌شود که با عرضه بازی‌های فکری عملاً نمایشگاه کتاب را زیر سؤال برده بودند اما ناشران کمک‌آموزشی نیز با ثبت‌نام آزمون‌های آزمایشی خوب برگزاری این نمایشگاه بزرگ فرهنگی را به سخره گرفته‌اند.


مؤلفان دست‌چندم جایگزین اساتید مطرح می‌شوند؟


با نگاه به کتاب‌های ناشران کمک‌آموزشی مشاهده می‌شود که این کتاب‌ها توسط اساتید مطرح یا اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها نوشته نشده‌اند و درواقع ناشران از مؤلفانی که حق تألیف کمتری دریافت می‌کنند برای تألیف کتاب‌های کمک‌آموزشی و آمادگی برای آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکترا بهره می‌گیرند.


تبلیغات اغواکننده توسط مؤسسات کنکوری! ناشران کتاب‌های کمک‌آموزشی و مؤسسات برگزاری آزمون‌های آزمایشی به‌صورت گسترده در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دیده می‌شود این تبلیغات شامل تبلیغات بصری رادیویی و حتی تبلیغات حضوری مقابل غرفه‌های این انتشارات می‌شود.


بررسی محتوای این تبلیغات نشان می‌دهد که اکثر این تبلیغات محتوایی اغواکننده از تضمین در قبولی آزمون‌ها تا تضمین تکرار سؤالات مطرح‌شده کتاب‌های این مؤسسات در آزمون‌های اصلی دارند.


انتهای پیام/4107/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب