اندیشکدهها کارهای علمی و مطالعاتی را سریعتر انجام میدهند
احمد برومند در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره آینده پژوهشکده چشمانداز آیندهپژوهی گفت: پژوهشکده چشمانداز در دوران جدید مدیریت خود در حوزه اندیشکدهها نقش آفرینی متفاوتی را دنبال میکند.
سرپرست پژوهشی پژوهشکده چشمانداز آیندهپژوهی ادامه داد: اندیشکدهها از سویی به خاطر امکان دسترسی به نهادهای حاکمیتی، سیاستگذاری و اجرایی و از سوی دیگر به دلیل تعامل مستمر و جدی با نهادهای علمی مانند دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، پژوهشکدهها و اساتید دانشگاهی، این قابلیت را دارند که با اشراف به ابعاد و وجوه مشکلات ملی، فعالیتهای مطالعاتی درخوری را جهت حل آنان تدارک ببینند.
برومند افزود: تفاوت اندیشکدهها در این است که میتوانند بسیاری از کارهای علمی و مطالعاتی خود را راحتتر و سریعتر در اختیار مسئولین و صاحب منصبان قرار دهند و از طرفی قدرت پیگیری و مطالبهگری جدی دارند.
وی درباره تعامل پژوهشکده با رؤسای واحدهای دانشگاهی اظهار کرد: مدیریت جدید پژوهشکده چشمانداز و آیندهپژوهی با رسالتهای اندیشگاهی خود، مسیر آینده را از هم اکنون در حوزه مطالعات آینده، مطالعات سیاستی و مطالعات پیشرفت و توسعه، آغاز کرده است. در چند ماه اخیر این پژوهشکده توانسته است با متن کاوی فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی، گزارشاتی را در اختیار روسای این دانشگاه قرار بدهد و دو دوره آموزشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با پایاننامههای آیندهپژوهی برگزار کند.
سرپرست پژوهشی پژوهشکده چشم انداز آیندهپژوهی اظهار کرد: پژوهشکده با تیم مدیریتی جوان (میانگین سنی زیر ۳۶ سال) و دارای تحصیلات آیندهپژوهی، از لحاظ نیروی انسانی، شبکهای منسجم و قدرتمندی را در اختیار داشته و با دانش آموختگان فعال آیندهپژوهی مرتبط است. تجربه پنج ماهه نشان داده است که میتوان در خلال فعالیتهای پژوهشی با دانشجویان آیندهپژوهی نظیر دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه امام خمینی و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور مشغول به کار شد و تعامل مستمری را برای پیشبرد تحقیقات آیندهپژوهی راهبردی صورت داد. این شبکه به وجود آمده میتواند در راستای رفع نیازهای تحقیقاتی دانشگاه آزاد و مجمع تشخیص مصلحت نظام هدایت شود.
برومند در پایان تصریح کرد: در نهایت بهدلیل اهمیت مباحث ترویجی و کاربردهای فراوان آیندهپژوهی در نظام تدبیر کشور، این پژوهشکده در سیودومین نمایشگاه کتاب حضور پیدا کرده و اطلاعات لازم در خصوص بهترین آثار مکتوب آیندهپژوهی را در اختیار مخاطبان قرار میدهد. در بخشی از غرفه پژوهشکده، سامانه جامع آینده نگری (سجا) به نمایش گذاشته شده که همانند اتاق وضعیت آینده شبیهسازی شده است. در این سامانه هر مدیر یا مسئول سازمانی میتواند برای تصمیمگیری و سیاستگذاری خود، اطلاعات پیشران و بهروزشدهای را مقابل خود داشته و با نمایشگرهایی که در آن وجود دارد (منابع تصمیم گیری نظیر رصد بازیگران کلیدی، رصد موضوعات نوظهور، رصد روندهای مؤثر بر محیط فعالیت، پایش تحقق اسناد فرادستی، رصد سناریوهای محیطی، رصد نظریههای کارشناسی حول موضوع مورد تصمیم، رصد رویدادها و وقایع مرتبط، رصد تحولات علم و فناوری و ....) این قابلیت جهت تصمیمگیری آیندهنگر، اقتضایی و سنجیده برای وی افزوده شود.
انتهای پیام/4107/4108/4116/ن
انتهای پیام/