دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1398 - 04:15
مدرسه عشق؛

عتبات دانشجویی فرصتی برای تربیت جوانان

دوره بیستم اعزام عتبات دانشگاهیان تفاوت‌هایی با دوره‌های قبل داشت که از استقبال بیشتر دانشجویان و برنامه‌های متنوع ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حکایت می‌کرد.
کد خبر : 376189
s11.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-میعاد بادپا؛ امسال بیستمین اعزام دانشجویی عتبات عالیات به‌صورت سراسری توسط ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه‌های کشور برگزار شد؛ دوره بیستم تفاوت‌هایی با دوره‌های قبل داشت و این تفاوت‌ها از استقبال بیشتر دانشجویان و برنامه‌های متنوع ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حکایت می‌کرد. هرساله در دوره‌های مختلف اعزام دانشجویان به عتبات، زیارت ائمه معصومین (علیهم‌السلام) فرصتی بی‌نظیر را برای تغییر ماندگار و پایدار در دانشجویان ایجاد می‌کند. لذا لزوم اجرای برنامه‌های متنوع و هدف‌دار توسط ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و مدیران و مسئولان کاروان‌های دانشجویی احساس می‌شود.


در ادامه گزارشی از اولین اعزام‌های عتبات دانشجویی در کشور و نیز اتفاقات مهم در بیستمین دوره عتبات دانشگاهیان را آورده‌ایم.


سال 76 اولین دوره اعزام دانشجویان به عمره مفرده و سال 89 اولین اعزام به عتبات بود


حضور جوانان در مناسک عمره و عتبات یکی از منویات مقام معظم رهبری بوده است که بارها در جمع جوانان و مسئولین مرتبط با این امر بیان شده است، لذا در سال 75 ستاد عمره دانشجویی وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری راه‌اندازی شد که مأموریت اصلی آن برنامه‌ریزی فرهنگ و سازمان‌دهی اعزام دانشگاهیان به سفر عمره بود که بعدها سفر عتبات نیز به آن افزوده شد و نام آن به ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تغییر یافت.


اولین اعزام دانشجویی به حج عمره در سال 76 برگزار شد. اعزام منظم دانشگاهیان به حج عمره، از سال 76 تا 88 فرصت بسیار خوبی برای شکل‌گیری و انتظام ساختارهای فرهنگی و اجرایی ستاد عمره بود که به همین دلیل در سال 89 اولین اعزام دانشجویان به سفر عتبات عالیات نیز از سوی ستاد عمره انجام شد و به‌این‌ترتیب نام این ستاد به عمره و عتبات دانشگاهیان تغییر یافت.


زیارت عتبات عالیات سرمایه است


حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها درباره سرمایه بزرگ زیارت ائمه معصومین (علیهم‌السلام) گفت: زیارت عتبات عالیات سرمایه است و خروجی ظرفیت ما در زیارت باید آثار خودش را در کف دانشگاه نشان دهد و عتبات و عمره اگر زمانی برقرار شد، اثراتش را عمیق‌تر، مشهودتر و تأثیرگذارتر در دیگر وظایف ما در دانشگاه‌ها نشان بدهد.


ثبت‌نام بیستمین اعزام دانشجویی به عتبات از 6 تا 18 آذر 97 انجام شد


ثبت‌نام دوره بیستم اعزام دانشجویان به عتبات عالیات از ۶ تا ۱۸ آذر ۹۷ انجام شد و در طول مدت ثبت‌نام، دانشجویان استقبال چشمگیری از این طرح کردند و نهایتاً بیش از ۵۲ هزار نفر در دوره بیستم اعزام دانشجویان به عتبات عالیات ثبت‌نام کردند.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدرضا فقیهی در خصوص سفر عتبات دانشجویی ۹۷ گفت: برنامه اولیه این بود که از اول بهمن 97 تا شروع ماه رمضان، ۱۲ هزار نفر از دانشجویان را به عتبات اعزام کنیم اما با توجه به استقبال بی‌نظیر دانشجویان، تلاش می‌کنیم تا سقف اعزام را به ۱۶ هزار نفر افزایش دهیم.


افزایش سقف وام دانشجویی در دوره بیستم عتبات دانشجویی


از سال93 تاکنون برای سفر دانشجویان به عتبات عالیات تسهیلات مالی در نظر گرفته شد تا شرایط بهتری برای سفر آنان رقم بخورد که در گام اول در سال93 ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان قراردادی با بانک ملی و در سال‌های 94 و 95 نیز قرادادی با بانک ملت منعقد کرد تا برای کاروان‌های زمینی مبلغ یک میلیون تومان و برای کاروان های هوایی مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان تسهیلات پرداخت شود.


در سال 97 و در بیستمین دوره اعزام‌های دانشجویان به عتبات عالیات این وام به عدد مورد نظر نزدیک شد که در این خصوص ذوالفقار یزدان‌مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویی گفت: وام سفر به عتبات عالیات برای دانشجویان در دوره بیستم اعزام‌های دانشگاهیان به عتبات، افزایش‌ یافته است و دانشجویان، می‌توانند از این وام استفاده کنند. تفاهم‌نامه‌ای با ستاد عتبات دانشگاهیان، وابسته به نهاد مقام معظم رهبری امضا کردیم که بر اساس آن تسهیلات بیشتری برای سفر عتبات عالیات در اختیار دانشجویان قرار گیرد. تا قبل از سال ۹۶ دانشجویان می‌توانستند تا ۳۰۰ هزار تومان برای سفر عتبات وام دریافت کنند اما از امسال میزان این وام برای دانشجویان مجرد به یک‌میلیون تومان و برای دانشجویان متأهل به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش داشته است. 


بیستمین دوره اعزام‌های دانشجویی به عتبات 15 اردیبهشت 98 به پایان می‌رسد


رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در رابطه با کاروان‌های اعزام‌شده به عتبات، اظهار کرد: روزانه ۴ کاروان از دانشگاه‌های مختلف کشور به عتبات اعزام می‌شوند و از ابتدای بهمن ۹۷ تا امروز بیش از ۳۰۰ کاروان دانشجویی و بالغ‌بر ۱۲ هزار دانشجو در دوره بیستم عتبات دانشگاهیان اعزام شدند و در ماه مبارک رمضان برای دوره بیست و یکم اعزام دانشجویان برنامه‌ریزی خواهیم کرد. برخی کاروان‌های دانشگاهی ابتدا یک‌شب را در شهر مقدس کاظمین اقامت دارند؛ همچنین برخی از کاروان‌های دانشگاهی که ابتدا وارد نجف اشرف می‌شوند، پس از عزیمت به کربلای معلی به شهر مقدس سامرا و سپس کاظمین مراجعت می‌کنند.


دوره بیستم اعزام عتبات دانشجویی برنامه‌های متنوعی نسبت به دوره‌های گذشته داشت


دوره بیستم اعزام عتبات دانشجویی برنامه‌های متنوعی نسبت به دوره‌های گذشته داشت. در این خصوص حجت‌الاسلام فقیهی بیان کرد: در ماه شعبان برنامه‌های بسیار خوبی توسط ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان برگزار شد و دانشجویان از این برنامه‌ها استقبال کردند. ازجمله برنامه‌های این ستاد در اعیاد شعبانیه، می‌توان به مراسم تقدیر از دانشگاهیان حافظ نهج‌البلاغه در نجف اشرف، اردوی قم-جمکران ویژه کاروان عتبات دانشگاهیان تهران، مراسم روح‌بخش دعای کمیل با حضور زائرین دانشگاهی در کاظمین، تجلی اربعین در نیمه شعبان با برپایی موکب‌های پذیرایی از زائران سیدالشهدا (ع)، مراسم جشن باشکوه شب نيمه شعبان در حرم امام حسين (ع)، مراسم قرائت دعای ندبه و جشن میلاد امام زمان (عج) در مسجد سهله و مراسم قرعه‌کشی طرح آموزش مجازی بیستمین دوره عتبات دانشگاهیان اشاره کرد.


طرح حفظ و انس با نهج‌البلاغه از اولویت‌های دوره‌های بعدی اعزام دانشجویان به عتبات است


رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان در مورد طرح تقدیر از حافظان نهج‌البلاغه برای اولین بار در اعزام‌های عتبات دانشگاهی گفت: مراسم تقدیر از دانشگاهیان حافظ نهج‌البلاغه برای اولین بار در دوره‌های اعزام دانشجویان به عتبات عالیات انجام شده بود. این طرح باعث ایجاد انگیزه در دانشجویان برای حفظ کلام مولا امیرالمؤمنین علی (ع) شد فلذا از دوره بعد طرح حفظ و انس دانشجویان با نهج‌البلاغه را به‌صورت جدی‌تر دنبال خواهیم کرد.


انتهای پیام/4107/4126/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب