اصلیترین منبع برای شناخت مهدویت، قرآن است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هماندیشی مهدویت و چالشها از ساعاتی قبل در سالن شهید مطهری دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. بخش نخست این همایش با محوریت چالشهای نظری و معرفتی مهدویت بود و بخش دوم نیز به چالشها در عرصه سیاستگذاری مهدویت پرداخته شد.
در این بخش مهدی ذوالفقارزاده استاد مدیریت دانشگاه تهران گفت: با توجه به موضوع نشست قرار است چالشهای مهدویت بررسی شود و باید به این سؤال پاسخ دهیم که اصلیترین چالش در عرصه سیاستگذاری مهدویت چیست؟
وی افزود: ما به شدت نیاز به تغییر پارادایم در عرصه سیاستگذاری مهدویت داریم و باید درک و معرفتی کسب کنیم که مهدویت برنامه خداوندی است، چهبسا اصلیترین برنامه خدا برای بشر است، یعنی خداوند برای آن برنامه ریخته و این گزاره باید درک شود و در صورت درک نکردن به خود اجازه خواهیم داد که به راحتی در این زمینه نظر بدهیم، راهبرد تعیین کنیم و یا سیاستگذاری کنیم.
ذوالفقارزاده تصریح کرد: انقلاب اسلامی نیز یک پدیده الهی است. البته به این معنی نیست که بشر در آن نقش ندارد. اینجا این انقلاب با حضور مردم و درایت و هوشمندی امام امت انجام شده است. هنر ما در مقام عمل این است که نقش الهی و بشری را در کنار هم متوجه شویم.
استاد مدیریت دانشگاه تهران بیان کرد: مهدویت به اراده خدا بوده و برنامه بزرگی است که همه پیامبران بخشهایی از آن را جلو بردهاند. همچنین نباید از نقش بشر نیز غافل شویم و بگوییم فقط باید دید برنامه خداوند چیست. برای رسیدن به یک سیاستگذاری مطلوب باید این گزارهها درک شود.
وی افزود: اصلیترین منبع برای شناخت مهدویت، قرآن است، لذا نباید قرآن را محدود کنیم و بگوییم فلان آیه فقط به حضرت موسی(ع) اشاره دارد. مهدویت صاحب دارد و اگر ما این را متوجه نشویم به کجراهه رفتهایم و نگاهمان سطحی خواهد بود.
ذوالفقارزاده تصریح کرد: باید از سطحینگری فاصله بگیریم و شاخصهای اصلی و مسیر بایسته را بشناسیم.
استاد مدیریت دانشگاه تهران گفت: خداوند تدبیر امور را قرار داده و ما نیز مأمور به تدبر هستیم. خداوند مقاطعی را برای مهدویت قرار داده و ما مأمور پشت سر هم چیدن این حوادث هستیم. تا مقاطع مهدویت شناخته نشود، سخن گفتن از اقدام و سیاست چه باید کرد معنایی ندارد. این نقشه باید ترسیم شود و بعد وارد عرصه عمل بشویم.
وی افزود: از آسیبهای گام اول انقلاب، عجله و شتابزدگی در برخی عرصهها مانند مهدویت بود.
ذوالفقارزاده خاطرنشان کرد: اگر انقلاب اسلامی پدیدهای الهی است، پس در قرآن هم توصیف شده. بنای برنامههای الهی بر کرامت انسانی است و هماهنگی با برنامه الهی باعث برخورداری از کرامت است.
استاد مدیریت دانشگاه تهران افزود: سه سامانه وعدههای خدا، سنتهای الهی و نیز آیات الهی ما را به سمت شناخت برنامه خداوند برای آینده سوق میدهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن میفرماید بسیاری از آیات را در آسمان و زمین قرار دادیم تا خودتان را بشناسید. کسانی که غافلند از این نعمت محرومند. هر روز در مقابل آیات الهی قرار داریم اما چقدر از این نشانهها اطلاع داریم؟ لذا این مقاطع باید شناخته شود و در صورت شناخته نشدن، سیاستگذاری در این امر بیهوده است.
انتهای پیام/4122/
انتهای پیام/