دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 فروردين 1398 - 08:20
آنا گزارش می‌دهد؛

خودزنی و حواشی گریبانگیر دوچرخه‌سواری/ کی بود کی بود، من نبودم!

فدراسیون دوچرخه‌سواری طی چند روز گذشته به قدری درگیر حواشی شده است که شاید بتوان گفت این حواشی خودساخته برای فرار از نتایج ضعیف در رقابت‌های قهرمانی آسیا باشد.
کد خبر : 373693

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، رقابت‌های دوچرخه‌سواری قهرمانی آسیا به میزبانی تاشکند ازبکستان در روزهای سوم تا نهم اردیبهشت برگزار می‌شود و قرار است دوچرخه‌سواران تا چند روز دیگر راهی این کشور شوند، البته در شرایطی که همه تیم‌ها این روزها در حال آماده‌سازی برای رقابت‌های قهرمانی آسیا هستند، دوچرخه‌سواری با حواشی زیادی روبه‌رو شد.


قمری رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری چند روز پیش در گفتگو با روابط عمومی فدراسیون دوچرخه‌سواری از کم‌توجهی کمیته ملی المپیک به دوچر‌خه‌سواری صحبت کرده و حتی در بخشی از صحبت‌هایش اعلام کرده بود که با رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص وضعیت مالی تیم‌های ملی دوچرخه‌سواری نشستی داشته و از صالحی‌امیری درخواست کمک مالی کرده اما متأسفانه کمیته به درخواست فدراسیون دوچرخه‌سواری پاسخ منفی داده و اعلام کردند که نمی توانند برای اعزام تیم به مسابقات قهرمانی آسیا و تأمین هزینه‌ها به آنها کمک کنند!


قمری در صحبت‌هایش از بی‌توجهی صالحی‌امیری و عدم تأمین هزینه‌های دوچرخه‌سواری صحبت کرده بود و در گفته‌هایش به‌صراحت اعلام کرده که اگر به تیم کمک مالی داده نشود، فدراسیون نمی‌تواند تیم را به رقابت‌های قهرمانی آسیا اعزام کند.


همین صحبت‌ها جرقه‌ای برای واکنش تند کمیته ملی المپیک به صحبت‌های قمری بود. در بیانیه‌ای که از سوی کمیته ملی المپیک منتشر شد آنها فدراسیون را به سوءمدیریت و نبود برنامه راهبری متهم کردند و اعلام شد در تمامی این مدت‌ در رقابت‌های مختلف از فدراسیون دوچرخه‌سواری حمایت ویژه‌ای داشته‌اند و حتی در رقابت‌هایی که آنها نتیجه نگرفته‌اند فدراسیون مورد حمایت کمیته ملی المپیک بوده است.


پس از این بیانیه بلافاصله قمری موضعش را تغییر داد و مدیر روابط عمومی را در به وجود آوردن این حواشی مقصر دانست. او با بیان اینکه حامد قاسمی بی‌تجربگی کرده است، به دنبال این بود که حواشی را از خودش و فدراسیونش دور کند. البته که این موضوع پایان حواشی نبود چرا که بلافاصله قاسمی هم پس از این حواشی و مقصر دانستنش در این موضوع از سمت خود کناره‌گیری کرد و با بیان اینکه در فدراسیون دوچرخه‌سواری اخلاق رعایت نشده است از سمت خود کنار رفت.


رئیس فدراسیون دوچرخه‌سواری در حالی مدیر روابط عمومی خود را مقصر این حواشی دانست و او را بی‌تجربه خواند که قاسمی از سال 95 در فدراسیون به‌عنوان مدیر روابط عمومی مشغول بوده و در رسانه‌های مختلف هم فعالیت داشته است.


حواشی‌ای که روز گذشته در فدراسیون دوچرخه‌سواری اتفاق افتاد به‌خوبی نشان می‌دهد که فدراسیون دوچرخه‌سواری حال و روز خوشی ندارد و بدترین روزهای خود را سپری می‌کند. علاوه بر حواشی خودساخته این فدراسیون در آستانه رقابت‌های قهرمانی آسیا نتایجی هم که رکاب‌زنان در این چندسال به دست آوردند نشان از ضعیف‌ بودن این فدراسیون است.


به هر حال هر ورزشی اگر در المپیک، رقابت‌های جهانی و یا آسیایی حرفی برای گفتن داشته باشد می‌توان آن را موفق بدانیم اما دوچرخه‌سواری در این چند سال اخیر به‌خوبی نشان داده که در سراشیبی سقوط قرار گرفته است و در این مدت عملکرد چشم‌گیری نداشته است. تیم دوچرخه‌سواری در بازی‌های آسیایی 2018 یکی از ضعیف‌ترین تیم‌های کاروان ورزشی ایران لقب گرفت، به‌طوریکه هیچ‌کدام از ملی‌پوشان دوچرخه‌سواری موفق نشدند در بازی‌های آسیایی به مدال برسند و این در حالی است که دوچرخه‌سواری حداقل در بازی‌های آسیایی اینچئون موفق به کسب سه مدال( یک طلا، یک نقره و یک برنز) شده بود اما در این دوره نه تنها نسبت به دوره قبل رشد نداشته بلکه نتوانست مدال‌های دوره قبل خود را حداقل تکرار کند.


البته ناگفته نماند قمری پیش از بازی‌های آسیایی با بیان اینکه دوچرخه‌سواری پوست‌اندازی کرده تا حدودی انتقادها را کم کرد؛ اما آنچه که در کارنامه دوچرخه‌سواری ایران در بازی‌های آسیایی ثبت شده عملکرد ضعیف ملی‌پوشان بود.


در رقابت‌های پیست قهرمانی آسیا که سال گذشته برگزار شد باز هم ناکامی سهم ملی‌پوشان دوچرخه‌سواری ایران شد که قمری این بارهم در دفاع از عملکرد ملی‌پوشان از بی‌تجربگی آنها صحبت کرد و دلیل ناکامی را جوان و کم‌تجربه‌بودن آنها دانست.


حالا اگر کمی به عقب‌تر برویم، عدم اعزام ملی‌پوشان به رقابت‌های قهرمانی آسیا به دلیل کمک نکردن کمیته ملی المپیک اولین بهانه قمری نبود. او در دهم فروردین در مورد وضعیت تیم استقامت و تمریناتی که برای رقابت‌های قهرمانی آسیا دارند گفته بود که شرایط آب و هوایی و محدودیت‌های ترافیکی، برنامه ملی‌پوشان را به هم ریخته است، در صورتی که فدراسیون دوچرخه‌سواری به‌خوبی می‌توانسته وضعیت آب و هوا و ترافیک را پیش‌بینی کند و چاره‌ای بیندیشد اما با گفتن اینکه برنامه‌ آنها به هم‌ ریخته است، در واقع به نوعی به استقبال کسب نتایج‌ ضعیف احتمالی ملی‌‌پوشان رفت.


شاید بتوان گفت قمری با این صحبت‌ها به نوعی فرار روبه جلو داشت. با صحبت از عدم کمک کمیته ملی المپیک به دوچرخه‌سواران یا وضعیت آب و هوایی و ترافیکی در واقع به دنبال این بوده که اگر ملی‌پوشان نتیجه مورد انتظار را نگرفتند بهانه‌ای داشته باشد.


اما آنچه مسلم است اینکه وضعیت دوچرخه‌سواری چندان چنگی به دل نمی‌زد و سال گذشته بود که متأسفانه برخی باشگاه‌ها به دلیل شرایط ارزی و گرانی‌ها از تیم‌داری انصراف دادند و محدودیت‌های فدراسیون دوچرخه‌سواری هم باعث شد رکاب‌زنان به حال خود باشند و برنامه‌ای درست و مدون نداشته باشد.


طبیعی است که در سال منتهی به المپیک انتظار می‌رود فدراسیون‌ها بیشتر از این به کسب سهمیه المپیک و وضعیت ورزشکاران توجه کنند تا بتوانند شرایط را کمی بهبود ببخشند. شاید بتوان گفت نخستین کاری که هر فدراسیون در آستانه یک رقابت مهم و حساس باید انجام دهد ذخیره‌سازی پول است تا تیم با مشکلات زیادی روبه‌رو نشود. زمان برگزاری رقابت‌های قهرمانی آسیا از مدت‌ها‌ پیش مشخص‌شده و فدراسیون‌ها برنامه‌های خود را طبق این زمان‌بندی تنظیم کرده‌اند و همه به‌خوبی می‌دانند حداقل در ابتدای سال، بودجه‌ای از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک پرداخت نمی‌شود و طبق اعلام کیکاووس سعیدی خزانه‌دار کمیته ملی المپیک اولین واریزی به فدراسیون‌های ورزشی در ماه اردیبهشت خواهد بود. بنابراین با این شرایط بهتر بود فدراسیون دوچرخه‌سواری به‌جای اینکه در آستانه مسابقات حساس قهرمانی آسیا خودش را درگیر حواشی کند مبلغی را ذخیره می‌کرد تا با این مشکل روبه‌رو نشود.


به‌هرروی دوچرخه‌سواری در این چند سال اخیر نتوانسته انتظارات را برآورده کند و شاید بتوان گفت قمری با این صحبت‌ها درواقع به‌نوعی فرار رو به‌ جلو داشته تا بتواند از کسب نتایجی که انتظارات را مثل همیشه برآورده نمی‌کند فرار کند!


انتهای پیام/4051/4057/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب