دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی 100 اثر هنری قرآنی خلق کرد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ستارههای قرآنی روایت دانشجویان، طلاب و اساتید نخبهای است که با برنامهریزی دقیق به قلههای بلند زندگی دست یافتند. در شمارههای گذشته ستارههای قرآنی داستان حفظ قرآن یک دانشجو در انبار خوابگاه، داستان دو برادر که در کودکی به گنجینههای طلایی دست یافتند، درد و دلهای یک حافظ قرآن از معضل اشتغال نخبگان قرآنی و نیز ماجرای تحول مسیر زندگی یک جوانی فوتبالی و روایت دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی که نماینده ایران در ۱۵ کشور جهان بوده و ۱۸ مقام اول کشوری مسابقات حفظ قرآن کسب کرده و ۵۰۰ حافظ قرآن تربیت کرد، بررسی شده است.
در شماره هفتم ستارههای قرآنی روایت دانشجویی ذکر شده که هفت مقام برگزیده کشوری در مسابقات هنری دارد و نماینده ایران در برخی کشورها بوده و آثار هنری بسیاری در موضوعات قرآنی و احادیث اهلبیت(علیهمالسلام) خلق کرده است.
در این خصوص خبرنگار آنا مصاحبهای با مجتبی بادپا، دانشآموخته دانشگاه آزاد اسلامی، تصویرگر، مجسمه ساز، نقاش و هنرمند حوزه قرآن و عترت(ع) داشته که متن مصاحبه را در ادامه آوردیم.
آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید و توضیخ دهید از چه زمانی وارد حوزه هنر شدید؟
بادپا: مجتبی بادپا، متولد 1367 در شهرستان آمل هستم. از کودکی به هنر علاقهمند بودم و این علاقه بهحدی بود که پس از پایان مقطع راهنمایی به هنرستان شهید بهشتی آمل رفتم و از تمام وقتهای خالیام برای کشیدن تابلوهای نقاشی بهره میجستم و تا به امروز 800 اثر و تابلوی هنری خلق کردهام.
آنا: از چه زمانی به خلق تابلوهای نقاشی مذهبی روی آوردید؟
بادپا: از کودکی در محیطی مذهبی پرورش یافتم و علاقهام به اهل بیت(ع) باعث شد تا بسیاری از آثارم رنگ و بوی مذهبی داشته باشد و تاکنون حدود 100 تابلوی هنری با موضوعات قرآن و عترت(ع) ترسیم کردهام.
آنا: الگوی شما در هنر قرآنی چه کسی است؟
بادپا: همیشه به بزرگانی همچون استاد فرشچیان غبطه می خورم. ایشان الگوی کامل و تام هنرمندان آزاداندیش جهان و نیز هنرمندان جهان اسلام است. آثار استاد فرشچیان با الهام از فرهنگ اسلامی روح انسان را جلا می دهد. همچنین خلق آثار مینیاتور و طراحی حرم مولا اباعبدالله الحسین(ع) ایشان نظیر ندارد و برآمده از روح والا و دلی پاک و تفکری برخاسته از فطرت پاک انسانی است.
آنا: از تحصیلات دانشگاهی خود بگویید. در کدام دانشگاه و در چه رشتهای تحصیل کردهاید؟
بادپا: بیشتر فعالیتهای هنریام مربوط به زمان تحصیلم در دانشگاه آزاد اسلامی میشود. پس از اتمام مقطع کاردانی رشته گرافیک از مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم(ص) شهرستان محمود آباد در سال 89 برای تحصیل در مقطع کارشناسی رشته گرافیک به دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیتالله آملی راه یافتم. همچنین کارشناسی ارشد گرافیک گرایش ارتباط تصویری را در سال 95 از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز اخذ کردم.
آنا: آیا سبک طراحی و نقاشی خاصی برای خود دارید؟
بادپا: بیشتر طراحیهایم در دوران دانشگاهی به سبک سیاهقلم و نیز رئالیسم یا واقع گرایانه بوده است. در تصویرسازیهای خود به دنبال حیات بخشیدن به اسطورههای بشری هستم و جنبههای بصری اسطورهها را در نهایت تازگی و مدرن بودن، اصیل و دارای هویت جلوه میدهم یعنی با اتکا به پیشینه هنر این مرز و بوم، آنها را روزآمد نشان میدهم.
آنا: در دوران دانشجویی چه فعالیتهایی در زمینه هنر مذهبی داشتهاید؟ و در این دوران چه مقامهایی در مسابقات هنری کسب کردهاید؟
بادپا: در مقطع کارشناسی، تابلوهای نقاشی مذهبی خودم را بهصورت مجزا در سالن اداره ارشاد اسلامی شهرستان آمل به نمایش گذاشتم و درآمدهای حاصل از آن را برای کمک به بیماران سرطانی اهدا کردم.
همچنین در طول مدت تحصیلم در دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از مسابقات هنری کشوری شرکت داشتم که حاصل آن کسب 7 مقام برگزیده کشوری در مسابقات هنری است. از آنجمله، برگزیده کشوری در جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر 1389، برگزیده کشوری در جشنواره هنرهای تجسمی فابرکاستل (دامونفر) تهران 1389، برگزیده کشوری در جشنواره ملی جوان ایرانی-تهران 1389، نفر اول جشنواره هنرهای تجسمی دانشجویان دانشگاهها 1392، نفر اول مسابقات طراحی با آبمرکب و طراحی با زغال استان مازندران و برگزیده کشوری در نهمین جشنواره مسابقات فرهنگی و هنری کشور-یزد 1385، برگزیده کشوری در جشنواره هنرهای تجسمی نیایش- تهران 1393، برگزیده کشوری و نفر اول مسابقات طراحی هنرمندان ایران-تهران 1396 بودم.
همچنین بهعنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران آثار هنریام در برخی جشنوارههای بینالمللی از جمله هلند و جمهوری آذربایجان به نمایش در آمده و برگزیده شده است.
آنا: آیا در پایاننامه کارشناسی ارشدتان هم به هنر اسلامی و قرآنی پرداختهاید؟ در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی چه کمکی به شما کرده است؟
بادپا: بیشتر پیشرفتهایم در حوزه تحقیقات هنری را مدیون دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز هستم، تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه بستر مناسبی برای پیشرفتم مهیا کرد که از آنجمله میتوان به حضور بسیاری از اساتید متخصص و همچنین منابع قوی علمی و کتابهای مرجع حوزه هنری در کتابخانه این دانشگاه اشاره کرد.
با توجه به علاقهام به هنر قرآنی و اسلامی، موضوع پایاننامه کارشناسی ارشدم را نیز با همین مضمون انتخاب کردم، بهطوری که عنوان پایاننامهام «مطالعه تطبیقی نقشمایههای اماکن متبرکه و دستبافتههای شمال ایران» بوده است و تاکنون یک جلد کتاب و پنج مقاله با موضوع هنر اسلامی و قرآنی همچون «بررسی نقش تشیع بر ابنیه و بقاع متبرکه استان مازندران»، «بررسی پیشینه تاریخی ابنیه سنتی ایران با مطالعه بر روی تکایا»، «مطالعه نمادپردازی عددی و نقوش بهکار رفته در آرامگاهای شمال ایران»، «مطالعه نقشمایههای اماکن مذهبی و بقاع متبرکه شمال ایران به محوریت استان مازندران» و «مطالعه تطبیقی نقشمایههای اماکن مذهبی کشور» نوشتهام.
آنا: آیا فعالیتهای شما در دانشگاه منحصر به نقاشی و نوشتن مقاله و کتاب بوده است؟
بادپا: خیر، در دوران دانشجویی، در کنار تحصیل، در آموزشگاه نیز به تدریس هنر برای دانشآموزان مختلف میپرداختم و به معلمی علاقهمند هستم. همچنین طراحی و نقاشی همه هنر را شامل نمیشود برای همین منظور بهسبب افزایش مهارت هنری، در طراحی با نرمافزارهای تخصصی همچون فتوشاپ و انیمیشنسازی تبحر یافتهام.
آنا: دغدغه شما بهعنوان یک هنرمند متعهد اسلامی چیست؟ چه مشکلات و کاستیهایی در حوزه هنر قرآنی و اسلامی وجود دارد؟
بادپا: مسئولان حوزههای هنری کشور در سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف و امور خیریه و سایر نهادهای مربوطه اهمیت ویژهای برای هنر قرآنی و اسلامی قائل هستند و در چهلسالگی انقلاب شکوهمند اسلامی شاهد پیشرفتهای چشمگیری در حوزه هنر اسلامی هستیم.
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری؛ هنری که امروز بهنام هنر اسلامی و هنر انقلابی ارائه میشود، آبروی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی است، لذا باید هم از لحاظ تکنیک هم از لحاظ محتوا، همواره در منتهای قوت باشد و باید محتوای هنر و قالب هرد و باهم و بهموازات هم ترقی و پیشرفت داشته باشد.
به نظر بنده، هنر قرآنی، منحصر به خوشنویسی و تذهیب نیست. هر ساله، نمایشگاههایی در سراسر کشور با عنوان نمایشگاه سالانه قرآن توسط وزارت ارشاد اسلامی برگزار میشود که آثار بسیار بدیع هنری در آن بهنمایش در میآید، در این نمایشگاه آثار فوقالعاده و بینظیر هنری در زمینه خوشنویسی و تذهیب بهعنوان بنیادیترین هنرهای قرآنی چشم هر بینندهای را بهخود خیره میکند. توصیه بنده این است که برای پیشرفت بیشتر حوزه هنرهای قرآنی باید به شاخههای مختلف هنرهای تجسمی مثل انیمیشنسازی، نقاشی، گرافیک، مجسمهسازی و طراحی کتاب کودک با داستانهای قرآنی توجه بیشتر و نگاه عمیقتری شود.
هنرمندان میتوانند با الهام از خود قرآن، مفاهیم جدیدی را عرضه کنند، اگر در قرآن تدبر کنیم، خود قرآن، به ما وزن، تعادل، حرکت و همه آنچه ما در عالیترین شکل هنر به آن احتیاج داریم داده است. پس هنرمند برای نقاشیاش، برای نقش برجستهاش یا هرکار تصویری دیگری میتواند قرآن را منبع الهام قرار دهد. آنوقت خواهیم دید که چگونه اصلیترین عناصر هنر در کار او تبلور خواهد یافت.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/