استخارهای که راهنمای گنجینههای طلا شد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک استخاره قرآنی، سرنوشت دو برادر را به گونهای رقم زد که گنجینههای طلایی را در سنین کودکی یافتند. تمسک پدر به قرآن کریم و تأویل دقیق علامه حسنزاده آملی (حفظه الله) از یک استخاره قرآنی، فرزندان خانواده حبیبی را طلایی کرد.
علی حبیبی و برادرش مهدی، ستارههای قرآنی هستند که در سنین کودکی به گنجینه عظیم حفظ قرآن و نهجالبلاغه دست یافتند. علی حبیبی در 8 سالگی حافظ قرآن و در 10 سالگی حافظ نهجالبلاغه شد. در 11 سالگی از طرف مقام معظم رهبری به حج تمتع مشرف شده و در مسجدالحرام برنامه حفظ قرآن اجرا کرد. در 13 سالگی به همراه برادر در ماه مبارک رمضان در محضر رهبری، همخوانی قرآنی داشت و توفیق بیش از 20 حضور خدمت مقام معظم رهبری در جلسات خصوصی و قرآنی را داشت. در بیش از 25 سفر خارجی، سفیر قرآنی جمهوری اسلامی ایران شد. دارای مدرک کارشناسی قرآن و حدیث و کارشناسی ارشد تاریخ بوده و در پایه دهم حوزه علمیه قم در حال تحصیل است. شاگردان قرآنی بسیاری را در مرکز قرآن و عترت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) تربیت کرده و در حال حاضر مجری شبکه قرآن و برنامه «مدرسه حفظ» است.
آنا: از چه زمانی حفظ قرآن را شروع کردید؟
حبیبی: متولد 1370 در شهرستان آمل و روستای وسطیکلا از بخش دابودشت هستم. از کودکی در فضای قرآنی پرورش یافتم و مقدمات حفظ را از 2 سالگی تحت آموزشهای پدر و مادر با حفظ سورههای کوچک و احادیث معصومین آغاز کردم. تا 5 سالگی اکثر سورههای جزء 30 را حفظ کردم و در این سن بود که برای ادامه زندگی به شهر مقدس قم آمدیم و در مهد قرآن قم جزء 30 را کامل حفظ کردم.
آنا: درباره قرآنی شدن زندگیتان بگویید؟
حبیبی: پدرم برای ثبتنام من در کلاس حفظ قرآن، به قرآن تمسک جسته و استخارهای گرفت و در جواب استخاره آیه 82 سوره کهف آمد: «وَأَمَّا الْجِدَارُ فَكَانَ لِغُلَامَيْنِ يَتِيمَيْنِ فِي الْمَدِينَةِ: و اما ديوار متعلق به دو پسربچه يتيم در آن شهر بود»، «وَكَانَ تَحْتَهُ كَنْزٌ لَهُمَا: و زير آن، گنجی متعلق به آن دو پسر بود»، «وَكَانَ أَبُوهُمَا صَالِحًا: و پدرشان مردی نيكوكار بود»، «فَأَرَادَ رَبُّكَ أَنْ يَبْلُغَا أَشُدَّهُمَا وَيَسْتَخْرِجَا كَنْزَهُمَا رَحْمَةً مِنْ رَبِّكَ: پس پروردگار تو خواست آن دو پسر به حد رشد برسند و گنجينه خود را كه رحمتی از جانب پروردگارت بود بيرون آورند».
آنا: تأویل و تفسیر علامه ذوالفنون چه بود؟
حبیبی: اولین روزی که پدرم من را به کلاس حفظ میبرد، در بین راه، توفیق زیارت علامه حسنزاده آملی (حفظه الله) را پیدا کردیم و پدر فرصت را غنیمت شمرد تا از تأویل و تفسیر استخاره و این آیه شریفه از علامه پرسش کند؛ حضرت علامه خطاب به پدر بنده گفتند: جدار آن مکانی است که شما فرزند خود را به آنجا بردید. گنج در این آیه حفظ قرآن است و دو طفل در این آیه دو پسر شما هستند که به لطف پروردگار و با همت پدر صالحشان به حد رشد میرسند و قرآن را حفظ میکنند و از این گنج الهی بهره میبرند.
آنا: چه زمانی بهصورت جدی وارد عرصه حفظ قرآن شدید؟
حبیبی: بعد از پایان جزء 30 قرآن کریم، مربی مهد قرآن، اصرار به ادامه حفظ من کرد و توانایی و استعداد من را همچون سیدمحمدحسین طباطبائی میدانست. به همین خاطر با اصرار او در آزمون استعدادیابی مؤسسه جامعهالقرآن قم که حجتالاسلام سید محمدمهدی طباطبائی مدیریت آن را به عهده داشت، شرکت کردم و در سال 76 پس از قبولی مصاحبه، 120 نفر وارد طرح حفظ کل قرآن شدیم که از این جمع تنها من و دو نفر دیگر حافظ کل قرآن شدیم.
آنا: چند سال و تحت نظر کدام استادان حافظ کل قرآن شدید؟
حبیبی: طرح حفظ کل یکسال و نیم طول کشید و در 8 سالگی حافظ کل شدم. حجتالاسلام سید محمدمهدی طباطبائی و همسر ایشان خانم میرابوطالبی استادان حفظ من بودند.
آنا: در کدام محافل قرآنی اجرا داشتید و حائز چه رتبههایی شدید؟
حبیبی: بعد از حفظ کل قرآن در 8 سالگی، بهطور تخصصی در مجالس قرآنی اجرا داشتم و در بیش از 25 کشور خارجی سفیر قرآنی جمهوری اسلامی ایران شدم. با ورود به عرصه مسابقات حفظ، مقام دوم و سوم مسابقات کشوری حفظ قرآن را کسب کردم. به لطف الهی تاکنون، علاوه بر حضور در محافل و مسابقات فراوان داخلی، تجربه حضور در مسابقات بينالمللی قرآن كريم را دارم. در مسابقات بینالمللی كشور سوريه در سال 1383 شرکت نموده و مقام سوم جهان را کسب کردم و در مسابقات بینالمللی حفظ کل قرآن جایزه بزرگ امارات نیز حضور داشتم که بهسبب ناعدالتیهای موجود در این مسابقه، مقامی کسب نکردم.
آنا: چند بار در محضر مقام معظم رهبری اجرا داشتید؟
حبیبی: در ماه مبارک رمضان سال 1383 به همراه برادرم مهدی، در حضور مقام معظم رهبری تلاوت همخوانی قرآنی اجرا کردیم. پس از این اجرا بیش از 20 بار توفیق حضور در مجالس قرآنی و نیز خصوصی را یافته و از رهنمودها و توصیههای مقام معظم رهبری بهره جستم.
آنا: بهترین سفر و اجرای قرآنیتان کجا بود؟
حبیبی: بهترین سفرم، سفر سال 1381 به حج تمتع از طرف مقام معظم رهبری بود. تلاوت همخوانی در محضر رهبری بهترین و ارزشمندترین خاطره تلاوت داخل کشور برای من بود. یکی از بهترین و زیباترین خاطرات اجراهای حفظ قرآن که در کشورهای خارجی داشتم، اجرای حفظ شبهای مسجدالحرام بود. در این سفر معنوی حج تمتع، روبروی ناودان طلای مسجدالحرام، هر شب اجرای حفظ قرآن داشتم.
آنا: آیا مخاطبان شما اقشار مشخصی بودند؟
حبیبی: بیش از 5000 اجرای قرآنی کشوری و خارج از کشور در بین اقشار مختلف از کودک و نوجوان و جوان گرفته تا استادان دانشگاه و علما و مراجع داشتم. جمعیت حضار در جلسات قرآنی که اجرا داشتم، مختلف بود. در برخی محافل اجرای حفظم، جمعیت حضار از تعداد انگشتان دست تجاوز نمیکرد و در برخی دیگر مثل اجرایی که در کشور پاکستان داشتم، حدود 120 هزار نفر جمعیت حضور داشتند.
آنا: برای حفظ قرآن روزانه چند ساعت وقت صرف کردید؟
حبیبی: اوایل روزانه 3 تا 4 ساعت جهت حفظ وقت میگذاشتم و در حال حاضر روزانه 1 ساعت قرائت قرآن دارم و حدود 2 ساعت جهت مطالعه درسی وقت صرف میکنم و بااینوجود در مرکز قرآن و عترت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(سلامالله علیها) به تدریس حفظ قرآن اشتغال دارم.
آنا: در چه رشتهای تحصیل کردید؟
حبیبی: لیسانس علوم قرآن و حدیث و فوقلیسانس در رشته تاریخ ایران و اسلام دارم؛ همچنین در پایه دهم حوزه علمیه قم در حال تحصیل علوم حوزوی هستم. در طول سالهای تحصیلی، همیشه در برنامه درسیام بهلطف قرآن موفق بودم و البته در این مهم، در سایه برنامهریزی دقیق و منسجم و حمایت خانواده، توانستم کاری کنم که تحصیل در حوزه و دانشگاه و نیز برنامههای قرآنی، خللی به یکدیگر نرسانند.
آنا: از چه وقت وارد صداوسیما شدید؟
حبیبی: از سنین کودکی دعوت به اجرای برنامه در شبکههای مختلف صداوسیما میشدم. امسال در طرح قرآنی 1452 سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، برنامهای جهت حفظ جزء 30 قرآن کریم با یک شیوه جدید و آسان برای حفظ عموم مردم، به دبیرخانه طرح ملی حفظ قرآن کریم داد. در جلسات مکرری که از ابتدای سال 97 توسط این دبیرخانه برگزار شد، استادان پیشکسوت حفظ، بنده را بهعنوان مجری برنامه «مدرسه حفظ» شبکه قرآن سیما انتخاب کردند.
آنا: برنامه «مدرسه حفظ» چه مزیتهایی برای عموم مردم دارد؟
حبیبی: بهنظر من برنامه «مدرسه حفظ» بهعنوان یک کارگاه آموزشی حفظ قرآن کریم با شیوهای جدید و با جلوههای بصری جذاب، حفظ قرآن را بهصورت گامبهگام برای عموم مردم بسیار آسان کرده است. مخاطبین این برنامه با هر سن و وقت و مشغلهای که دارند، تنها با روزانه 15 دقیقه صرف وقت برای مشاهده این برنامه میتوانند در عرض چند ماه حافظ جزء 30 شوند. این برنامه در 123 قسمت 15 دقیقهای تدوین شده و بینندگان این برنامه روزانه 3 خط از جزء 30 را حفظ میکنند. مخاطبین با مشاهده این برنامه، علیرغم حفظ جزء 30 قرآن کریم، با ترجمه، تفسیر و ترتیل آیات هم آشنا میشوند.
آنا: توصیه شما به مسئولان و مردم چیست؟
حبیبی: فقر فرهنگی و دینی در کشور دیده میشود. باید در بخشهای فرهنگی و قرآنی، سرمایهگذاری، برنامهریزی و فرهنگسازی شود. دولت جهت درمان معضلات فرهنگی، تلاش فراوانی کرده و هزینههای بسیاری صرف میکند اما بهتر است بهدنبال راههای پیشگیری نیز بگردد. بهنظر من، انس عموم مردم و مسئولان با قرآن، بهترین راه مقابله با مشکلات فرهنگی است.
انتهای پیام/4107/خ
انتهای پیام/