انتقاد به طرح مشوق مالی برای ازدواج دختران زیر 18 سال منطقی نیست
فرشته روحافزا در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره انتقاد معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به طرح مشوقهای مالی برای ازدواج دختران زیر۱۸ سال اظهار کرد: تنها کشوری هستیم که همه افراد نظر برای موارد مختلف نظر میدهند و کسی که رشتهاش ورزشی است در مسائل اجتماعی چطور میتواند نظر دهد.
وی افزود: سن قانونی ازدواج از 13 سال به بالاست که اینها میتوانند ازدواج کنند که البته خیلی افراد در این سن کم هستند ولی خب دختران زیر 18 سال افرادی هستند که در شهرستان هستند و چرا نباید مشوق داشته باشند در صورتی که طبق آمار ثبت احوال سن ازدواج به 24 سال رسیده است.
معاون فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نزدیک به 19 میلیون جوان در آستانه سن ازدواج هستند که این سن تا 29 سال اعلام شده و اگر شرایط فراهم شود میتوانند ازدواج کنند و اگر مانع شویم مطمئنیم که قطعاًدیگر دوستیها و روابط غلط بهوجود نخواهد آمد.
استاد و فعال حقوق زنان با بیان اینکه شرایط ازدواج زیر 18 سال بیشتر در شهرستانها و مناطقی است که رسم و رسومی برای ازدواج زیر 18 سال برای دختر وجود دارد، گفت: فرهنگ و سنن را نمیتوان به بازی گرفت در عشایر که با خانوادههایشان کوچ میکنند آنها قطعا دخترانشان را زیر 18 سال به ازدواج وا میدارند.
روح افزا با بیان اینکه باید مشوقهای بیشتری برای ازدواج دهند، گفت: کمک مالی یا کمک هزینه تحصیلی میتواند مشوقهای خوبی برای ازدواج باشد. عمده فرهنگ در کشور ما قومها و سنتهای مختلف هستند که فقط به حرف خودشان گوش می دهند.
معاون فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما باید کمک کنیم آسیبهای این سنتها کم شود و دختران در زمان خود ازدواج کنند، افزود: با مطالعاتی که درباره این مرز و بوم انجام دادم شهرهایی را سراغ دارم که دختران تا 18 سال باید ازدواج کنند و اگر این اتفاق نیفتد دیگر آن دختر ازدواج نمیکند و کسی به سراغ آنها نخواهد آمد. در حقیقت ما نمیتوانیم نسخههایی که برای مردم جنوب می پیچیم برای شمال هم همانطور بپچیم چرا که هر کدام از آنها ریشه در فرهنگ و مذهب دارند.
روح افزا گفت: آمار فاجعهبار 19 میلیون جوان در انتظار ازدواج باعث شده که این سؤال بهوجود بیاید برای این افراد چه کاری انجام دادهایم که برای تعداد انگشتشمار آن ابراز نگرانی میکنیم که البته این ابراز نگرانی ناشی از ناآگاهی است و در مناطق مختلف مطالعه نشده است.
وی با بیان اینکه باید در راستای ازدواج جوانان کمک کنیم گفت: هنوز نگاه قومیتی در کشور در برخی مناطق است و نمیتوان با نیازهای مردم و جوانانمان اینطور برخورد کنیم.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/