تدوین کتاب «استعارههای مفهومی و فضاهای قرآن» 7 سال طول کشید
حجتالاسلام علیرضا قائمینیا در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا با اشاره به اهمیت بهکارگیری روشهای جدید در مطالعات قرآنی گفت:کتاب «استعارههای مفهومی و فضاهای قرآن» پژوهشی در باب علوم قرآنی است که در آن فضاهای قرآن با استفاده از یکی از مهمترین نظریات در حوزه علوم شناختی و به ویژه زبانشناسی شناختی، یعنی بحث استعاره مفهومی تبیین شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار کرد: تحقیق و نگارش این کتاب حدود هفت سال زمان برد که با توجه به حجم آن (560 صفحه) زمان زیادی است، اما سعی کردم یک اثر علمی و قابل استناد را ارائه دهم.
قائمی نیا افزود: در کتاب استعاره های مفهومی و فضاهای قرآن علاوه بر استعاره مفهومی، از نظریه تلفیق مفهومی هم بهره بردهام. این نظریه هم یکی دیگر از نظریات مطرح شده در علوم شناختی است. با استفاده از این دو نظریه، یک تحلیل نوین از رابطه زبان استعاری قرآن و جهانبینی اسلامی ارائه شده است. مخاطبان اصلی این اثر، دانشجویان و اساتید رشتههای علوم قرآنی، زبانشناسی و علوم شناختی هستند.
وی بیان کرد: مبانی روانشناختی دین و تجربه دینی، تعریف استعاره مفهومی و تلفیق مفهومی، چگونگی بیان حقیقت معنوی در قالب زبان مادی در قرآن، شخصیتبخشی در قرآن، تلفیق مفهومی در صفات و افعال الهی و واکاوی استعارههای مفهومی و فضای متافیزیکی قرآن با رویکردی فلسفی از مهمترین موضوعات این اثر پژوهشی است.
لازم به ذکر است پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی کتاب استعارههای مفهومی و فضاهای قرآن را در 12 فصل و 560 صفحه در سال 1396 به چاپ رساند. این کتاب، اثر برگزیده هیئت داوران پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال (اسفند 1397) شد. قائمینیا پیش از این با کتاب «بیولوژی نص (نشانهشناسی و تفسیر قرآن)» برنده بیست و نهمین دوره کتاب سال نیز شده بود.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/