گروه جهادی شهید کاظمی تهران در سه استان سیلزده فعالیت داشته است
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - میعاد بادپا، با وقوع سیل در عید ۹۸ و ایجاد خسارات جانی و مالی و صدمه زدن به منازل مسکونی، باغات و تخریب زمینهای زراعی در استانهای خوزستان، لرستان، کرمانشاه، فارس، گلستان و مازندران، بسیاری از گروههای جهادی دانشگاهی برای کمکرسانی به مردم این مناطق بسیج شده و جهت اعزام نیرو و امکانات به این مناطق اعلام آمادگی کردند؛ البته اعزام گروههای جهادی با هماهنگی بسیج سازندگی کل کشور انجام میشد که برای هر یک از استانهای سیلزده، معین مشخص شد.
یکی از گروههای جهادی که در استانهای گلستان، لرستان و خوزستان توأماً فعالیت داشته قرارگاه جهادی شهید کاظمی تهران بوده است؛ البته این گروه قبل از اعزام نیرو به مناطق سیلزده مشغول کار جهادی در استان هرمزگان بود و اقداماتی همچون ساخت ۳۰ منزل مسکونی برای ایتام، تهیه 15 جهیزیه، معاینه و درمان رایگان 5 هزار نفر از بیماران و اهدای پنج هزار کتاب کمکآموزشی برای تجهیز کتابخانهها و مدارس منطقه هشتبندی هرمزگان را انجام داده است، با این وجود، پس از وقوع سیل و ایجاد خسارات فراوان، این قرارگاه دانشجویان جهادگر خود را به مناطق سیلزده فرستاده است؛ لذا گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مصاحبهای با سید سهیل موسوی، جانشین قرارگاه جهادی شهید کاظمی تهران و سید جواد سعادت، مسئول روابط عمومی این قرارگاه داشت که متن مصاحبه را در ادامه آوردیم.
آنا: از چه زمانی به مناطق سیلزده استان گلستان رفتید؟
موسوی: از 5 فروردینماه وارد منطقه سیلزده استان گلستان شدیم و منطقه کَلآباد آققلا را شناسایی کردیم. متأسفانه هنوز هم پس از گذشت حدود 20 روز از سیل استان گلستان، منطقه کلآباد زیر آب است و چون بستر آن پایینتر از آققلا است، آب فروکش نکرده است.
آنا: چه اقداماتی را در آققلا انجام دادید؟
موسوی: اکثر خانههای دارای سکنه در منطقه را شناسایی کردیم و با قایق بهصورت خانه به خانه در منطقه حضور داشتیم. پس از شناسایی، بسیاری از مردم منطقه سیلزده را داخل کمپ اسکان دادیم. البته حدود 280 نفر داخل منطقه کلآباد در خانههای خود ماندند و بعضی از خانهها چند نفر سکنه داشتند. بسیاری از جوانان منطقه کلآباد به همراه گروه جهادی به مردم گرفتار سیل کمک میکردند و برخی برای مراقبت از وسایل در منطقه میماندند.
برخی افراد بهخاطر کهولت سن در طبقه دوم منزل خود سکونت داشتند و به کمپ نیامدند. بسیاری از بیماران و افرادی که به قرص و دارو همانند انسولین و داروهای کمیاب نیاز داشتند، شناسایی شدند. بعد از شناساییها و اسکان مردم سیلزده، روزانه 11 هزار غذا طبخ میکردیم و غذای هر دو گروه مستقر در کمپ و ساکن در منازل را بهطور مستمر بین این افراد تقسیم میکردیم.
بعد از پخش غذا با توجه به تعداد نفرات و افراد هر خانوار، وسایل بهداشتی، دارو و اقلام ضروری را بین سیلزدگان تقسیم میکردیم؛ از دیگر کارهایی که میتوانستیم در این منطقه انجام دهیم، احداث سیلبند بود.
آنا: از چه زمانی وارد لرستان شدید و چه اقداماتی را در لرستان انجام دادید؟
موسوی: تیم پیشتاز قرارگاه جهادی شهید کاظمی تهران از سه روز پیش در لرستان مستقر شده است و 6 دانشجوی جهادگر طی آن فعالیت میکردند. البته تیم اصلی شامل 25 نفر امروز در منطقه پلدختر مستقر شد و از بعدازظهر امروز نیز شروع به کار میکند.
در لرستان لایروبی معابر، پاکسازی و خارج کردن گل و خاک از داخل منازل مسکونی و نیز طبخ روزانه 300 غذا در هر وعده را در برنامهمان داریم.
آنا: در کدام منطقه از لرستان فعالیت جهادی داشتید؟
سعادت: بچههای قرارگاه جهادی شهید کاظمی تهران از سه روز پیش در پلدختر مشغول خارج کردن وسایل و اساس منزل، لایروبی و لجنکشی هستند.
آنا: وضعیت خوزستان چگونه است؟ و گروه جهادی شهید کاظمی چه اقداماتی را در خوزستان انجام داده است؟
سعادت: در اهواز 400 هزار نفر اسکان اضطراری داده شدهاند و مسلماً نیاز به غذا و امکانات دارند، لذا در حال ساخت یک آشپزخانه در محل اسکان سیلزدگان اهوازی هستیم. امروز، دانشجویان جهادگر این قرارگاه از شهرهای کاشان، اصفهان و استانهای مجاور مناطق سیلزده جهت طبخ غذا و راهاندازی آشپزخانه به اهواز آمدند.
حدود 50 نفر از دانشجویان تا امروز اعلام آمادگی کردهاند. البته این افراد خودشان امکانات کامل را بههمراه دارند.
آنا: آیا اعزامهای جهادی به مناطق سیلزده تأثیرگذار است؟ اعزامها خودجوش است یا تحت نظر ارگان خاصی انجام میشود؟
سعادت: اعزام بیرویه افراد به مناطق سیلزده فایدهای ندارد و شاید این افراد سربار منطقه شوند و در بحث اسکان این افراد حتماً مشکلاتی پیش خواهد آمد. لذا پس از صحبت ما با بسیج سازندگی کل کشور، اعلام شد که گروههای جهادی و افرادی اعزام میشوند که امکاناتی همچون ماشین، بیل مکانیکی و دستگاه لجنکش در اختیار داشته باشند.
برای اینکه ناهماهنگی بین دانشجویان جهادگر و گروههای مختلف ایجاد نشود، همه گروهها با هماهنگی بسیج سازندگی کل کشور فعالیت میکنند لذا برای هر یک از استانهای سیلزده، گروههای جهادی معین مشخص شده است. مثلاً برای استان لرستان گروههای جهادی از ایلام، قم، فارس و کرمانشاه اعزام شدهاند.
یک قرارگاه در هر سه استان خوزستان، لرستان و گلستان تشکیل دادهاند و نیرو اعزام میکنند و اعزامها نیز همه با تجهیزات کامل و هماهنگی قبلی است.
60 منطقه بحرانی مشخص شده است و هر یک از گروههای جهادی میدانند کدام منطقه را تحت پوشش قرار دهند. لذا این اقدام از بههمریختگی و آشفتگی گروههای جهادی در منطقه جلوگیری میکند.
آنا: نیازهای اساسی مناطق سیلزده خوزستان چیست؟ و قرارگاه جهادی شهید کاظمی چقدر توانسته در رفع این نیازها مؤثر باشد؟
سعادت: مردم با مشکلات غذایی روبهرو هستند، لذا اولویت اول ما طبخ غذا و راهاندازی آشپزخانه است.
تا چند روز آینده تیم درمانی این قرارگاه نیز به اهواز اعزام خواهد شد. وضع اهواز بحرانی است و آب مناطق سوسنگرد و حمیدیه را در بر گرفته است. لذا یک لیستی از اقلام موردنیاز و فوری سیلزدگان تهیه کردیم و در حال فراهم آوردن وسایلی همچون قایق، چراغ والور، لوازم بهداشتی برای کودکان و زنان هستیم.
حمام و سرویسهای بهداشتی سیار هم از دیگر نیازهای منطقه است که برای رفع این نیاز هم تلاش میکنیم.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/