دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 اسفند 1397 - 17:55
وزیر نفت اعلام کرد:

تولید روزانه ۱۰۱ میلیون لیتر بنزین در کشور

وزیر نفت گفت: در سال ۹۷ میزان تولید بنزین کشور به ۱۰۱ میلیون لیتر در روز رسیده که در نتیجه تکمیل ۳ فاز پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بوده است.
کد خبر : 368781

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در آیین افتتاح فاز ۳، ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی، با بیان اینکه نخستین قرارداد توسعه پارس جنوبی سال ۷۶ منعقد شد، گفت: تا مرداد سال ۸۴، حدود ۵ فاز این مجموعه به بهره‌برداری رسید و سال ۸۴ تا ۹۲ نیز ۵ فاز دیگر تکمیل شد؛ این در حالی است که از سال ۹۲ تا ۹۳ نیز ۱۵ فاز به لحاظ پالایشگاهی مورد بهره‌برداری قرار گرفت؛ به‌نحوی‌که در سال ۹۳ فاز ۱۲، در سال ۹۴ فاز ۱۵ و ۱۶، در سال ۹۶ شش فاز متعارف و امسال نیز ۴ فاز به بهره‌برداری رسید.


وی افزود: به‌جز فاز ۱۱ نیز، فاز ۱۴ پارس جنوبی تا سال ۹۹ به بهره‌برداری می‌رسد و تا میانه‌سال ۹۸ نیز، ۳ فاز ۲۲، ۲۳ و ۲۴و ۱۳ به بهره‌برداری کامل رسیده و تولید گاز ما را به ۷۵۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رساند؛ این در حالی است که از فاز ۱۴ نیز، یک میلیارد فوت مکعب گاز به بهره‌برداری رسیده است.


این مقام مسئول در وزارت نفت، درباره متوسط تولید گاز در کشور اظهار داشت: در سال ۹۱، معادل ۶۲۲ میلیون مترمکعب گاز در روز تولیدشده که امسال به ۸۴۱ میلیون مترمکعب رسیده، ضمن اینکه در سال ۹۸ نیز، ۸۸۰ مترمکعب و در سال ۹۹ نیز میزان تولید، به ۹۵۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.


زنگنه با بیان اینکه افزایش تولید اتان در نتیجه احداث و بهره‌برداری مجموع فازهای پارس جنوبی است، اظهار داشت: باید در فکر احداث پروژه‌هایی با استفاده از اتان کراکر به‌منظور تولید اتیلن داشته باشیم که به دلیل مشکلاتی سرمایه‌گذاری در این حوزه به وقفه افتاده است.


وزیر نفت میزان تولید بنزین در سال ۹۱ را ۵۲ میلیون لیتر در روز اعلام کرد و ادامه داد: در سال ۹۷ میزان تولید بنزین کشور به ۱۰۱ میلیون لیتر در روز رسیده است که در نتیجه تکمیل ۳ فاز پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بوده؛ این در حالی است که این ظرفیت می‌تواند به‌راحتی به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز برسد.


زنگنه افزود: تولید نفت گاز کشور در سال ۹۱ معادل ۶ میلیون لیتر در روز بود که این میزان در سال ۹۷ به ۴۴ میلیون لیتر در روز رسید که نشان از رشد بیش از ۶ برابری دارد.


این عضو کابینه دولت دوازدهم، با اشاره به اینکه در سال ۹۱ تولید بنزین یورو در کشور نداشتیم، گفت: اکنون میزان تولید بنزین یورو در کشور به ۷۶ میلیون لیتر در روز رسیده است.


بر اساس گفته‌های زنگنه تا پیش از پایان فعالیت دولت دوازدهم، فلرهای اصلی خاموش شده و گاز آن‌ها جمع‌آوری و مورد استفاده در بخش‌های دیگر قرار می‌گیرد.


وی ادامه داد: با تکمیل و ساخت پایانه صادراتی جاسک، تا قبل از سال ۹۹ برای اولین بار نفت ایران از منطقه مکران صادر می‌شود و البته میزان تولیدات نفت ایران از میدان‌ها مشترک غرب کارون افزایش داشته و به ۵ برابر میزان گذشته رسیده است.


این مقام مسئول، میزان اضافه شدن خطوط سراسری گاز در کشور را ۳ هزار کیلومتر دانست و تصریح کرد: سهم سوخت مایع نیروگاه‌ها در سال ۹۲ بیش از ۴۰ درصد بود که در سال جاری، به حدود ۱۰ درصد رسیده و کاهش بیش از ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد؛ این در حالی است که در فصل زمستان، نه‌تنها جریان گازرسانی متوقف نشد، بلکه نیاز نیروگاه‌ها و سایر صنایع به گاز را برطرف کردیم. حتی در طول زمستان، شاهد افت فشار نه در بخش خانگی، نه در بخش صنعتی نیز نبودیم و این در حالی است که صادرات گاز کشور در سال جاری، رکورد زد.


وزیر نفت، میزان پوشش گازی کل کشور در سال ۹۷ را، ۹۳ درصد و میزان گازرسانی به بخش روستایی را ۷۹ درصد اعلام کرد و افزود: با ادامه روند کنونی، در اواسط سال ۹۸ پوشش گازی کل کشور از ۹۵ درصد تجاوز می‌کند.


وی با اشاره به اینکه پس از برجام موفق شدیم تجهیزات موردنیاز صنعت نفت را که تا پیش از آن اجازه واردات آن را نمی‌دادند، وارد کنیم، گفت: یکی از آن‌ها دستگاه جداکننده سولفور از گاز است که آثار زیست‌محیطی گسترده‌ای دارد.


زنگنه درباره بخش پتروشیمی توضیح داد: از سال ۹۲ تا ۹۷، ۱۵ طرح پتروشیمی به ارزش ۵.۶ میلیارد دلار و ارزش صادراتی ۵.۲ میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیدند؛ این در حالی است که تا سال ۹۹ نیز، ۱۸ طرح دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.


وزیر نفت اظهار داشت: در سال ۹۲ میزان تولید نهایی محصولات پتروشیمی کشور ۲۷ میلیون تن بوده است که این میزان در سال ۹۷ به ۳۱ میلیون تن رسیده و با بهره‌برداری از ۱۸ طرح پتروشیمی مذکور، میزان تولید نهایی محصولات پتروشیمی کشور به ۵۲ میلیون تن خواهد رسید که نشان از رشد ۹۳ درصدی دارد.


زنگنه تصریح کرد: سال ۹۲ ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور ۵۶ میلیون تن بود که این میزان در سال ۹۶، به ۶۴ میلیون تن رسید و در سال ۹۸ نیز به ۹۴ میلیون تن خواهد رسید.


وی ارزش محصولات پتروشیمی تولیدی را با احتساب قیمت‌های در نظر گرفتن سال ۹۰ برای قیمت پایه، در سال ۹۲ معادل ۱۸ میلیارد دلار، در سال ۹۶ معادل ۲۵ میلیارد دلار و در سال ۱۴۰۰ معادل، ۳۶ میلیارد دلار ارزیابی کرد و گفت: به‌ این‌ ترتیب درآمد کشور در این بخش سال ۱۴۰۰ دو برابر می‌شود.


به گفته وزیر نفت، با توجه به اینکه نفت خط مقدم تحریم‌ها است، وظایفمان در این حوزه را بدون سروصدا انجام می‌دهیم؛ چراکه در صورت اعلام آن بی‌شک دشمنان آگاه شده و کشور دچار آسیب می‌شود


انتهای پیام/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب