پژوهش و آفرینش دو مأموریت اصلی دانشگاه هنر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمدهادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جانشین رئیس جشنواره، به همراه محمدامین بنایی، رئیس اداره فعالیتهای اجتماعی و سورج ایرانفر، کارشناس مسئول امور هنری و مسئول دبیرخانه مرکزی جشنواره ملی هنرهای دیجیتال، از ستاد و دبیرخانه اجرایی جشنواره در دانشگاه هنر بازدید کرد و از نزدیک با فرآیند ثبت آثار آشنا شد.
در ادامه این بازدید، عسکری از انتخاب دانشگاه هنر بهعنوان متولی برگزاری جشنواره بهعنوان یک انتخاب آگاهانه و شایسته یادکرد و گفت: «اطمینان داشتیم که دانشگاه هنر هم بضاعت علمی و هم کفایت لازم را برای پیشبرد این مهم در اختیار دارد و به دنبال این بودیم که این دانشگاه مرکز فعالیتی برای توسعه هنر دیجیتال شود و این را برای خود بهعنوان یک مأموریت در نظر گرفتهایم و پیگیری خواهیم کرد که انشاءالله اتفاق بیفتد».
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اهمیت برگزاری این جشنواره، به نفوذ روزافزون و نقشآفرینی وسیعِ فناوریهای دیجیتال در همه عرصهها و شئون زندگی امروز اشاره کرد و افزود: «کل مجموعه چشم به شما دوختهاند. ما با انتخاب دانشگاه هنر قدم اول را برداشتهایم و حالا شما باید کمک کنید تا این طرح بهخوبی پرورش پیدا کند و در بسترهای کاربردی خود قرار گیرد».
وی درعینحال، خواستار گامهای عملی در این زمینه شد و گفت: «درست است که ما اعتقادداریم در حوزه هنر، دانشگاهها هم آموزش داشته باشند هم پژوهش و هم آفرینش؛ ولی این کار بیش از هر چیز از جنس آفرینش است. ما توقع داریم کل دانشگاه هنر بسیج شوند که این ایده در گام اول به شکل خوب و چشمنوازی ارائه شود و به نحو شایستهای شکل بگیرد تا مجموعههای دیگری مثل وزارت کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با آن همراه شوند. درعینحال، بایستی نشان دهیم که این جشنواره تجربه متفاوتی از تجربیات منطقهای و محدود قبلی است و به همه انتظارات پاسخ خواهد داد».
جانشین رئیس اولین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال بر لزوم مستندسازی فعالیتها، اطلاعرسانی گستردهتر و نیز برگزاری نشستهای علمی و مشورتی با صاحبنظران بهمنظور همافزایی، گفتمان سازی و ایجاد مشارکت تأکید کرد و افزود: «درنهایت باید جشنواره از جنس اقدام باشد و توانمندیهای دانشگاه هنر در آن نمود یابد. کار جشنواره نبایستی به ثبت آثار محدود شود. باید در مجموعههای مؤثر تصمیمگیری در وزارت، مثل شورای گسترش آموزش عالی این باور ایجاد شود که بایستی بسترهای توسعه علمی، پژوهشی و آموزشی هنرهای دیجیتال در دانشگاه هنر ایجاد شود و عزیزان مجموعه بپذیرند که درنهایت دانشکده هنرهای دیجیتال در این دانشگاه تأسیس شود».
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در خاتمه سخنان خود، ضمن یادآوری سیاست معاونت فرهنگی وزارت علوم در محول کردن امور به دانشگاهها، آمادگی کامل معاونت را برای هرگونه اقدام عملی لازم جهت پیشرفت امور جشنواره اعلام کرد و وعده داد: این معاونت تمام توان خویش را به کار خواهد گرفت تا جشنواره در بالاترین کیفیت و با حضور مسئولین عالیرتبه دولت برگزار شود.
پیش از سخنان عسگری، احسان پارسا رئیس ستاد جشنواره، در گزارشی پیرامون نحوه شکلگیری و فعالیتهای ستاد اجرایی و دبیرخانه جشنواره اظهار امیدواری کرد: با حمایتهای وزارت علوم برگزاری جشنواره ملی هنر دیجیتال در دورههای آتی تداوم یابد.
همچنین، در این نشست بیژن اربابی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر و دبیر اجرایی جشنواره، ضمن قدردانی از کوششهای شبانهروزی ستاد برگزاری، از بسیج تمام ظرفیتهای علمی و عملی همکاران دانشگاه خبر داد و از امضاء تفاهمنامه با شبکه علمی کشور و نیز حمایتهای این شبکه معتبر از جشنواره بهعنوان گامی مثبت یادکرد.
وی افزود «با اقدامات مشابه و نیز برگزاری نشستهای علمی و کارگاهها و جلسات هماندیشی و… ظرفیت مشارکت افراد و نهادها در برگزاری هر چه باشکوهتر این جشنواره ارتقا خواهد یافت».
لازم به ذکر است اختتامیه اولین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال در نیمه دوم خردادماه سال ۹۸ با معرفی آثار برگزیده برگزار خواهد شد و متقاضیانِ شرکت در این جشنواره میتوانند تا بیستم فروردینماه سال ۹۸ آثار خود را در سایت جشنواره به نشانی digitalartfestival.ir بارگذاری کنند. همچنین، علاقهمندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد بخشهای جشنواره و محورهای ارسال آثار میتوانند به نشانی سایت جشنواره مراجعه و یا با شماره تلفن ۶۶۴۸۸۸۵۹ (۰۲۱) تماس بگیرند.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/