دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1397 - 09:31
رمز عدالت در کلام پیشوا؛

مبارزه رهبری با «ژن‌‌ سازی» از دانشگاه آزاد تا دستگاه‌های دولتی

امام خامنه‌ای در چند سال اخیر در تمام احکام خود مبارزه با فساد و اشرافی‌گری را در اولویت سخنان خود قرار داده و دیروز هم خط بطلانی بر واژه «ژن‌های خوب» کشیدند.
کد خبر : 367698
2194440.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره از سال‌های ابتدایی پذیرفتن مسئولیت رهبری امت اسلامی به این نکته تأکید داشتند که اصل حکومت اسلامی بر پایه دوری از اشرافی‌گری و رانت‌سالاری است.


آیت‌الله خامنه‌ای در دیداری درباره فسادهای برخی از نزدیکان مسئولان هشدار داده و فرمودند: «از جمله مهم‌ترین کارها، مبارزه با فساد است. مبارزه با فساد، یک جنبه اخلاقی محض نیست؛ اداره کشور متوقف به مبارزه با فساد است. بنده دو سه سال پیش که آن نامه را درباره مبارزه با فساد به مسئولان کشور نوشتم، به دنبال یک کار طولانی و یک بررسی و مطالعه وسیع و همه‌جانبه بود. از هر طرف می‌رویم، می‌بینیم اگر با فساد مبارزه نشود، همه کارها لنگ خواهد ماند».


فساد، خوره، ایدز و سرطان است


رهبری در تشبیهی که از مقوله فساد و فامیل‌بازی رانتی برخی دارند، فساد مالی را مثل خوره، ایدز و سرطان نام‌گذاری می‌کنند. آیت‌الله خامنه‌ای در این باره کلیدجمله‌ای طلایی دارند که می‌فرمایند: با دستمال کثیف نمی‌شود شیشه را تمیز کرد».


تعبیر دستمال کثیف بسیار وسیع است. قبل از انقلاب اسلامی اطرافیان شاه به انواع فسادهای مالی، اخلاقی و غیره مبتلا بودند  و هیچ ترسی هم از این موضوع به دل آنها بروز نمی‌کرد. همان‌طور که اشرف پهلوی در زمینهٔ قاچاق مواد مخدر، غلامرضا پهلوی در زمینه‌های صرف تجاری حضور داشتند.


بعد از انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و هدایت‌های قضائی شهید بهشتی با فساد در تمام زمینه‌های آن مبارزه شد و تا دهه 70 به تعبیر دوست و دشمن بزرگ‌ترین دوران مبارزه با فساد و رانت در کشور بود. همان‌طور که معاون مالی دفتر امام در امور املاک تصرفی عنوان کرده بود که حتی دادستان وقت کل کشور، بنز شاه را می‌خواست سوار شود، ولی او و به‌تبع آن انقلاب چنین اجازه‌ای به وی نداد.


آیت‌الله خامنه‌ای از سال‌های اول رهبری‌شان بر این نکته اشاره می‌کردند که حتماً مسئولان از اشرافی‌گری و فساد دوری کنند. ایشان در یکی از دیدارهای خودشان گفته بودند: این درست نیست خودروهای لوکس در وزارتخانه و ادارات وجود داشته باشد.


البته سه دهه بعد، تعبیر رهبری در درس خارج فقه‌شان بسیار شنیدی است. ایشان در تشریح آیه «تَکونُ فِی الرَّجُلِ وَ لا تَکونُ فِی ابنِه» مطلب جالبی عنوان کردند که یک سالی است نقل تمام محافل سیاسی و عمومی شده است.


رهبری در تشریح این آیه گفته بودند: «گاهی یک صفت خوبی در پدر هست، در پسر نیست. اینکه حالا می‌گویند ژن یا ژن [خوب]! این‌ها خیلی اعتباری ندارد. گاهی اوقات پدر یک صفت خوبی دارد، پسر ندارد؛ عکسش هم هست که پسر یک صفت خوبی دارد که پدرش ندارد. این‌ها ایجاب الهی و انعام الهی است».


این جمله کلید تمام مبارزه‌های رهبری علیه فساد، رانت، فامیل‌بازی و ژن‌های خوب برخی از مسئولان است.


این واژه را پسر محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی و کاندیدای پوششی انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 در برنامه‌ای نمایشی اعلام کرده و در پاسخ به مجری این مورد را گفته بود: «بالاخره هر فردی ژن خوب دارد و ما هم داریم!»


درس‌های تاریخی زیادی از واژه «ژن خوب» برای کشور، جامعه و دولت می‌توان تصور کرد. این مبارزه علنی رهبری هم به گروه، دسته یا جریان خاصی وابسته نیست و تمام افرادی را شامل می‌شود که حس دستمال کثیف برای مردم بازی می‌کنند.


آیت‌الله خامنه‌ای در سال‌های گذشته با انتصاب‌های خودشان از دانشگاه آزاد اسلامی تا قوه قضائیه بر مقوله عدالت و مبارزه با فساد تأکید جدی دارند. ایشان درباره این موضوع فرمودند: مبارزه با فساد، یک جهاد همه‌جانبه است. ما دنبال عدالت نباشیم، نامشروع می‌شویم».


در تمام احکامی که رهبر انقلاب در چند سال اخیر به‌ویژه صادر فرمودند بر اجرای درست عدالت و مبارزه با فساد، ژن‌سازی برخی آقازاده‌ها در تمام دستگاه‌های حکومتی از دانشگاهی تا سازمان‌های فرهنگی و دانشگاهی تأکید داشته‌اند.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب