هنر در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت رساتر از سخنرانی است
به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور در آیین اختتامیه اولین جشنواره اینفوگرافیک «رسم سرخ» که پیش از ظهر امروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد، گفت: 22 اسفند را در پیش داریم، 22 اسفند 1358 با فرمان حضرت امام راحل، بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد و کار خود را آغاز کرد. تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال 1358 ریزبینی و زیرکی امام راحل را میرساند که ایشان از همان ابتدا بهفکر جامعه شاهد و ایثارگر بودهاند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: آمار شهدای ما از سال 1341 تا زمانی که بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد به 3 هزار شهید میرسید. البته در آن زمان بسیاری از شهدا بودند که به دست دژخیمان شاه به شهادت میرسیدند اما خانوادههای آنان به لحاظ موارد امنیتی این شهدای گرانقدر را شبانه به خاک میسپردند که آمار دقیقی از این گونه موارد نبود. شرح وظائف بنیاد شهید و امور ایثارگران در دو محور ابلاغ شد، یک محور رسیدگی به خانوادههای شاهد و جامعه هدف بنیاد شهید بود که تمام امور این خانوادهها را شامل میشد. محور دوم؛ شامل مسائل فرهنگی خانوادههای شاهد و ایثارگر بود. بنیاد شهید و امور ایثارگران با این دو محور کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: چند ماه از تشکیل بنیاد شهید نگذشته بود که جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق به ما تحمیل شد. در فاصله زمانی بین پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی نیز بسیاری از هموطنان ما و بزرگان نظام در ترورها و بمبگذاریهای منافقین به شهادت رسیدند. آمار شهدای ما در قبل از جنگ تحمیلی به 4 هزار شهید رسید. در طول جنگ تحمیلی نیز بیش از 230 هزار شهید و صدها جانباز و آزاده به نظام اسلامی تقدیم شده است.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: در ابتدایی که مسئولیت بنیاد شهید و امور ایثارگران ازسوی مقام معظم رهبری به بنده واگذار شد، حضرت آقا فرمودند؛ به میان خانوادههای شاهد و ایثارگر بروید و از اوضاع و احوال آنان جویا شوید و در حقیقت برای سپاسگزاری به این خانوادهها مراجعه کنید و در قسمتی دیگر از دستوراتشان فرمودند؛ من به خانوادههای شهدا بسیار سرکشی کردم، شما سعی کنید به میان خانوادههای جانبازان بروید و از ایثار و فداکاریهایشان سپاسگزاری کنید. بر اساس این فرمایش طرح سپاس را راهاندازی کردیم.
وی در ادامه گفت: به مناسبت فرارسیدن 22 اسفند روز شهید مقرر کردیم که از 22 بهمن روز پیروزی انقلاب اسلامی تا 22 اسفند روز تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران بهمناسبت 40 سالگی انقلاب 40 هزار دیدار را در کل کشور از خانوادههای شاهد و ایثارگر داشته باشیم. در سالهایی که روز 22 اسفند را بهنام روز شهید نامگذاری کردیم تنها 1.7 جامعه از نامگذاری روزی به نام روز شهدا اطلاع داشتند اما به لطف خداوند و تلاش همکارانمان در معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران آمار اطلاع جامعه از روزی به نام روز شهید به 50 درصد رسیده است.
شهیدی بیان کرد: اگر بخواهیم فرهنگ ایثار و شهادت را که رمز پیروزی ما در انقلاب اسلامی بود را به جامعه تسریع بدهیم، باید فرهنگ ایثار و شهادت را در قالبهای گوناگون فرهنگی و هنری آماده کنیم بعد از این آمادهسازی به جامعه ارائه کنیم. خانوادههای شهدا نیز وظیفه خاص انتقال خاطرات فرزندان شهید خود را دارند و در این راه باید با توان حداکثری خود وارد شوند.
وی تأکید کرد: امروز نسل جوان ما در خطر است و دشمنان ما نیز از خارج مرزها به دنبال منحرف کردن جوانان ما هستند ما برای انتقال مفاهیم ایثار و شهادت و معانی والای ایثارگری و جانبازی باید از زبان هنر و تکنولوژی روز استفاده کنیم. جشنواره «رسم سرخ» که با زبان اینفوگرافی در مقوله ایثار و شهادت وارد شده و با بهکارگیری جلوههای بصری و خبری یک اتفاق و رویداد را به تصویر کشیده است، این محصول هنری در مقابل ساعتها سخنرانی و یا قرائت متن بهجهت تأثیرگذاری بهمراتب بهتر و رساتر خواهد بود.
انتهای پیام/4072/4100/پ
انتهای پیام/