طرح آمایش آموزش عالی اولین گام در کیفیسازی دانشگاهها
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی صدیقی در شصتوسومین همایش معاونان دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور که صبح امروز در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد خود پرداخت و درخصوص پیشرفتها و موفقیتهای حوزه خدمات دانشجویی اظهار کرد: معاونتهای دانشجویی در دانشگاهها بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در پیشرفت و موفقیت دانشجویان تأثیر دارند.
وی افزود: امروزه به بیش از 4 میلیون دانشجو خدماترسانی میشود که بار اصلی آن بر دوش حوزه دانشجویی است و اگر در حوزههای مختلف همانند حوزه فناوری پیشرفتهایی داشتهایم، این پیشرفتها غیرمستقیم از تأثیر معاونتهای دانشجویی است.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه ارائه خدمت بهتر موجب توفیقهای علمی در بین دانشجویان شده است، تصریح کرد: یکی از عوامل مؤثر توفیقهای علمی، خدمات خوب حوزه دانشجویی است. در دهه پنجم انقلاب اسلامی با استفاده از تجربههای چهار دهه گذشته، مسیر روشنتری را خواهیم ساخت.
وی درخصوص نهادسازی بیان کرد: در چهار دهه گذشته موفقیتهای نقطهای را داشتهایم که باید این موفقیتها را به یکدیگر پیوند دهیم تا بتوانیم از این موفقیتها یک جریان ایجاد کنیم تا از این موفقیتها، نهادسازی صورت بگیرد. در چهار دهه گذشته جرقههایی ایجاد شده است که با پیوستن این جرقهها، شعلههای قدرتمندی در دهه پنجم انقلاب اسلامی ایجاد میشود.
صدیقی با تأکید بر توجه به کیفیت در حوزه آموزش عالی بیان کرد: ما در آموزش عالی، توسعه کمّی خوبی داشتهایم اما باید به عمقبخشی فعالیتها بپردازیم که در اینخصوص، طرح آمایش آموزش عالی اجرا میشود.
وی افزود: با هدفمند کردن واحدهای مختلف بهویژه واحدهای کوچک آموزش عالی، باید کیفیت آن را ارتقا دهیم؛ چراکه همه فعالیتهای آموزش عالی باید براساس تدبیر و عقل باشد.
رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: ما باید از داشتههای خود استفاده بهینه کنیم؛ بهویژه در بحث هویت ملی میتوانیم به وحدت بیشتری برسیم. هویت ملی میتواند محوری باشد که همه مردم، بهویژه دانشجویان به آن علاقهمندند و این محور، میتواند محور مشترک باشد.
وی افزود: شفافیت و پاسخگویی در دهه پنجم انقلاب اسلامی بسیار مهم است و باید عملکرد خود را بهطور مشخص نشان دهیم. همچنین باید در دهه پنجم انقلاب بازگشت به اخلاق را داشته باشیم که این امر حلقه گمشده سالهای اخیر است و خودمحوریها و مالاندوزیها، گرفتاریهایی را بهوجود آورده است که موجب از بین رفتن و کمرنگتر شدن اعتماد عمومی شده است و در دهه پنجم انقلاب باید تلاش کنیم که این کمبود رفع شود.
صدیقی خاطرنشان کرد: در حوزه دانشجویی در دهه پنجم انقلاب، یک نگرش جدیدی را برای ارائه خدمات دانشجویی داشته باشیم و از تفکرات سنتی و ناکارآمد بپرهیزیم. باید در حوزه دانشجویی با استقلال و هدفمندی، خدماترسانی صورت بگیرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: در سال آینده باید به هسته سازمانهای خدمات دانشجویی در دانشگاهها و هدفمند کردن یارانه در بخشهای مختلف بهویژه تغذیه، خوابگاه و ... توجه شود.
وی افزود: دغدغه مدیریت دانشگاهها باید از خدمات جاری دانشجو کم شده و به امور پژوهشی و آموزشی متمرکز شود. خدمات دانشجویی باید بهتر شود اما نباید جزو دغدغههای مدیریت دانشگاهها باشد. همچنین ما با اختصاص مواد غذایی در ترم گذشته، سعی کردیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم.
صدیقی بیان کرد: در بخش خدمات تغذیه و سراهای دانشجویی اقدامات خوبی صورت گرفته است و صندوق رفاه دانشجویان در این حوزه خدمات زیادی انجام داده و ارتقای سطح سراها جزو برنامههای این سازمان است. همچنین در تعطیلات فروردین ماه نیز سعی داریم سراهایی که رتبه چهار دارند را ارتقا دهیم. همچنین ساخت سراهای جدید را نیز در برنامههای خود داریم.
وی افزود: در سال جاری دانشگاههای زیادی درخواست تسهیلات برای ساخت سراهای دانشجویی دادهاند و طبق ارزیابیهایی که صورت گرفته است، با درخواست آنها موافقت شده و این حرکت در سال 98 نیز ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه توسعه رستورانهای مکمل از تأکیدات جدی ما است، افزود: هیچ بهانهای در تأسیس رستورانهای مکمل قابل قبول نیست و تجربه نشان داده است که این رستورانها در دانشگاهها با اقبال مواجه شده است.
صدیقی همچنین به ارتقای سطح آشپزخانهها نیز تأکید کرد و گفت: این برنامه نیز با کمک صندوق رفاه دانشجویان صورت گرفته است و توانستهایم بسیاری از آشپزخانهها را ارتقا دهیم. همچنین مراکز مشاوره دانشجویی نیز جایگاه خود را در دانشگاهها بهدست آوردهاند و طبق نظرسنجیهای انجام شده، این مراکز رویه خوبی را پیش گرفتهاند. همچنین نتایج عملکرد این مراکز نیز مورد توجه مسئولان نظام قرار گرفته است و وضعیت روحی و روانی دانشجویان روشنتر شده است. در همین خصوص نیز طرحهای مداخلهای را در دانشگاهها راهاندازی کردهایم تا دانشگاههایی بدون وجود دخانیات و آسیب روانی داشته باشیم.
وی به وجود کانونهای همراه مشاوره نیز تأکید کرد و افزود: این کانونها همراههای خوبی هستند که بین دانشجویان و مسئولان ارتباط برقرار کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان در حوزه تربیت بدنی خاطرنشان کرد: در سال جاری یکی از محورهای اصلی ما، حوزه تربیتبدنی بوده است و توانستیم افزایش زیرساختهای فیزیکی و طرح چمن مصنوعی را داشته باشیم که در سال آینده نیز گسترش بیشتری خواهد داشت. همچنین اتاقهای تندرستی را در خوابگاهها نیز تأسیس کردهایم. این طرحها، طرحهای کمهزینهای هستند که امکانات ورزشی را افزایش میدهد. در سال آینده نیز در مسابقات «یونیورسیاد» شرکت خواهیم کرد و امیدواریم در این مسابقات نیز بتوانیم همانند سال گذشته به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به شورای انضباطی تأکید کرد: باید حقوق دانشجویان رعایت شده و با دانشگاهیان عادلانه برخورد شود.
صدیقی با اشاره به آییننامه شوراهای صنفی بیان کرد: این شوراها پل مناسبی بین دانشگاهیان و مسئولان دانشگاه است. در بسیاری از دانشگاهها این تعامل بهوجود آمده است. بعضی از تحرکات این شوراها ناشی از جوانی دانشجویان است و ما باید با آنها براساس آییننامه رفتار کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر رعایت ایمنی در همه بخشهای دانشگاه گفت: باید در تمامی بخشهای دانشگاه از قبیل آموزشی، تغذیه و سرای دانشجویی، موارد ایمنی را رعایت کنیم تا دوباره شاهد اتفاقات تلخی که چند ماه گذشته افتاد، نباشیم. استادان، دانشجویان و همکاران دانشگاهی ما سرمایههای مهمی هستند که باید در حفظ آنها تلاش کنیم.
وی در پایان بیان کرد: در سال جاری کشور دچار مشکلات زیادی خواهد بود که از زیادیخواهیهای بینالمللی بهوجود آمده است و این مشکلات ممکن است بیشتر نیز شود. ما در این 40 سال از این قبیل مشکلات کم نداشتهایم اما با استفاده از تجربههای 4 دهه گذشته، میتوانیم از این مرحله نیز عبور کنیم.
انتهای پیام/4107/4084/خ
انتهای پیام/