دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1397 - 15:05
کواکبیان در اردوی جهاد اکبر:

لایحه اعاده اموال نامشروع طرح خوبی برای شفافیت اقتصادی است

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: راهی طولانی برای رسیدن به شفافیت داریم و شفافیت راه‌حل مقابله با فساد است.
کد خبر : 359154
photo5969912371898068771 (1).jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، مصطفی کواکبیان در اردوی جهاد اکبر این انجمن در مورد شرایط فعلی و راه‌حل‌های کشور گفت: ما در شرایط سخت اقتصادی به سر می‌بریم و وضعیت مطلوبی نیز وجود ندارد، این وضعیت یک بخش مربوط به تحریم‌ها و یک بخش مربوط به فروش نفت است که این‌ها همه دست‌به‌دست هم داده‌اند تا در این موضوع باید برنامه داشته باشیم.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: همان‌طور که مقام معظم رهبری گفتند ما باید از مبانی اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم، اقتصاد مقاومتی دارای بخش‌های متعددی است که در اینجا بر سه بخش آن تأکید می‌کنم: بخش اول تأکید بر حمایت از تولید داخلی و حمایت از کالای ایرانی است که شعار امسال نیز همین بود. باید در پایان سال پیرامون اقتصاد مقاومتی ارزیابی کنیم که چه میزان به این سمت اقتصاد مقاومتی فارغ از پلاکاردهای زیبا حرکت کرده‌ایم، پایین آمدن ارزش پول ملی بزرگ‌ترین ضربه به این شعار و بزرگ‌ترین مقابله با تولید داخلی بود، البته تصور برخی از اقتصاد مقاومتی این است که باید در مقابل همه دنیا بایستند، درصورتی‌که اقتصاد مقاومتی به این معناست که در حین تعامل با دنیا به کالای داخلی ارجحیت قائل شویم.


کواکیبان عنوان کرد: بخش دوم این است که ما باید در جهت تأمین معیشت مردم و رفاه مردم و بهبود وضعیت عمومی مردم برنامه و اندیشه داشته باشیم، برای مثال پیرامون بودجه امسال گفتم چه اشکالی دارد یکی یا دو پروژه را جلو نرویم و به‌جای آن معیشت و رفاه مردم را مورد توجه قرار بدهیم و به رفاه و معیشت مردم توجه شود تا افراد ضعیف جامعه هم بتوانند زندگی عادی خودشان را جلو ببرند.


وی تصریح کرد: شفافیت هم بخش سوم را تشکیل می‌دهد، پیرامون این موضوع لوایح FATF مطرح می‌شود، مفهوم این لوایح این نیست که وضعیت‌های حساب مالی را به خارجی‌ها بدهیم. مسئله این است که بر اساس FATF طی روندی با کشورهای عضو تبادل داشته باشیم، نه آنکه حساب‌های ما به‌صورت آنلاین موردبررسی آن‌ها قرار بگیرد. کشورها برای دستیابی به اطلاعات باید از ما درخواست کنند و در صورتی‌ که ما بخواهیم به آن‌ها اطلاعاتی می‌دهیم.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: ما پیرامون شفافیت راهی طولانی در پیش داریم و لایحه اعاده اموال نامشروع طرح بسیار خوبی در این مورد است که می‌تواند در مقابل فساد بایستد، در واقع طی این لایحه ما با کسی تعارف نخواهیم داشت و اگر این لایحه به سرانجام برسد گام مهمی برای شفافیت خواهد بود و من برای مقابله با فساد من شفافیت را راه‌حل می‌دانم.


کواکبیان پیرامون طرح شفافیت آرا و لزوم آن بیان کرد: عده‌ای نیز مخالف این طرح هستند، عده‌ای نگران تبعات بعدی آن هستند و افراد دیگری نیز در دو جناح هستند که در حوزه انتخابی خود چراغ‌راهنما به یک سمت می‌زنند اما در مجلس به سمت دیگری می‌روند و این قانون مفید خواهد بود.


وی پیرامون عملکرد دولت پیرامون شفافیت گفت: قرار بود دولت تا آخر سال جاری سامانه‌ای را ایجاد نماید تا در آن درآمد کارکنان سازمان‌های مختلف به‌صورت شفاف به نمایش گذاشته شود. در این صورت حساب‌ها شفاف خواهد شد و هم در برابر حقوق‌های نجومی و هم املاک نجومی مقابله می‌کند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پیرامون FATF گفت: FATF هیچ ربطی با کانال مالی INSTEX ندارد و این مقوله‌ها از یکدیگر جدا هستند، FATF به این معناست که اگر می‌خواهیم در مبادلات بانکی و مالی دنیا باشیم، باید این مسئله را قبول کنیم، در واقع اگر این مسئله را قبول کردیم، می‌توانیم کار کنیم. روسیه، چین و عراق به خاطر FATF با ما کار نمی‌کنند و ما ناگزیر هستیم که اگر بخواهیم با سیستم بانکی دنیا به‌صورت درستی کار کنیم، باید آن را بپذیریم. کسی نمی‌تواند بگوید الزاماً باید این لوایح را بپذیرید اما اگر نپذیریم یقیناً دچار مشکلاتی می‌شویم.


کواکبیان پیرامون SPV نیز گفت: در مورد SPV نیز اروپایی‌ها حاضر شدند تا به خاطر آنکه قسمتی از تحریم‌های یک‌طرفه آمریکا را جبران کنند، این سازوکار مالی را ایجاد کنند. اروپاییان نمی‌توانند به خاطر این موضوع بر ما منت بگذارند؛ زیرا 10 الی 12 تعهد برجامی داشتند که هنوز انجام‌نشده است و درواقع ما از آن‌ها طلبکار هستیم.


وی در ادامه در پاسخ به سؤالی نحوه عملکرد FATF گفت: ما اکنون با خارج در حال کار کردن هستیم، ما می‌توانیم خارج از FATF نیز با کشورهای خارجی کار کنیم ولی اگر کشورهایی که با آن‌ها کار می‌کنیم، بخواهند سر بزنگاه بین FATF یا کار با ایران یک کدام را انتخاب کنند، یقیناً FATF را انتخاب خواهند کرد، درواقع درجایی که FATF به این کشورها فشار آورد این کشورها حاضر به همکاری با ما نخواهند بود.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پیرامون رابطه دولت روحانی و اصلاح‌طلبان گفت: یک سال و نیم پیش به آقای روحانی گفتم به خاطر تو به ما اصلاح‌طلبان فحش می‌دهند، بجنب. فلذا راه ما از اول هم جدا بود. ما از سر ناچاری آقای روحانی را انتخاب کردیم، من اگر آقای روحانی را از روز اول قبول داشتم، چرا همراه ایشان کاندیدا شدم (سال 92)، اما در حال حاضر پشیمان نیستیم اما در عین حال از عملکرد دولت فعلی خیلی رضایت نداریم. آقای جهانگیری از اول گفت که پوششی هستم، اما من از اول گفتم پوششی نیستیم. اینکه یک عده می‌گویند اصلاح‌طلبان اکنون برای انتخابات 1400 از روحانی جدا شده‌اند، حساب ما خیلی وقت است که از هم جدا شده است. راه ما از اول جدا بود. نه آقای روحانی خودش را اصلاح‌طلب می‌داند، و نه ما او را اصلاح‌طلب می‌دانیم، ولی همچنان به دلایل وضعیت کشور و بنا به نظر مقام معظم رهبری بر انسجام قوا، با دولت روحانی همکاری داریم و انتقاد ما هم روشن است.


انتهای پیام/4084/ 4122/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب